Új Direct-to-Home műholdas csatornacsomagot kínál a volt jugoszláv államoknak a Telekom Srbija és a SES

A televíziónézők Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban is izgalmas, új tartalmakat kapnak a SES keleti 23,5 fokos orbitális pozícióból sugárzó műholdjáról

 

Luxemburg, 2018. november 15. –  A televíziónézők Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban is hamarosan izgalmas, új tartalmakhoz kapnak hozzáférést a Telekom Srbijatól a SES keleti 23,5 fokos orbitális pozícióból sugárzó műholdjának köszönhetően. A SES a mai napon jelentette be, hogy többéves szerződést írt alá több transzponderre a legnagyobb szerb telekommunikációs szolgáltatóval. A Telekom Srbija az Astra műholdak szolgáltatásait veszi igénybe új Direct-to-Home (DTH) platformjához, amely december közepén egyszerre indul el mindhárom fent említett országban.

 

Az új DTH platformmal a Telekom Srbija több mint 150 csatornát képes sugározni, ezek közül 30 csatornát HD minőségben. A szerb közszolgálati csatornák szintén elérhetőek lesznek a platformon, így a nézők a teljes kínálatot élvezhetik. A nézők ingyenes (free-to-air) csatornák közül is válogathatnak majd.

 

A technológiai újítások előnyeit már saját otthonukban élvezhetik a felhasználók. A Telekom Srbija vezeték nélküli set-top boxokat választott ehhez a szolgáltatáshoz. Azok számára pedig, akik nem rendelkeznek még vevőegységgel, egy kis méretű, 60 cm-es parabolaantennával válik elérhetővé a platform.

 

A Telekom Srbija 2011 óta a SES üzleti partnere, és nemrég a teljes csatornakínálatukat a SES keleti 23,5 fokos orbitális pozíciójára tették, hogy a lehető legnagyobb közönséget legyenek képesek elérni. A SES közel 2,9 millió háztartásban nyújt DTH szolgáltatást Európában a keleti 23,5 fokos pozícióból.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen fontos DTH platformot indíthatunk el a SES-szel,” nyilatkozta Marijana Vukasinovic, a Telekom Srbija tartalommenedzsment-vezetője. „A SES szakértelmének és az általa nyújtott szolgáltatás minőségének köszönhetően nagy magabiztossággal vágunk bele az eddigi legnagyratörőbb projektünkbe. Bizakodva várjuk azt a növekedést a helyi műsorszórási környezetben, amit a nézőknek nyújtott új, gazdag kínálatot biztosító platformmal érünk majd el.”

 

„A volt jugoszláv államok egy dinamikusan növekvő piacot jelentenek, amelyre már évek óta figyelmet fordít a SES, és nagyon örülünk, hogy most még szorosabbra tudtuk fűzni az együttműködésünket a Telekom Srbijával,” fejtette ki Martin Ornass-Kubacki a SES Video alelnöke és közép-kelet-európai regionális igazgatója. „A keleti 23,5 fokos orbitális pozíció a SES leggyorsabban növekvő pozíciója Közép- és Kelet-Európában, valamint a Benelux államokban. Számos pán-európai műsorszolgáltató terjeszti innen a tartalmait.”

 

 

A SES-ről

A SES a világ vezető műhold-üzemeltetője, több mint 70 műholdat kezel két orbitális pályán: a geostacionárius pályán (GEO) és a közepes magasságú pályán (MEO). A vállalat többféle ügyfélnek nyújt globális videoterjesztési és adatkapcsolat-szolgáltatásokat két üzleti divíziójával: a SES Videoval és a SES Networks-szel. A SES Video több mint 351 millió háztartásban biztosít globálisan televíziós tartalmakat Direct-to-Home (DTH) platformokon, kábelszolgáltatással, földi sugárzással vagy IPTV hálózatokon. A SES Video portfolióhoz tartozik a vezető médiaszolgáltató, az MX1, amely lineáris és digitális terjesztéshez nyújt innovatív szolgáltatásokat, valamint az ASTRA műholdrendszer, amely a legnagyobb DTH lefedettséget biztosítja Európában. A SES Networks globálisan biztosít menedzselt adatszolgáltatásokat, hogy a felhasználók kapcsolatot tudjanak teremteni egymással olyan szektorokban, mint például a telekommunikáció, a hajózás, a légiközlekedés az energiaipar, illetve a kormányzati szektor és a különböző intézmények a világ minden egyes pontján. A SES Networks portfolióhoz tartozik a GovSat, amely 50-50 százalékos köz- és magán-együttműködés a SES és a luxemburgi kormányzat között, valamint az O3b, az egyetlen nem geostacionárius rendszer, amely optikai szélessávot kiváltó szolgáltatást nyújt jelenleg. További információ: www.ses.com

Korábbi sajtóközlemények