fbpx

A SONY PICTURES ENTERTAINMENT 2024-BEN ÜNNEPLI A COLUMBIA PICTURES ALAPÍTÁSÁNAK 100. ÉVFORDULÓJÁT

A SONY PICTURES ENTERTAINMENT 2024-BEN ÜNNEPLI A COLUMBIA PICTURES ALAPÍTÁSÁNAK 100. ÉVFORDULÓJÁT

A Sony Pictures Entertainment bemutatta a Columbia Pictures centenáriumi logóját, amely a 2024. január 10-én esedékes 100 éves évforduló alkalmából készült.

A Columbia Pictures történelmi, fáklyát tartó nőalakjának időtlen formája ihlette a 100. évforduló logójának megtervezését. A fáklya erősebb fénye a Columbia Pictures mozgalmas 100 évének gazdag történelmét jelképezi, amely a szerény kezdetek után a világ egyik vezető filmstúdiójává nőtte ki magát, olyan díjnyertes és úttörő filmek gyártásával, amelyek bátran foglalkoznak az adott kor társadalmi kérdéseivel. A legtöbb legjobb filmnek járó Oscar-díjat elnyerő Columbia Pictures amellett, hogy tíz évtizeden át szórakoztatta a nagyközönséget, mind a mai napig kulturális hatást gyakorol.

Van egy dolog, ami megkülönbözteti a nagy stúdiókat az összes többi tartalomgyártótól: a történelem. A Columbiánál ez a történelem a számtalan kulturális talizmánban tükröződik, amelyeket több ezer ember hozott létre az elmúlt 100 év során.  A Columbiánál mindannyian büszkék vagyunk erre az örökségre, és megtiszteltetés számunkra, hogy megünnepelhetjük” – mondta Tom Rothman, a Sony Pictures Motion Picture Group elnök-vezérigazgatója.

Az évforduló tiszteletére az Assouline luxuskiadó egy emlékkönyvet ad ki, amely a Columbia Pictures 100 ikonikus pillanatát mutatja be. A stúdió pedig fesztiválvetítéseket, élő koncerteket tart kiemelkedő filmzenékből, valamint bemutat a stúdió gazdag filmkönyvtárából gondosan válogatott otthoni szórakoztatóipari alkotásokat. A 100 éves évforduló megünneplésével kapcsolatban további részleteket az év folyamán hoznak nyilvánosságra.

A Columbia Pictures-t 1924. január 10-én alapította a Harry és Jack Cohn testvérpár és legjobb barátjuk, Joe Brandt. Miután Frank Capra 1934-es klasszikusa, az Ez történt egy éjszaka besöpörte az Oscar-díjat, a Columbia Pictures elit stúdióvá vált, és számos filmért felelt, a díjnyertesektől kezdve az időtlen klasszikusokon át a popkulturális ikonokig. Ilyenek például az Ez történt egy éjszaka, Becsületből elégtelen, Így élni jó, Találd ki, ki jön vacsorára, Most és mindörökké, A rakparton, Arábiai Lawrence, Tanár úrnak szeretettel, Funny Girl, Taxisofőr, Aranyoskám, Karate kölyök, Tigris és Sárkány, Men in Black – Sötét Zsaruk, Szellemirtók, Fekete vidék, Idétlen időkig, Micsoda csapat, Social Network – A közösségi háló, Jumanji, Volt egyszer egy… Hollywood, Kisasszonyok, Pókember és még sok más.

A Columbia Pictures 100. évfordulójával kapcsolatos friss információkért látogasson el a www.columbiapictures100.com/ weboldalra.

 

Korábbi sajtóközlemények