fbpx

Nyugat-Magyarországon is terjeszkedik a Palletways

Győr-Moson-Sopron megyei cég csatlakozott a raklapos szállításra szakosodott nemzetközi szolgáltató magyarországi hálózatához.

 

Az expressz raklapos áruterítést végző Palletways 2018 októberében kezdte meg működését a hazai piacon, és a most csatlakozó, Győr-Moson-Sopron megyei  Haemmerling Kft-vel együtt már tizenötre növelte magyarországi partnereinek számát. A vállalat működési modelljének sajátossága, hogy a lokális piacokat tökéletesen ismerő helyi, regionális szolgáltatókat szervezi erős nemzetközi hálózattá: Európa-szerte jelenleg 400-nál is több tag végzi napi szinten több száz ügyfél raklapjainak szállítását. A Haemmerling Kft. március 18-ától válik a cég teljes jogú hazai partnerévé.

„Partnereink beszámolói szerint  az általunk nyújtott szolgáltatás hiánycikk volt a magyar piacon. A legtöbben egyértelmű forgalom-növekedésről számolnak be, ráadásul újabb és újabb helyi szállítmányozási cégek érdeklődnek irántunk.  2019 egyértelműen a növekedés éve lesz számunkra a magyarországi hálózat méretét és a forgalmat tekintve egyaránt. ” – fejtette ki Ron Neggers, a Palletways Group üzletfejlesztési igazgatója.

Az új tagvállalat

A Haemmerling Kft többségi tulajdonrésze a német Haemmerling Group logisztikai üzletágához, a 2010-ben alapított Haemmerling Group Logistic GmbH-hoz  tartozik. A cégcsoport Európa 5 országában (Németországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában) összesen 11 telephellyel rendelkezik, melyek közül a magyarországi Mononmagyaróváron kapott helyet. A kft. 35 vontatóval és 75 pótkocsival, illetve mintegy 80 alkalmazottal üzemel, szolgáltatásai pedig a belföldi- és nemzetközi közúti fuvarozáson túl számos egyéb logisztikai és raktározási tevékenységre is kiterjed.

 

„A Palletways által kínált szolgáltatás korábban ebben a formájában nem létezett Magyarországon, ezért hosszú távú üzleti lehetőséget látunk a hálózathoz való csatlakozásban. A partnerségtől szolgáltatási portfóliónk és ügyfélkörünk bővülését, illetve ügyfeleink költséghatékonyabb kiszolgálását reméljük. Úgy érezzük, sokéves belföldi- és nemzetközi tapasztalatunkkal, járműparkunkkal és telephelyünkkel magas színvonalú szakmai háttérrel járulunk hozzá a hálózat fejlődéséhez” – mondta Horváth László, a Haemmerling Kft. ügyvezetője.

Korábbi sajtóközlemények