fbpx

Tombol az utazási vágy

Az év első öt hónapjában közel háromszor annyi repülőjegyet foglaltak a nyári időszakra a magyarok, mint 2019-ben – mutatják a Kiwi.com adatai. És ez a tendencia vélhetően csak fokozódik, hiszen egyre többen adnak le foglalást akár pár nappal az utazás előtt is. Hazánkba pedig több mint kétszer annyian foglaltak, mint 2019-ben, az eddigi adatok szerint főképp az Egyesült Királyság, Izrael és Franciaország turistái lepik el Budapest nevezetességeit. A közelgő pünkösdi hétvégén Barcelonába repül a legtöbb magyar.

A vezető cseh utazási technológia vállalat belenézett az adataiba, hogy az év első hónapjaiban, január 1. és május 29. között mennyi foglalás érkezett a nyári hónapokra. Úgy tűnik, alig vártuk, hogy újra utazhassunk: idén közel háromszorosára nőtt a Magyarországról leadott repülőjegyfoglalások száma 2019-hez képest. De hazánk is népszerűbb: több, mint kétszer annyian foglaltak ide repülőjegyet a Kiwi.com-on keresztül, mint 2019-ben. Lássuk, hogy mi hová repülünk legszívesebben, és hozzánk honnan érkeznek a legtöbben.

Idén nyáron a városok közül London, országokat tekintve Olaszország lehet a legnépszerűbb úti cél repülővel a magyarok körében

Míg a korábbi években Spanyolország volt az abszolút kedvenc, addig idén Olaszországba repül a legtöbb magyar nyáron a május 29-ig leadott foglalások alapján. A városok között London vezeti az összesített listát. Az erre az időszakra foglalt repülőjegyek átlagára 102 euró volt, 21,5%-kal kevesebb, mint 2019-ben.

TOP 5 legtöbbet foglalt ország a nyári időszakra:

  1. Olaszország, 2. Spanyolország, 3. Görögország, 4. Egyesült Királyság, 5. Franciaország

TOP 5 legtöbbet foglalt város a nyári időszakra:

  1. London, 2. Párizs, 3. Barcelona, 4. Milánó, 5. Róma

TOP 5 legtöbbet keresett város a nyári időszakra:

  1. Barcelona, 2. Párizs., 3. London, 4. Milánó, 5. Palma de Mallorca

A valós foglalások és keresések, azaz a vágyak eltérnek egymástól. Míg a foglalási listát London vezeti, addig a keresési listában a 3. helyet foglalja el. Ha a vágyakat nézzük, akkor Barcelona volt az első helyezett a május 29-ig terjedő időszakot tekintve a nyarat illetően, a spanyol város a foglalási listában a 3. helyet foglalja el. És ha már vágyak, a top20-as keresési listán szereplő, de a top20-as foglalási listán nem szereplő városok a következők: New York, Korfu, Isztambul, Amszterdam, Malaga, Baku.

Kétszer annyian repülnek hazánkba idén nyáron, mint a koronavírusjárvány előtt

A Kiwi.com-on keresztül leadott repülőjegyfoglalások szerint május 29-ig több, mint kétszer annyian érkeznek hazánkba repülővel a nyári hónapokban, mint 2019-ben. Az érkező utasok átlagosan 120 euróért vettek repülőjegyet hozzánk. A legtöbb turista idén az Egyesült-Királyságból, Izraelből és Franciaországból érkezhet hozzánk, de a top20-as listán szerepelnek koreaiak, portugálok és amerikaiak is.

Pünkösdi kitekintő: a közelgő hosszú hétvégén Barcelonába repül a legtöbb magyar 

A pünkösdi hosszú hétvégén a május 29-ig leadott foglalások alapján Barcelonába, Párizsba és Palma de Mallorcára repül a legtöbb honfitársunk. A Kiwi.com-on keresztül foglalt repülőjegyek átlagára 97 euró volt. A legtöbben ilyenkor a miniszabi mellett teszik le a voksukat: az utazók közel háromnegyede (73%) 1-3 napot tölt a választott desztinációján, 14%-uk 4-6 napot, 12%-uk pedig 1-2 hetet, az ennél többet időre utazók száma elenyésző.

Korábbi sajtóközlemények