fbpx

Sajtóközlemények #Giacomo Pedranzini hashtaggel

Sajtóközlemények #Giacomo Pedranzini hashtaggel

Megalakult az HonestFood Egyesület

Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója megszólított iparági szakembereket, és létrehozták a non-profit HonestFood Egyesületet, amely a fogyasztók és vállalkozók számára is fenntarthatóbb és egészségesebb környezetet ígér.

Pékáru végzi leginkább a kukában, tartós élelmiszer és hús legkevésbé

A magyarok döntő többsége tudatos vásárlónak tartja magát, ennek ellenére honfitársaink 59%-a dob ki élelmiszert, ráadásul 23% kifejezetten sokat – mutatják az HonestFood reprezentatív felmérésének adatai, amit az október 16-i Élelmezési világnap alkalmából készítettek.

Tényleg a stressz miatt nem élhetünk addig, ameddig szeretnénk?

A magyarok több mint fele heti 3 órát sem mozog, és csak minden 5. gondolja úgy, hogy tudatosan táplálkozik – derül ki az HonestFood reprezentatív felméréséből. Sokkal magasabb a vágyott életkor, mint amennyit a jelenlegi statisztikák szerint élhetünk.

Ellentmondásosan gondolkozunk az állatjólétről

Tisztában vagyunk ugyan az állatjólét alapfogalmaival, de önmagunknak ellentmondóak az állításaink, ha pl. a szabadtartás-ketreces tartás, kisgazdaságok-nagygazdaságok összehasonlításáról van szó – derül ki a KOMETA felméréséből, aki a húsipari vállalatok közül elsőként csatlakozott az Állatvédelmi Kódexhez.

Megkezdődött a KOMETA bővítése

Lerakták a KOMETA 99 Zrt. új üzemrészének alapköveit, ezzel hazánk vezető sertésfeldolgozója elindult a kapacitás megduplázásának útján. A 30,81 milliárd forint értékű fejlesztéshez a magyar kormány 10,88 milliárd forinttal járul hozzá. A környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyező beruházással több mint 280 új munkahelyet teremtenek.

KOMETA: zöld kötvénnyel a kapacitás megduplázásáért

Hazánk vezető sertésfeldolgozója, a KOMETA 99 Zrt. zöld kötvényt bocsátott ki 12 milliárd forint névértékben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjának (NKP) keretében.

Több bátorság kell az élelmiszeriparba

Sem a modern mezőgazdaság, sem pedig az ökogazdálkodás nem fenntartható, egyensúlyt kell találni: ebben a témában kezdeményezett párbeszédet iparági szakértőkkel Giacomo Pedranzini, húsipari szakember, a KOMETA ügyvezető igazgatója.

A KOMETA így segíti a sertéságazatot: legalább 1,24 eurót ad egy kiló sertésért

Sosem látott bizonytalanság van a sertéspiacon. Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a volatilitás csökkentése érdekében a felvásárlási alapárat nem csökkentik a mostani 1,20 euró/kg alá a piaci ár további csökkenése esetén sem.

Melléktermékből többletnyereség a Kometánál

A magyarországi húsfeldolgozással és húsipari termékek gyártásával foglalkozó cégek közül a kaposvári Kometa 99. Zrt. lett az első, amely melléktermék-feldolgozó üzemmel rendelkezik.

A Kometa díjazza az aktív dolgozóit

A Kometa 99. Zrt. munkavállalói május 3-tól napi 300 forint díjazásban részesülnek, amikor biciklivel, gyalog vagy futva érkeznek a munkába.

Elkezdődött az EOLO-KOMETA első edzőtábora

Dina Márton és Fetter Erik is ott vannak Spanyolországban. Elképesztően inspiráló érzés nekik, hogy a szintet lépő csapatban minden versenyzőre 2-3 profi segítő jut.

Új magyar kerékpáros az EOLO-KOMETA U19 utánpótlás csapatában

A 16 éves Magyar Gergőt 2020 októberében igazolta le Alberto Contador kerékpáros csapata.

Lépéselőnyben a Kométa a sócsökkentés terén

2019.05.07. – A Kométa tavaly áprilisban jelentette be, hogy termékportfóliója közel háromnegyedének sótartalmát 25%-kal csökkenti. Ez 12 hónap alatt 55 tonna sót jelentett.