Tavaszi nagytakarítás Hűvösvölgyben, CIF módra

Megfrissült terek és épületek a „Cif Ragyogjon Magyarország!” program jóvoltából

 

Tiszta környezet, boldog emberek. Ebből az egyszerű felismerésből indult útjára a CIF globális takarító programja, melynek során közösségi terek és épületek nyerhetik vissza egykori fényüket. Első magyarországi projektjük a budai Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásának megtisztítása és rendbetétele volt.

 

Környezetpszichológiai vizsgálatok szerint igenis hatást gyakorolnak ránk a minket körülvevő terek: szép és rendezett környezetben jobban megy a munka, kevesebb a baleset, nem érzünk akkora stresszt, egyszóval boldogabb az élet.

 

Ezt a gondolatot formálta kampánnyá a CIF: a világméretű projektbe olyan ikonikus, látványosan megtisztítható tereket és épületeket vontak be, melyekhez szinte mindenkinek van érzelmi viszonyulása és amelyek megérdemelték már az alapos takarítást, karbantartást. A kezdeményezés számos pontját elérte a világnak, így vált tisztává Rio de Janeiro Krisztus-szobra vagy a londoni O2 stadion sátortetője.

 

Az Unilever cégcsoport alá tartozó márka kampánya idén Magyarországra is megérkezett. Első projektjük a MÁV Gyermekvasút – Hűvösvölgyi végállomás fogadóépületének csinosítása volt. A tisztítás az épített részen túl annak környezetére is kiterjedt: a vasúti pálya alatt átvezető gyalogos aluljárót is professzionális takarítóbrigád vette kezelésbe. Az apróbb befejező munkálatokat lelkes önkéntes csapatok végezték, amelyek tagjai a gyermekvasutasok, Unilever dolgozók és a projekt kommunikációs partnerének, Magyarósi Csaba vloggernek követői voltak, akiket YouTube videójában ösztönzött arra, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz: https://www.youtube.com/watch?v=6sGCVoDGxi0

 

A kampány célja, hogy a későbbiekben több hazai helyszínt is bevonjon. Ehhez kapcsolódóan pályázatot hirdettek, melyben olyan civil szervezetek jelentkezését várják, akik megszépülésre váró közösségi tereket javasolnak.

A pályázat részleteiről további információ a www.ragyogjonmagyarorszag.hu oldalon található.

Korábbi sajtóközlemények