fbpx

Sajtóközlemények #sonypictures hashtaggel

Sajtóközlemények #sonypictures hashtaggel

A ChatGPT szerint Napóleon a leghíresebb

2024. január elején azt a kérdést tettük fel a ChatGPT-nek magyarul, hogy „Kik a leghíresebb történelmi személyek?”. Válaszában a mesterséges intelligencia első helyen Napóleont jelölte meg. Lássuk, hogy a ChatGPT a kérdésre adott válaszában mely történelmi személyeket jelölte meg az első 5 helyen, és hogy velük milyen kulturális alkotásokban találkozhatunk.

Naomi Ackie: TV-sorozatok és Star Wars után Amerika pophercegnője

Hogyan lesz egy londoni színésznőből Amerika kedvenc pophercegnője? Whitney Houstonon kívül tud-e bárki Whitney Houstont énekelni? A Whitney Houston: I wanna dance with somebody, az énekesnő életét bemutató film nagy sikerrel futott a hazai mozikban, és április 21-től már az otthoni képernyőkön is látható.

Amikor a fikcióról kiderül, hogy valóság

Egy-egy trauma feldolgozását sok esetben segítheti az irodalom vagy a filmek. Louise Penny, kanadai írónővel pont a fordított helyzet történt.

Könyv, film és sorozat: 3 kém lebilincselő, igaz története

Kémfilmek, kémregények, kémsorozatok – megannyi elképesztő sztorit láttunk, olvastunk már. Amikor ezekről kiderül, hogy nem a képzelet művei, még inkább meglepődünk. Hősök voltak, vagy árulók?

Ahol a folyami rákok énekelnek: sikerkönyvből sikerfilm?

Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című 2018-ban kiadott regénye világszerte elnyerte az olvasók tetszését, 15 milliónál is több példányt adtak el belőle. Az észak-karolinai lápvidéken játszódó történet idén nyáron a mozivászonra költözött.

A mozikból az otthoni képernyőkre költözik a Bullet Train

David Leitch 127 perces száguldós filmje, A gyilkos járat a mozivászonról az otthoni képernyőkre költözik. Azok, akik lemaradtak Brad Pitt legújabb dobásáról december 2-ától többek közt a Magyar Telekom, a Vodafone, az Apple TV és a Google Play kínálatában nézhetik meg a Sony Pictures filmjét.