fbpx

Sajtóközlemények #Kometa hashtaggel

Sajtóközlemények #Kometa hashtaggel

A gulyásleves és a mákos guba a kedvencünk

Sok magyar igazán kreatívan veszi fel a kesztyűt az ételpazarlás ellen, ahogy ez kiderül a Kometa játékából is, amelyben Facebook és Instagram követőiket kérdezték kedvenc maradékmentő receptjeikről. A válaszadók remek ötleteket osztottak meg, a favorit egyértelműen a gulyásleves és a mákos guba.

Bemutatkozik a Team Polti Kometa 

A Magyarországról Fetter Eriket foglalkoztató profi kerékpároscsapat jövőre nevet vált, és új szponzor érkezésével Team Polti Kometa néven folytatja a versenyzést ProTeam kategóriában.

A vízparti bringázás a nyári favorit

Imádjuk a tavak körüli túrákat, de az emelkedők sem riasztanak vissza bennünket. A Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó mellett rajongunk a Duna-parti kerékpározásért és szívesen tekerünk a Margitszigeten is – derül ki a KOMETA social média csatornáján adott válaszokból.

Pékáru végzi leginkább a kukában, tartós élelmiszer és hús legkevésbé

A magyarok döntő többsége tudatos vásárlónak tartja magát, ennek ellenére honfitársaink 59%-a dob ki élelmiszert, ráadásul 23% kifejezetten sokat – mutatják az HonestFood reprezentatív felmérésének adatai, amit az október 16-i Élelmezési világnap alkalmából készítettek.

Tényleg a stressz miatt nem élhetünk addig, ameddig szeretnénk?

A magyarok több mint fele heti 3 órát sem mozog, és csak minden 5. gondolja úgy, hogy tudatosan táplálkozik – derül ki az HonestFood reprezentatív felméréséből. Sokkal magasabb a vágyott életkor, mint amennyit a jelenlegi statisztikák szerint élhetünk.

Ellentmondásosan gondolkozunk az állatjólétről

Tisztában vagyunk ugyan az állatjólét alapfogalmaival, de önmagunknak ellentmondóak az állításaink, ha pl. a szabadtartás-ketreces tartás, kisgazdaságok-nagygazdaságok összehasonlításáról van szó – derül ki a KOMETA felméréséből, aki a húsipari vállalatok közül elsőként csatlakozott az Állatvédelmi Kódexhez.

Megkezdődött a KOMETA bővítése

Lerakták a KOMETA 99 Zrt. új üzemrészének alapköveit, ezzel hazánk vezető sertésfeldolgozója elindult a kapacitás megduplázásának útján. A 30,81 milliárd forint értékű fejlesztéshez a magyar kormány 10,88 milliárd forinttal járul hozzá. A környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyező beruházással több mint 280 új munkahelyet teremtenek.

KOMETA: zöld kötvénnyel a kapacitás megduplázásáért

Hazánk vezető sertésfeldolgozója, a KOMETA 99 Zrt. zöld kötvényt bocsátott ki 12 milliárd forint névértékben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjának (NKP) keretében.

Szalámi kisokos

A KOMETA Tudatos húsevő hírlevele a szalámik világába kalauzol, és a pontos definíció, eredet, tárolási tippek mellett 3 könnyen elkészíthető receptet is rejt.

Több bátorság kell az élelmiszeriparba

Sem a modern mezőgazdaság, sem pedig az ökogazdálkodás nem fenntartható, egyensúlyt kell találni: ebben a témában kezdeményezett párbeszédet iparági szakértőkkel Giacomo Pedranzini, húsipari szakember, a KOMETA ügyvezető igazgatója.

A KOMETA így segíti a sertéságazatot: legalább 1,24 eurót ad egy kiló sertésért

Sosem látott bizonytalanság van a sertéspiacon. Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a volatilitás csökkentése érdekében a felvásárlási alapárat nem csökkentik a mostani 1,20 euró/kg alá a piaci ár további csökkenése esetén sem.

Melléktermékből többletnyereség a Kometánál

A magyarországi húsfeldolgozással és húsipari termékek gyártásával foglalkozó cégek közül a kaposvári Kometa 99. Zrt. lett az első, amely melléktermék-feldolgozó üzemmel rendelkezik.

A Kometa díjazza az aktív dolgozóit

A Kometa 99. Zrt. munkavállalói május 3-tól napi 300 forint díjazásban részesülnek, amikor biciklivel, gyalog vagy futva érkeznek a munkába.

Új magyar kerékpáros az EOLO-KOMETA U19 utánpótlás csapatában

A 16 éves Magyar Gergőt 2020 októberében igazolta le Alberto Contador kerékpáros csapata.

A Kometa új arculattal és reklámfilmmel jelentkezik

A Kometa átalakította arculatát és termékportfólióját, termékei megújult csomagolást kapnak október 12-től.

Új szponzor: EOLO-KOMETA Cycling Team

Új szponzora lett az Alberto Contador Alapítvány profi kerékpárcsapatának. Dina Márton és Fetter Erik jövőre az EOLO-KOMETA Cycling Team színeiben versenyez a ProTeam kategóriában.

A csemegepult nem ürül ki

Kaposvár, 2020. március 25. – A Kométa teljes kapacitással termel, a cég már a járvány elején számos egészségbiztonsági intézkedést vezetett be.

Pezsgő, virsli, házibuli

Ha szilveszter, akkor pezsgő, virlsi és házibuli. Kométa Mindennapok felmérés.

Ezt a szendvicset imádják leginkább a magyarok

Vajon mit teszünk a pékáru közé, és hogyan válhat a szendvics az egészséges étrendünk részévé?

Nyáron többet sportolunk!

Nyáron sokkal könnyebben szánjuk rá magunkat a testmozgásra és a hétköznapok is aktívabban telnek – derült ki a Kométa Mindennapok felmérésből.

Még az édes is sós

2019.06.19. – A Kométa friss felmérésében arra kereste a választ, hogy mit szeretünk reggelizni, vacsorázni, nassolni és vajon hogyan is áll össze ez a két-, akár háromszoros napi sótöbblet? Dietetikus szakértőnk pedig hasznos tippeket ad, hogyan együnk kevesebb sót.

Lépéselőnyben a Kométa a sócsökkentés terén

2019.05.07. – A Kométa tavaly áprilisban jelentette be, hogy termékportfóliója közel háromnegyedének sótartalmát 25%-kal csökkenti. Ez 12 hónap alatt 55 tonna sót jelentett.