fbpx

SES – Towercom Slovakia

Többéves szerződéshosszabbítást írt alá a SES és a Towercom Slovakia

Luxembourg, 2019. október 24. – A SES bejelentette, hogy többéves szerződéshosszabbítást írt alá a Towercom Slovakiaval, amely tovább erősíti a két vállalat nagy múltú kapcsolatát. A 2020. január 1-jén hatályba lépő szerződés értelmében a SES a keleti 23,5 fokos pozícióban biztosít egy transzpondert, amellyel a Towercom képes lesz tartalmat szolgáltatni a teljes szlovák piacon.

A Towercom már hosszú évek óta a SES segítségével juttatja el a szlovák közszolgálati csatornát és magánkézben lévő szlovák csatornákat tartalmazó 11 televíziócsatornából, köztük 8 HD csatornából illetve további 33 rádióállomásból álló csomagját az ügyfeleinek.

Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a Towercom Slovakiaval régóta ápolt kapcsolatunk most tovább erősödött ezzel a szerződéssel” – osztotta meg Martin Ornass-Kubacki a SES közép- és kelet-európai elnökhelyettese és regionális igazgatója. „A mostani megállapodás a keleti 23,5 fokos orbitális pozícióban jelentős DTH jelenléttel erősíti tovább szerepünket a kompetitív szlovák piacon.”

A Towercom már több mint 10 éve szolgálja ki a szlovák és a cseh műsorszolgáltatókat a SES ügyfeleként a keleti 23,5 fokos orbitális pozícióból. Ezzel a kiváló orbitális pozícióval a Towercom prémium televíziós tartományhoz nyer hozzáférést, amely 37 millió háztartást szolgál ki Európa-szerte.

„Örülünk, hogy a SES partnerségének köszönhetően továbbra is kimagaslóan professzionális és megbízható szolgáltatást tudunk nyújtani műholdas ügyfeleinknek” – fejtette ki Ivan Peschl, a Towercom vezérigazgatója.

A SES 355 millió televíziós háztartás (1 milliárd néző) és 8 200 műholdon közvetített csatorna kiszolgálásával vezető szerepet tölt be a műholdas iparágban. A SES Video üzletággal a SES jelenleg 525 csatornát kezel és napi több mint 8 400 órányi online videotartalmat streamel, amelyből több mint 620 óra prémium sport- és egyéb élő esemény.

A SES-ről

A SES a világ vezető műhold-üzemeltetője, több mint 70 műholdat kezel két orbitális pályán: a geostacionárius pályán (GEO) és a közepes magasságú pályán (MEO). A vállalat többféle ügyfélnek nyújt globális videoterjesztési és adatkapcsolat-szolgáltatásokat két üzleti divíziójával: a SES Videoval és a SES Networks-szel. A SES Video több mint 355 millió háztartásban biztosít globálisan televíziós tartalmakat Direct-to-Home (DTH) platformokon, kábelszolgáltatással, földi sugárzással vagy IPTV hálózatokon. A SES Video lineáris és digitális terjesztéshez nyújt innovatív szolgáltatásokat, valamint az ASTRA műholdrendszer, amely a legnagyobb DTH lefedettséget biztosítja Európában. A SES Networks globálisan biztosít menedzselt adatszolgáltatásokat, hogy a felhasználók kapcsolatot tudjanak teremteni egymással olyan szektorokban, mint például a telekommunikáció, a hajózás, a légiközlekedés az energiaipar, illetve a kormányzati szektor és a különböző intézmények a világ minden egyes pontján. A SES Networks portfolióhoz tartozik a GovSat, amely 50-50 százalékos köz- és magán-együttműködés a SES és a luxemburgi kormányzat között, valamint az O3b, az egyetlen nem geostacionárius rendszer, amely optikai szélessávot kiváltó szolgáltatást nyújt jelenleg. További információ: www.ses.com

 

 

Korábbi sajtóközlemények