fbpx

Stuttgartba átlagosan 60 ezer Ft-ba kerül egy repülőjegy az Eb alatti időszakra Magyarországról

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság miatt 59%-kal több magyar repül Németországba, mint tavaly ugyanebben az időszakban a Kiwi.com foglalási adatai alapján. Az Eb alatti időszakra a tőlünk Németországba szóló repülőjegyek ára 60 ezer Ft körül mozog. Míg tavaly Berlinbe foglalt a legtöbb honfitársunk, addig idén Stuttgart vette át a vezetést, ahol a magyar válogatott két csoportmérkőzést is játszik.  Németország annyira népszerű lett az Eb időszakában, hogy megelőzte Törökországot és Portugáliát is.

A tavaly decemberi sorsoláson az A csoportba került a magyar válogatott. A nemzeti tizenegy június 15-én Kölnben a svájciak ellen lép először pályára. Ezután Stuttgartban játszanak június 19-én a németek ellen, majd 23-án ugyanitt a skótokkal találkozik a válogatott. A Kiwi.com korábbi kutatása alapján a magyarok 8%-a utazik repülővel külföldre valamilyen sportesemény miatt*. A vezető cseh utazási technológiai vállalat kíváncsi volt, hogy vajon a foglalási adatok mit mutatnak, az Eb mennyivel növeli meg a Magyarországról induló repülős forgalmat az idei Eb-nek otthont adó Németországba. 

Németországi célállomásra 59%-kal több foglalás** érkezett Magyarországról a Kiwi.com-on keresztül a 2024. június 14. és július 12. közötti időszakra, mint egy évvel korábban. A német városok népszerűségét is átrendezte az Eb. Míg tavaly Berlin, Stuttgart, Dortmund, Nürnbeg és Düsseldorf voltak az élen, addig idén Stuttgart átvette a vezetést, ezt követi Berlin, Dortmund, Köln és Hamburg. A Kiwi.com foglalási adatai alapján a vizsgált időszakban a magyar utazók átlagosan 4-5 napot töltenek Németországban, ahová a repülőjegyek átlagára eddig 60 ezer Ft körül mozgott. Honfitársaink többsége a június 17-i héten indul Németországba. „Kutatásaink alapján az utazókat leginkább egy másik ország kultúrájának felfedezése és a nyelvtanulás motiválják, de előfordul, hogy egy-egy sportesemény vagy koncert kapcsán is jelentős ugrást látunk a foglalási adatokban. Most például a Stuttgartba irányuló keresések nőttek közel négyszeresére, aminek egyértelműen az Eb az oka” – osztotta meg Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős alelnöke. 

Németország a 4. legnépszerűbb repülős úti cél az Eb időszakában

A legtöbb magyar a kora nyári időszakban repülővel Spanyolországba, Olaszországba és Görögországba utazik. Ezeket követi Németország, és maga mögé utasít olyan népszerű nyaralóhelyeket, mint Franciaország (5.), Törökország (7.), Portugália (8.) vagy Málta (12.), amelyek rendszeresen előrébb szerepelnek a nyári időszak foglalási listáján.

*A kutatásról: A felmérés 1014 fő megkérdezésével készült 2022 októberében, amely reprezentatív azon magyarországi 18-59 évesekre kor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint, akik az elmúlt 6 évben legalább kétszer jártak külföldön. A kutatást a Kiwi.com megbízásából a STEM/MARK készítette Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában is. 

** 2024. május 13-ig leadott foglalások

Korábbi sajtóközlemények