fbpx

Fedezze fel, élje át: A Panasonic bemutatta a Fire TV funkciót is felvonultató Z95A és Z93A készülékeket

Fedezze fel, élje át:

A Panasonic bemutatta a Fire TV funkciót is felvonultató

Z95A és Z93A készülékeket

Las Vegas, 2024. január

A Panasonic ma két új zászlóshajó OLED TV-vel a Z95A (65″ és 55″) és a Z93A (77″) tévékkel bővítette 2024-es kínálatát.

Ezek a televíziók a Fire TV integrációnak köszönhetően a streaming szolgáltatásokat, az alkalmazásokat, az élő csatornákat és a személyre szabott ajánlásokat egyesítő, egyéni igényekhez alakítható kezdőképernyővel forradalmasítják a tartalmak felfedezését és élvezetét.

A Z95A és a Z93A a kiváló kép- és hangminőség köré épülnek, amelyeket a vadonatúj chipkészlet és a nagyobb fényerejű panel biztosítanak. A Dolby Vision IQTM Precision kiváló képjavítást és fényerőt biztosít, míg a Technics által finomhangolt 360 Soundscape Pro gondoskodik a magával ragadó 3D surround hangzásról, amely teljessé teszi a tökéletes szórakozás élményét.

A játékoknál a sebesség és a reakcióidő a legfontosabb – és a Panasonic új zászlóshajó OLED TV-i a világon elsők között 144 Hz-es képfrissítést biztosítanak a még élénkebb játékmenethez.

Panasonic Fire TV: Még több felfedeznivaló. Még több élmény.

 A Z95A és a Z93A kiemelkedik abból a világból, amelyben túl sok tartalom zúdul a felhasználókra, hiszen képesek összesíteni a műsorszóró és a streaming szolgáltatások tartalmait. A beépített Fire TV tartalomközpontú működése egyszerűsített élményt nyújt a nézők számára a tartalomkeresés és -fogyasztás terén.

„Ilyen óriási választék mellett igazi kihívást jelent, hogy pontosan meghatározzuk, mit szeretnénk nézni. Ezért új küldetésünk túlmutat azon, hogy egyszerűen csak nagyszerű képet és hangot kínálunk. Könnyebbé tesszük a tartalomkeresés folyamatát, biztosítva, hogy az ne csak egyszerű, hanem élvezetes is legyen” – fogalmazott Akira Tojosima, a Panasonic Entertainment & Communication Co., Ltd. elnök-vezérigazgatója.

Az integráció magasabb szintű, egyszerűsített felhasználói élményt nyújt, és a legnépszerűbb streaming alkalmazások és szolgáltatások széles választékához biztosít hozzáférést. Ezek az OLED TV-k nem csupán szórakoztató eszközök, hanem az okosotthonok irányítóközpontjai is. Teljesen kompatibilisek az Alexa-képes eszközökkel, és okosotthon kezelőfelülettel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen felügyeljék és irányítsák a csatlakoztatott otthoni ökoszisztémát. A Z95A és a Z93A továbbá kompatibilisek az Apple Home és az AirPlay funkciókkal, ami azt jelenti, hogy a felhasználók a Siri segítségével vezérelhetik tévéjüket, és könnyedén streamelhetnek filmeket, zenéket, játékokat és fényképeket közvetlenül iPhone-jukról, iPadjükről vagy Mac számítógépükről.

Ezeken a Panasonic okostévéken mostantól az Alexa segítségével elérhető a távoli hangvezérlés, így a hangjával könnyedén indíthat alkalmazásokat, játszhat le zenét, kereshet címeket, vezérelheti okosotthonát és még sok mást – mindezt a nappali másik végéből, anélkül, hogy a távirányítóért kellene nyúlnia.

Amikor pedig a Z95A és Z93A modellek épp nem tartalmat jelenítenek meg, dinamikus kijelzővé alakulnak át. A Fire TV Ambient Experience gyönyörű, intelligens kijelzővé alakítja otthonának legnagyobb képernyőjét. Ezáltal a tévé saját fényképeinek otthoni képtárává válik, és a testre szabható Alexa widgetek segítségével gyorsan áttekinthető információkat kaphat: naptárakat és emlékeztetőket jeleníthet meg.

A Panasonic saját fejlesztésű operációs rendszerében elérhetőek a leghasznosabb funkciók, mint például a Penta Tuner a fejlett műsorvételi lehetőségekhez. A Penta Tuner a műholdas, kábeles és antennás vétel mellett támogatja az interneten (IPTV) és az otthoni hálózaton (TV>IP) keresztüli vételt is, így a tévékészülékek az antennacsatlakozótól függetlenül elhelyezhetők a lakásban, és a műsorok minden szobában élvezhetők anélkül, hogy külön TV-csatlakozásra lenne szükség.

Ezenkívül a Z95A és a Z93A is teljes értékű távirányítóval rendelkezik, megtalálható rajta az egyedülálló Panasonic “MyApp” gomb is, amely személyre szabható, hogy kedvenc alkalmazását, csatornáját vagy akár hangvezérlő parancsát is elérhesse egyetlen gombnyomással.

A HbbTV Operator App lehetővé teszi az élő és lekérhető tartalmakhoz való hozzáférést külön eszközök vagy okoskártyák nélkül. Az USB-felvétellel és az élő TV visszatekerésével kényelmesebb a televíziózás, az automatikus tunerfelismeréssel és a fejlett csatornaszerkesztővel pedig egyszerűbbek a beállítások.

Lásson mindent. Éljen át mindent.

 Az új Z95A és Z93A OLED TV-k vadonatúj chipkészletet, nagyobb fényerőt és a HCX Pro AI MK II processzort egyesítik egy Master OLED Ultimate panellel (a Z93A esetében Master OLED Pro Cinema[1] panellel), és tartalmazzák a Panasonic japán know-howja és mérnöki tudása által lehetővé tett technikai precizitást, amely Stefan Sonnenfeld fényelési szakértelmével egészül ki. Stefan Sonnenfeld, a Company 3 alapítója és vezérigazgatója, a világ leghíresebb filmkészítőivel dolgozik együtt. Sonnenfeld a legnevesebb művészek azon maroknyi csapatához tartozik, akik a fényelés segítségével új szintre emelték a történetmesélést és az érzelmek kommunikálását.

Az NPR által a „filmezés Da Vincijeként” emlegetett Sonnenfeld fényelő képességeit a legnagyobb mozifilmekben csillogtatta meg az elmúlt évtizedben: Top Gun: Maverick, A Star is Born, Wonder Woman, az HBO Fehér Lótusz sorozata, Star Wars: Az ébredő Erő, Jurassic World, 300 és még sok más filmben. Más élvonalbeli fényelést végző szakemberekhez hasonlóan Sonnenfeld is a Panasonic nagyméretű OLED képernyőin mutatja meg ügyfeleinek munkája eredményét.

A Panasonic Z95A egy Master OLED Ultimate[2] panelmodult alkalmaz, amely a legkorszerűbb Micro Lens Array-t és a Panasonic mérnökei által kifejlesztett többrétegű hőkezelési konfigurációt tartalmazza. A panel a meghajtótechnológia és a hőelvezetés fejlesztésének köszönhetően példátlan fényerőt biztosít.

„A Panasonicnál mindig is elkötelezettek voltunk, hogy a legpontosabb képminőséget állítsuk elő. Ez nem csak a technikai precizitásból, hanem Hollywood legjobb fényelő szakembereivel való együttműködésből is fakad. A legjobban testre szabott képélmény érdekében pedig beépítettük a mesterséges intelligenciát, amely felismeri a megjelenített tartalom típusát, és tökéletesen beállítja a kép- és hangparamétereket” – hangsúlyozta Akira Tojosima, a Panasonic Entertainment & Communication Co., Ltd. elnök-vezérigazgatója.

A vadonatúj HCX Pro AI MK II processzor a Z95A és a Z93A készülékekben egyaránt az új 4K Remaster Engine-t hajtja, amely a mesterséges intelligencia és a matematikai modellek kombinálásával a streaming kép tisztaságát növeli az éles, természetes képek és a kiváló streaming zajcsökkentés érdekében. A sávosodás csökkentéséért a színátmenet is finomabbá vált.

Mindkét készülék támogatja a Dolby Vision IQTM Precision detail képjavító rendszerét is, amelynek célja a még részletgazdagabb kép megjelenítése. Ez a rendszer a Dolby Vision IQTM továbbfejlesztése: a képernyő egyes területeinek fényszintjét úgy állítja be, hogy több részletet emeljen ki, anélkül, hogy a fényerőt olyan mértékben növelné, hogy a kép már elmosódottnak tűnne.

Ez a technológia a televízióban található környezeti fényérzékelőkkel együtt érzékeli, milyen világos van a nappaliban, majd úgy állítja be a képernyőn megjelenő képet, hogy minden részlet látható legyen, még a legsötétebb jelenetekben is.Az új HCX Pro AI MK processzor II 144 Hz-ig teszi lehetővé a Dolby Vision® támogatását.

Hollywoodi partnereinkkel együttműködve a Technics mérnökei az új OLED-kijelzőket is finomhangolták, hogy a tartalmak úgy legyenek láthatóak és hallhatóak, ahogyan azt az alkotók elképzelték. A Technics által hangolt 360 Soundscape Pro többirányú hangszórókkal és Dolby Atmos® támogatással biztosít magával ragadó 3D térhatású hangzást.

Lépjen egy szinttel feljebb a játékokban

 A játékrajongók számára úttörő fejlesztésként a Z95A és a Z93A a világ első olyan OLED TV-i, amelyek 144 Hz-es képfrissítési frekvenciát biztosítanak. Ez a funkció páratlan reakcióidőt eredményez, amivel határozott előnyre tehetnek szert a gamerek. Ennek az innovációnak a motorja az új HCX Pro AI MK II processzor, amely élénk, zökkenőmentes és kristálytiszta képeivel szerzett magának elismerést.

Ennek az új processzornak köszönhetően a Panasonic bevezette a továbbfejlesztett „Game Mode Extreme” üzemmódot, amely a tévéket élvonalbeli játékfunkciókkal ruházza fel, így készen állnak a legújabb konzolokra és PC-kre. A HDMI 2.1 High Frame Rate és az akár 144 Hz-es VRR beépítése több képkockát jelent másodpercenként, ami gyorsabb és simább játékmenetet nyújt. Egy másik jelentős fejlesztés a továbbfejlesztett Dolby Vision Gaming, amely mostantól szintén kompatibilis az akár 144 Hz-es képkockasebességgel. Ez a frissítés biztosítja a legkiválóbb kontrasztot és képminőséget a High Dynamic Range-ben, ezzel emelve még magssabb szintre a játékélményt.

Továbbá ezek a TV-k rendkívül alacsony bemeneti késleltetéssel büszkélkedhetnek, ami a gyors tempójú játékoknál elengedhetetlen, mivel biztosítja, hogy minden kontroller parancs azonnal megjelenjen a képernyőn, így a játékosok előnybe kerülnek ellenfeleikkel szemben.

Az új OLED TV-k támogatják a True Game Mode-ot is, amely egy olyan képbeállítás, amely kifejezetten a színhelyesség fokozására készült, beleértve az optimális fehéregyensúlyt és a szürkeárnyalat-beállításokat. Az eredmény egy olyan játékélmény, amely szorosan illeszkedik a játékfejlesztők elképzeléseihez, filmszerű és hiteles vizuális utazást kínálva a játékosoknak.

A vizuális fejlesztések mellett ezek a TV-k speciális játékhang-módokkal is rendelkeznek az RPG (szerepjátékok) és az FPS (első személyű lövöldözős játékok) műfajokhoz. Az RPG mód 3D-s hangzásvilágot hoz létre tiszta párbeszédekkel, ami elengedhetetlen a magával ragadó történetmeséléshez és a stratégiai játékhoz. Ezzel szemben az FPS módot úgy hangolták, hogy kiemelje a fontos hangjelzéseket, például a lépéseket, ami taktikai előnyt biztosít a lövöldözős játékokban.

A HDR képbeállítás kikapcsolható tónustérképezése egy további figyelemre méltó funkció. Ez lehetővé teszi, hogy a HDR-játékokat a televízió helyett közvetlenül a forrásnál lehessen tökéletesen beállítani. Így magas fényerőszintet és a részletgazdag képvilágot lehet elérni anélkül, hogy túl magasra emelné a csúcsfényeket.

Minden játékbeállítás könnyen hozzáférhető a frissített “Game Control Board” képernyőfelületen, amelyen a játékképre rávetítve áll rendelkezésre az összes beállítás. A gyors hozzáférés érdekében elérését a távirányító testre szabható My App gombjára is helyezheti.

Az Apple és az AirPlay az Apple Inc. az Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye. Az AirPlay használatához az iOS, az iPadOS vagy a macOS legújabb verziója ajánlott.

A Dolby, a Dolby Vision, a Dolby Atmos és a dupla „D” szimbólum a Dolby Laboratories Licensing Corporation bejegyzett védjegyei. A Dolby Vision IQ a Dolby Laboratories Licensing Corporation védjegye.

[1]Csak az Z93A modellben elérhető.

[2]Csak az Z95A modellben elérhető.

Korábbi sajtóközlemények