fbpx

Palletways: új szolgáltató a hazai logisztikai piacon

A raklapos szállításra szakosodott nemzetközi szolgáltató megkezdte működését Magyarországon

 

A Palletways Group, Európa legnagyobb és leggyorsabban fejlődő expressz raklapos áruterítést végző hálózata belépett a magyarországi piacra, ezzel tovább erősíti jelenlétét az európai kontinensen. Az új hálózat, amely októberben kezdte meg működését, magyarországi és a Palletways európai célállomásai között kínál raklapos áruszállítási szolgáltatásokat.

 

A Palletways Magyarországon

A vállalat 13 független magyarországi logisztikai szolgáltató összekapcsolásával építette fel hazai hálózatát. A fő elosztó központ a Budapest közeli Biatorbágyon kapott helyet, de fontos szerep jut az ország különböző területein elhelyezkedő regionális központoknak is. A vállalat szolgáltatási portfóliójába tartozik: igény szerint 24 vagy 48 órás belföldi disztribúció az ország valamennyi irányítószámára, valamint nemzetközi gyűjtőáru továbbítás több mint 20 európai országba, mindez természetesen teljes körű online nyomon követhetőséggel.

Luis Zubialde, a Palletways Group CEO-ja elmondta: „Az utóbbi hónapok kiváló eredményeket hoztak a Palletways hálózat számára. Magyarországon és ezzel közel egy időben három skandináv országban is piacra léptünk, ami kiváló lehetőséget kínál ügyfeleink és partnereink számára, hogy raklapos áruikat még több területre szállíthassák velünk Európában. Magyarország rendkívül gyorsan fejlődő piac. Jelenleg a világ 35. legnagyobb exportőre, és az export a magyar GDP 89%-át teszi ki. Nagy potenciált látunk ennek a földrajzi szempontból is kiváló elhelyezkedésű országnak a piacában.”

 

A Palletways Európában

A közel 25 éve működő Palletways a legnagyobb raklapos áruterítési szolgáltatásokat kínáló hálózat Európában. A magyarországi hálózat elindítását követően a Palletways Group több mint 20 európai országban négyszáznál is több helyi raktárt üzemeltet helyi hálózati partnerein keresztül. A 400-at is meghaladó számú regionális partnerhálózati tag együttvéve naponta sok száz ügyfél körülbelül 45 000 raklapjának kiszállítását végzi.

A vállalat működési modelljének sajátossága, hogy a lokális piacokat tökéletesen ismerő helyi, regionális szolgáltatókat szervezi erős nemzetközi hálózattá.

 

 

A Pelletways-ről

A Palletways az IMPERIAL LOGISTICS INTERNATIONAL tagja, annak Expressz Szállítmányozás részlege alá tartozik. Az Egyesült Királyságban alapították 1994-ben, és Európa vezető hálózataként a raklapos szállítmányozás területén kínál expressz szállítási megoldásokat. Versenytársaihoz képest a Palletways hálózata üzemelteti a legtöbb depót és kezeli a legnagyobb mennyiségű árut. Teljes forgalmát tekintve naponta több mint 45 ezer, azaz másodpercenként több, mint 1 raklapot kezel.

Az elmúlt 24 év alatt a Palletways egy olyan 400 depóval és 20 központi elosztó raktárral rendelkező stratégiai hálózatot épített ki, amely Európa-szerte több mint húsz országban végzi áruterítő szolgáltatásait: Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Észtországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Hollandiában, Lengyelországban, Portugáliában, Írországban, Romániában, Spanyolországban, Szlovákiában, az Egyesült Királyságban és immár Magyarországon is.

További információkért látogasson el a Palletways weboldalára: www.palletways.com

 

Imperial Logistics

Az Imperial Logistics 50 országban, több mint 30 ezer alkalmazottal dolgozik főként Európában és Afrikában. A vállalat az integrált és hozzáadott érték alapú logisztikai szolgáltatások, a supply chain management és a kereskedelmet támogató logisztika szakértőjeként, egyedi megoldásokkal segíti ügyfelei versenyképességét. A cégcsoport kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik a fuvarozási, raktározási és disztribúciós tevékenységek kapcsán, valamint a logisztikai-hálózat-üzemeltetés területén, továbbá nemzetközi szállítmányozási téren is egyre növekvő szerepet tölt be a világon. A vállalat számos egyéb iparági vertikumban rendelkezik komoly szakértelemmel. Többek között ilyen iparág a mezőgazdaság, a járműipar, a vegyiáruk és az energetika, a fogyasztási cikkek piaca, az egészségápolás, a gépipar, a gyáripar és a bányászat.

Korábbi sajtóközlemények