fbpx

Sajtóközlemények #lucart hashtaggel

Sajtóközlemények #lucart hashtaggel

A Lucart csatlakozik a Tudományos Alapú Célkitűzések kezdeményezéshez

A hazánkban Nyergesújfalun jelen lévő Lucart 2022-ben 2021-hez képest 11, 2014-hez képest pedig 22%-kal csökkentette a fajlagos CO2-kibocsátását. A papíripari vállalat a  fenntartható jövő iránti elkötelezettsége jegyében csatlakozik a  Tudományos Alapú Célkitűzések kezdeményezéshez.

70 éves lett a Lucart Csoport, a kerek évforduló megünneplésekor kiadták 18. Fenntarthatósági jelentésüket

A hazánkban Nyergesújfalun jelen lévő olasz Lucart Csoport Luccában ünnepelte alapításának 70. évfordulóját, és egyúttal közzétette legfrissebb, független fél által tanúsított Fenntarthatósági jelentését.

Lucart: 80 millió eurós terv az európai növekedéshez

A 2022-2024-es időszakban tervei szerint a Lucart a franciaországi Laval sur Vologne-i üzemében 80 milliós eurót beruházást valósít meg, ahonnan hazánkba, a nyergesújfalui telephelyre is szállítanak nyersanyagokat.

Kerüld a kézszárítókat!

A Lucart a kézhigiéniás világnapon (május 5.) arra figyelmeztet minket, hogy nem elég a helyes kézmosás elsajátítása, az sem mindegy, hogy mivel szárítunk kezet, ha nem otthon vagyunk.

A Lucart részletes ajánlásokkal segíti a biztonságos nyitást

A Lucart Hygiene & Care Platformja kifejezetten a munkakörnyezetek egyedi jellegzetességeihez igazodó megoldásokat kínál szektoronként, legyen az étterem, szálloda, kozmetika vagy akár tanterem.

Lucart – Fenntarthatósági jelentés 2019

A Lucart 15. Fenntarthatósági jelentéséből kiderül, hogy tavaly két nagy projektjük valósult meg: új NovaLT12 gázturbinát telepítettek, valamint újrahasznosított papírból készült új csomagolóanyagot fejlesztettek.

Szalvéta használt italos kartondobozból

2019. október 24. – A Lucart elnyerte a 2019-es európai tisztítási és higiéniai díjat

Lucart: műanyagmentes csomagolás

2019.10.10. – A Lucart két termékcsaládja is újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolást kapott.

Lucart: Fenntarthatósági Jelentés 2018

A Lucart a GRI (Global Reporting Initiative) irányvonalai szerint összeállított 14. fenntarthatósági jelentésének legfontosabb pontjai a 12%-os bevételnövekedés és a vállalat által eszközölt legfontosabb befektetések voltak.

A Kézhigiénia Világnapja: miért fontos, hogy megfelelően mossuk és szárítsuk a kezünket?

2019.05.03. – Világszerte minden évben május ötödikén ünneplik a Kézhigiénia Napját. A világnap alkalmából a Lucart papíripari vállalat összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a betegségek kockázatának csökkentésére.

Újrahasznosítási Világnap: A Lucart kimutatta, hogy újrahasznosított WC-papírral 80%-nyi megújuló erőforrást és 38%-nyi vizet lehet megtakarítani

2019.03.19 – Az EPD-elemzésre alapozva a Lucart számításai szerint az újrahasznosított WC-papír éves használatának megduplázásával évi 5 millió köbméternyi vizet és 400 ezer tonna faanyagot lehet megtakarítani

Csatlakozott az Ellen MacArthur Alapítvány „Körkörös gazdaság 100” programjához a Lucart

2019.02.13 – Magyarországi papírgyárak közül a Lucart elsőként csatlakozott az Ellen MacArthur Alapítvány CE100 programjához. A kezdeményezést azzal a céllal indították, hogy a körkörös gazdaságra törekvő szervezetek számára közös platformot teremtsen, ezzel is lehetővé téve az ilyen irányú fejlesztések gyorsabb megvalósulását.

A háztartási papírok új otthona Magyarországon: gyárat avatott a Lucart Nyergesújfalun

2018. 09. 19. – A Lucart felavatta új, magyarországi gyárát Nyergesújfalun. A több mint 19 millió eurós beruházással épített új üzem a közép- és kelet-európai piac kiszolgálásával jelentős fellendülést hoz majd a környék fejlődő gazdasága számára.

A körforgásos gazdaságé a jövő: a Lucart így tesz a környezetbarát papíriparért

2018. 07. 06. – Az olasz Lucart Group a Bokk Paper Kft. két évvel ezelőtti megvásárlásával 2016-ban lépett be a magyar higiéniai papírtermékek piacára. A cégvásárlást követően a vállalat a magyar részleget is integrálta a Lucart körkörös gazdaságot szem előtt tartó működésébe, és a cég folyamatos fejlesztések révén most még fenntarthatóbbá kívánja tenni a gyártását.