fbpx

Október 16. a Dalszerzők Napja

Október 16-án van a Dalszerzők Napja. Minderről podcast formátumú közleményt küldött ki a Próbakő a sajtó képviselőinek.

A legtöbb esetben cél a lehető leggyorsabb, legcélratörőbb tájékoztatás. De vannak olyan témák, amik igényelnek kifejtést, amikor egy rövid leírás nem elegendő. „Úgy gondoltuk, hogy a Dalszerzők Napja kapcsán is egy csomó kérdés megfogalmazódhat az emberekben. Ezekre próbáltunk választ adni. A különleges sajtóközlemény megalkotásánál az is szempont volt, hogy a podcast formátum magához a témához is passzol” – foglalja össze a koncepciót R. Nagy András, a Próbakő Kommunikáció ügyvezető igazgatója. „A koronavírusnak a sajtóeseményekre is hatása van. A podcastnak sem idő-, sem térbeli korlátozottsága sincs, kiváló lehetőség lehet tehát, ha egy témában akár több szakértőt is meg akarunk szólaltatni. Természetesen tudjuk, hogy emellett írásos anyagra mindig szükség lesz, hogy az újságírók munkáját megkönnyítsük, de plusz tartalmakat tudunk adni nekik a beszélgetéssel.”

A sajtóközlemény podcast számos platformon, így az Apple, a Spotify és a Deezer listájában is elérhető. R. Nagy András egy közel 13 perces adásban beszélget dr. Tóth Péter Benjaminnal, az Artisjus üzleti transzformációs igazgatójával arról, hogy miért fontos, hogy a zenei produkciók mögött láthatóvá váljon az alkotó és az alkotómunka. Hiszen az ihlethez talán elég egyetlen pillanat, a kedvenc dalaink megírásához rengeteg gyakorlás, tanulás, próbálkozás, munka szükséges.

Október 16-án ünnepeljük azokat a zeneszerzőket, dalszerzőket, akik nélkül ma Magyarországon nem születne ilyen sok jó zene. A Dalszerzők Napja alkalmából 74 könnyű- és komolyzenei szerző (köztük Müller Péter Sziámi, Palya Bea, Varga Livius, Jónás Vera, Vitáris Iván, Szentpáli Roland, Dobszay-Meskó Ilona, Zalatnay Sarolta) készített kisfilmet arról, hogyan született meg egy daluk, számukra honnan jön az ihlet, és milyen egy dalszerző élete. Október 16-ig bárki szavazhat kedvencére a kosziadalt.hu weboldalon, a nyertes szerzőt az Artisjus Egyesület félmillió forintos díjjal jutalmazza.

 

A Dalszerzők Napjának kampányfilmje:

Korábbi sajtóközlemények