fbpx

Megérkezett az új LUMIX G9: a természetfotósok tökéletes társa

  • Az eddigi legkiválóbb képminőség a LUMIX G cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális fényképezőgépek között
  • 80 megapixel (egyenértékű) képek JPEG és RAW formátumban
  • Villámgyors és pontos kontraszt autofókusz fénykép- és videorögzítésnél is

Készüljön fel, mert mostantól minden eddiginél gyönyörűbb képeket örökíthet meg a Panasonic új, LUMIX G9 fényképezőgépével. A természetet és az akciódús jeleneteket megörökítő fotósok számára ideális választás a kiváló képminőséget egyszerű hordozhatósággal és villámgyors képkészítéssel egyesítő G9 fényképezőgép.

A nagyszerű GH5 készülék sikerére alapozva a G9 a fotósoknak készített új csúcskategóriás modell, amely a cserélhető objektíves, tükör nélküli digitális LUMIX G fényképezőgépek között minden eddiginél tökéletesebb képeket készít. A G9 központi egysége a 20,3 megapixeles érzékelő, amely a Venus képfeldolgozóval együtt részletgazdag, alacsony zajszintű, és elképesztő színeket és fényerőt felvonultató, páratlan képeket készít. A nehezített körülményekkel, például a fényes égbolt előtt fotózott állatoknál előforduló ellenfénnyel könnyedén megbirkózik a különleges tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott érzékelő, amely csökkenti a szellemkép megjelenését és a becsillanás lehetőségét.

Az új High Resolution Mode (nagy felbontású üzemmód) elképesztő, 80 megapixeles (egyenértékű) képeket készít JPEG és RAW formátumban is, ami ideális a tájképekhez és a makrófotókhoz. Ez az üzemmód tulajdonképpen az érzékelő elmozdítása mellett 8 egymás után készített képet egyesít, ezért ennél az üzemmódnál elengedhetetlen az állvány használata.

A minden eddiginél élesebb fotókról a G9 vázba épített képstabilizáló rendszer gondoskodik. Ennek köszönhetően akár 6,5-szer hosszabb záridővel is készíthet tűéles képeket, ami tökéletes megoldás távoli témák, például állatok teleobjektívvel történő fotózásakor.

A továbbfejlesztett autofókusszal és a gyors képkockasebességgel egyetlen képről sem marad le

A könnyen tovatűnő természeti témákat mostantól még egyszerűbben lehet követni a továbbfejlesztett gyors autofókusz követési sebességgel, és a mindössze 0,04 másodperces zárkéséssel, amely a kategória legrövidebb ideje. Egy pillanatról sem fog lemaradni, hiszen a piacvezető 20 képkocka/másodperc sebesség a legnagyobb felbontás és folyamatos autofókusz (AF-C) mellett is elérhető. Rögzítse a fókuszt az első képkockánál, és élvezze a villámgyors 60 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvételt!

Ha még ennél is többre vágyik, 4K Fotó és 6K Fotó funkció is rendelkezésre áll a legszebb pillanatok megörökítéséhez. A Panasonic egyedi technológiájával 30 képkocka/másodperc (6K) vagy 60 képkocka/másodperc (4K) sebességgel rögzíthet nagyméretű, kitűnő minőségű nyomatok készítésére is alkalmas fényképeket. További hasznos funkciók is kihasználják a 4K technológiában rejlő lehetőségeket, mint például a képkészítést követő, fókuszpontválasztást lehetővé tevő Post Focus, valamint a több kép egyesítésével, a képkészítés utáni mélységélesség-váltást biztosító Focus Stacking funkció.

A kompozíciók megalkotásában a kategória legnagyobb képkeresője nyújt segítséget a G9 fényképezőgépen. A Live Viewfinder (élőképes kereső – LVF) nagyfokú, 0,83x (35 egyenértékű) nagyításra képes, de soha nem sötétedik el még képkészítés közben sem, így folyamatosan nyomon követheti a témát. A 3680K képpontos nagy felbontással a kereső a látómező 100%-át megjeleníti, így Ön mindig azt láthatja, amit a képre is rögzít a készülék. A képkeresőben rendelkezésre áll egy éjszakai nézet és egy autofókuszpont-néző is.

A fényképezőgép hátulján egy bármilyen szögben beállítható, 3 hüvelykes, 1040K képpontos LCD érintőkijelző található, amellyel a legkreatívabb nézőpontokból készíthet képeket. A kijelző még erős fényben is jól látható, sötétebb környezetben pedig éjszakai üzemmódban is használható.

Mindenhol bevethető kialakítás

A G9 egyszerre biztosít funkcionalitást és tartósságot. Elég egy pillantást vetni a G9 tetején található állapotjelző LCD kijelzőre, amely kategóriájában a legnagyobb, és azonnal leolvashatók a beállítások. A funkció (Fn) gombbal gyorsan lehet váltani a beállítások között, és a kézre álló joystick-kal úgy tud fókuszpontot váltani, hogy a szemét közben le sem kell vennie a képkeresőről. A felhasználóbarát módon elhelyezett tárcsákkal és személyre szabható gombokkal a G9 teljes mértékben alkalmazkodik az elvárásaihoz.

A G9 magnéziumöntvényből készült első és hátsó váza bármilyen körülmény között készen áll a felvételekre. Csepp-, por- és fagyálló akár -10 fokig. Komoly terepi használatra tervezték, ezért minden illeszkedési pont, tárcsa és gomb szigetelt, hogy ellenálljon a természeti elemeknek.

A LUMIX G fényképezőgépek közül elsőként ebben a modellben kompatibilis mindkét SD-kártyafoglalat a villámgyors UHS-II formátummal. A foglalatokat a felhasználó a számára legkényelmesebb célra használhatja akár extra tárhelyként, akár biztonsági mentésre vagy különböző médiatípusokhoz (például az egyik foglalatot a videók, a másikat pedig a JPEG/RAW fájlok tárolására alkalmazza).

Rendkívül fontos, hogy a képeket meg lehessen osztani másokkal, ezért a G9 Bluetooth és Wi-Fi kompatibilis. A Bluetooth egy folyamatosan bekapcsolva tartható, alacsony energiaigényű kapcsolatot biztosít, amivel egyszerűen átmásolhatók a képek okostelefonra vagy tabletre, ahonnan azután az egész világgal megoszthatók.

Számtalan tartozék kapható a G9-hez, amelyekkel még tovább növelhető a funkcionalitása. A pótakkumulátoros markolat megnöveli a fényképezőgép üzemidejét és kényelmesebbé teszi az álló elrendezésű képek készítését. Kapható továbbá szemkagyló, gyorstöltő és vállpánt is a modellhez.

Az új LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 Power OIS objektív 400 mm (egyenértékű) felvételt biztosít villámgyors sebességgel

A Panasonic büszkén mutatja be az első LEICA márkájú, nagy átmérőjű, fix gyújtótávolságú ultra teleobjektívet, amely tökéletes párosítás a G9 fényképezőgéphez.

A természet- és sportfotózáshoz, illetve gyorsan mozgó témák megörökítéséhez ideális LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 Power OIS objektívvel még közelebb kerülhet a fénykép alanyaihoz, és saroktól-sarokig tűéles képet készíthet róluk. Az objektív tartalmazza az 1,4x telekonvertert (DMW-TC14) is, amellyel a fókusztávolság 560 mm-re (35 mm egyenértékű) növelhető, és amit minden természetfotós imádni fog. A LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 Power OIS objektív a külön megvásárolható DMW-TC20 2,0x telekonverterrel is használható, amellyel 800 mm egyenértékű fókusztávolság érhető el.

Kapja el a természet legszebb pillanatait tűéles képeken, állvány nélkül a Power OIS segítségével

A gyors, F2.8 rekeszértékkel a gyorsan mozgó témák is megörökíthetők, miközben a Power O.I.S. (optikai képstabilizátor) kiszűri a kézremegést, hogy szabadon, kézben tartva készíthessen képeket és kevesebb fénynél se kelljen állványt használnia. Az objektív pehelykönnyű súlya és kompakt kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyen új beállásból készítse a következő képet.

Az objektív a Leica szigorú minőségbiztosítási ellenőrzése mellett, 13 csoportba osztott, összesen 15 elemből áll, amelyek két UED (ultra extra-alacsony szórású) lencsét is tartalmaznak. Így nagy felbontású és kontrasztú, minimális torzítással és kromatikus aberrációval rendelkező képek készíthetők, ami bármilyen témához, köztük a ragyogó napsütésben megörökített természetfotóhoz is ideálissá teszi az objektívet.

Akárcsak a G9 fényképezőgép, a LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 Power OIS objektív is csepp-, por- és fagyálló akár -10 fokig. A három lineáris motor és a maximum 240 képkocka/másodperces érzékelőmeghajtó gondoskodik az autofókusz hihetetlen pontosságáról, ami olyan kiváló, hogy 4K videofelvételnél is alkalmazható.

A Panasonic LUMIX G9 váz ajánlott fogyasztói ára 570.000 Ft lesz, és 2018 januárjától kapható. A LEICA DG ELMARIT 200mm f/2.8 Power OIS objektív ajánlott fogyasztói ára pedig 999.000 Ft lesz, és szintén 2018 januárjától kapható.

 

Korábbi sajtóközlemények