fbpx

Taste The Freedom – Ilyen volt az idei Artisjus Songwriting Camp

Taste The Freedom – Ilyen volt az idei Artisjus Songwriting Camp

12 ország művészei gyűltek össze az idei Artisjus Songwriting Camp három napjára, akik ez idő alatt 31 új dalt alkottak. A tábor 2023. május 24-27. között került megrendezésre a Songbook Songwriting Camp csapatával. Ezúttal is egy nagyon változatos, színes csapat állt össze: a zeneszerzők, producerek és szövegírók között idén először volt svájci résztvevő, rajta kívül Ausztriából, Csehországból, az Egyesült Államokból, Hollandiából, Horvátországból, Lengyelországból, Lettországból, Norvégiából, Szlovákiából és Ukrajnából érkeztek művészek Budapestre, hogy együtt dolgozzanak a hazai dalszerzőkkel.

A táborlakók a Sztárban sztár leszek-ből ismert Kaly Rolandnak, valamint Az ének iskolája győztesének, Juhos Zsófinak írtak új dalt, illetve az EFOTT fesztivál egyik himnuszát is megálmodták közösen.

A Songwriting Camp idei érdekessége, hogy a második napon elkészült 7 dal mind rákerül majd Kaly Roland és Juhos Zsófi saját lemezére, emellett Juhos Zsófi és Patocska Olivér (OliverFromEarth) úgy döntöttek, a táborban született duettel indulnak az idei A DAL-ban.

Az évente megrendezésre kerülő Artisjus Songwriting Camp fő célja a magyar könnyűzenei export ösztönzése oly módon, hogy a hazai zenészeket összehozza külföldi művészekkel – ők a közös dalszerzés során új szerzőtársra találhatnak egymásban és hosszabb távon is dolgozhatnak közös produkciókon.

A tábor aftermovie-ja az Artisjus YouTube csatornáján jelent meg. A videóban elhangzó dal a táborban készült.

Artisjus Songwriting Camp 2023 aftermovie | Taste The Freedom

 

Cím: Taste The Freedom

Szerzők: Benjamin Larsen (NO), Anastasiia Montianu (UA), Chris Medina (US), Johnny Palmer (HU)

A videót készítette: Mihályi Szabolcs, László Dénes

 

Bővebben a táborról: https://dalszerzo.hu/2023/05/24/kaly-rolandnak-juhos-zsofinak-es-az-efott-fesztivalnak-irnak-dalt-a-nemzetkozi-dalszerzo-taborban/

Korábbi sajtóközlemények