Magyar származású kutyatréner a Viasat Nature-ön

Budapest, 2017.08.07. – Kellemetlen helyzetek a parkban? Szétrágott cipők az előszobában? Feltúrt virágágyások és a bosszankodó szomszéd a kerítés másik oldalán? A Floridában élő, magyar származású szakember, Feigel Tibor számára nincs lehetetlen.

Agresszív, félénk, megrögzött vagy irányíthatatlan kutyák százait segíti egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet eléréséhez a most induló Kutyatörténetek: Tibor a megmentő című televíziós sorozat főhőse. A legextrémebb esetekkel találkozik nap mint nap és missziójának különlegessége, hogy a gazdis kutyákon túl helyi állatmenhelyek kutyáival is együtt dolgozik. A célja minden esetben ugyanaz: a boldog kétlábú-négylábú kapcsolat kiépítése.

Az ebek rehabilitálása mellett Tibornak különösen fontos szempont volt, hogy egy olyan műsorban szerepelhessen, amelyből az emberek tanulhatnak. A szívhez szóló show tehát edukációs célokat is szolgál, így hasznos lehet azoknak is, akik nem következetes viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez.

Az epizódok -felépítésüket tekintve- három részből állnak: a műsor első harmadában megismerhetjük Tibor privát ügyfeleit, ezt követően nevelési tippeket és trükköket kapunk, a rész végén pedig egy Hamupipőke-sztoriba csöppenünk, ahol egy zabolázatlan bolhazsákból varázsol hercegnőt vagy királyfit a kutyaguru.

A varázslatban egyébként nem hisz a tréner, a kitartó és következetes hozzáállásban viszont annál inkább. Karrierjét is ez jellemzi: az Amerikába vándorolt Tibor kezdetben csak az állatok iránt érzett szeretete és befolyó mellékjövedelem miatt fogott kutyasétáltatásba, de a kliensei egyfajta „Dr. Dolittle-ként” tekintettek rá. Ezen felbuzdulva különböző szemináriumokon és szakavatott trénerek vezette képzéseken vett részt, mára pedig Zen K-9 nevű központ vezetője. Munkájának elismeréseképpen 2016-ban a floridai Animal Control Association kitüntetését vehette át.

Az első adás időpontja: 2017. augusztus 9. (szerda), 19.10, Viasat Nature

***
Viasat Nature:
A Viasat World egy nemzetközi szórakoztatóipari csoport, mely 43 országban 27 fizetős TV csatornát kínál, továbbá egyes területeken on demand tartalmakat is. Tartalmaik 17 ország 100 millió háztartásában érhetőek el. Legkedveltebb márkáik a TV1000, a Viasat Explore, a Viasat History, a Viasat Nature és a Viasat Sport.
A független médiacég Európa számos országában rendelkezik irodával. Történetük a Modern Times Group nemzetközi médiacégnél kezdődött: 2003-ban házon belül kezdtük a csatornák előállítását a Viasat műholdas TV platform részére Skandináviában és a Baltikumban. A következő 12 évben Kelet- és Közép-Európában, Oroszországban, a FÁK-ban, Afrikában és a világ más országaiban terjeszkedtünk. 2015 októberében független céggé váltak. A nézők körében közkedvelt TV csatornáik nevét felhasználva, 2016 májusában az MTG World-ről Viasat World-re változtatták a cég elnevezését.
A Viasat Nature csatorna palettáján természetről és állatvilágról szóló műsorok szerepelnek.

http://viasat-nature.hu/

Friss sajtóközlemények