fbpx

Már a nyergesújfalui Lucart üzem is tanúsított

Már a nyergesújfalui Lucart üzem is tanúsított

Az idén 70. születésnapját ünneplő Lucart két újabb gyára, köztük a hazánkban Nyergesújfalun 75 munkavállalót foglalkoztató is ISO 45001:2018 tanúsítványt kapott. A cégcsoportnak így egy kivételével az összes üzeme tanúsított és várhatóan már jövőre eléri az eredetileg 2030-ra kitűzött célját, miszerint az összes gyára rendelkezzen a munkavállalók egészségügyi és biztonsági irányítási rendszerére vonatkozó tanúsítvánnyal.

A Lucart Group-nak 11 gyára van, amelyből egy Nyergesújfalun található. Ez a magyarországi üzem és a franciaországi Laval sur Vologne-ban található volt a 9. és a 10. a sorban, amely most megkapta az egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerre vonatkozó ISO 45001:2018 tanúsítványt.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a fenntartható és biztonságos jövőről alkotott elképzelésünk konkrét eredményekben ölt testet. A magyarországi és franciaországi gyáraink ISO 45001:2018 tanúsítása kézzelfogható jele annak, hogy folyamatosan elkötelezettek vagyunk a magas szintű egészségügyi és biztonsági előírások garantálása mellett a termelés minden szakaszában” – mondta Massimo Pasquini, a Lucart Group vezérigazgatója.

Nyergesújfaluval és Laval sur Vologne-val az ISO 45001:2018 tanúsítvánnyal rendelkező Lucart gyárak aránya a 2022-ben mért 64%-ról 91%-ra emelkedett. A 100%-os tanúsított gyárak arányt eredetileg 2030-ra tűzte ki a Lucart Group. Ám ezt várhatóan már jövő év végén elérik, amikor a spanyolországi Arangurenben található üzem is megszerzi a tanúsítványt.

 

 

Korábbi sajtóközlemények