fbpx

Ponty hátán ponty: a legizgalmasabb pecás történetek a Viasat Explore műsorán

A vizek kitartó harcosai, akik mindig meglepetéssel szolgálnak a horgászok számára: bizony, a pontyokról van szó. A Viasat Explore csatornája a halfajtával kapcsolatos, sokszínű programkínálattal csábítja a képernyők elé a lelkes pecásokat, a műsorpalettán pedig a balatoni horgászterep is kiemelt szerephez jut majd.

 

Titkon minden horgász erről álmodik: kifogni a legnagyobb pontyot. Az Óriásponty című műsor házigazdája, Ali Hamidi és két horgásztársa, Tom Dove és Neil Spooner is pont erre törekszik a világ minden táján, Marokkótól Japánig, Olaszországtól Ausztriáig keresik a legnagyobb példányokat.

Külön öröm a hazai közönség számára, hogy egy epizód erejéig a magyar tengert is meghódította a híres horgásztrió. A forgatási kritériumok és a kedvező időjárás miatt a Balaton déli részének partmenti szakaszait választották helyszínként. Az első kapások 6-7 kilogrammos tükörpontyok és tőpontyok voltak. Később folyamatosan érkeztek a 10 kilogrammot is megközelítő halak is, az első nap végén pedig egy 14 kilogrammos hosszú pikkelyest is sikerült botra csalni. A remek kapások miatt a harmadik naptól elindult a szelektálás és pingponglabda méretű csaligolyókkal próbálták meg a legnagyobb egyedeket kifogni. Ennek eredményeképpen végül egy 16.5 kilogrammos tükörpontyot fárasztottak és tereltek hosszú csata után a merítőbe.

A pontyfajták változatossága, a remek időjárás és az óceánt idéző magyar tenger teljesen megigézte a sokat látott pecás csapatot, így a tervezettnél két nappal tovább tartott a balatoni kaland. A Korda csapat forgatását a hazai halas élet egyik legfontosabb személye, Bujáki Géza koordinálta.

A sorozat a változatos horgászterepeken túl a humorban is bővelkedik, így kellemes kikapcsolódást ígér minden pontyőrültnek.

 

16 fárasztó összecsapás, több mint 360 órányi horgászat, rengeteg csali és még ennél is több ponty. A Pontyviadal májusban indult, friss második évada ismét a legjobb horgászokat csábítja stégre – így például Dave Lane-t, Lee “Mozza” Morris-t, Ian Macmillant vagy Ian Russellt – hogy egy rendkívül szoros versenyben mérettessék meg magukat a szakmai kiválóságok.

A professzionális felkészültség alapvető elvárás, itt már csak nüanszok döntik az ember és állat, illetve az ember és ember közti verejtékes küzdelmek végeredményét.

Korábbi sajtóközlemények