fbpx

Nőnap kreatívan: Életre szóló élmény egy csokor virág áráért

Nőnap kreatívan: Életre szóló élmény egy csokor virág áráért

A virágárusok legnagyobb örömére március 8-án a férfiak többsége manapság is virággal köszönti a hölgyeket. De miért ne lehetne kreatívabban hozzáállni ehhez az ünnephez? A Kiwi.com felmérése alapján a magyar nőket különösen boldoggá teszi már az is, ha tervezhetnek egy utazást. És mi lehetne klasszabb, mint kávézni a milánói dóm szomszédságában, kézen fogva andalogni a berlini állatkertben vagy az aktívabb pároknak akár részt venni egy albán bunkertúrán? Egy retúr repülőjegy ráadásul nem is kerül többe, mint egy nagy csokor virág, egy parfüm vagy egy éttermi vacsora. A Kiwi.com gyűjtésében olyan európai városok szerepelnek, ahová idén tavasszal pénztárcabarát módon elrepülhetünk.

Március elején a virágárusok felkészülten várják a férfiak rohamát, akik automatikusan térnek be hozzájuk és vásárolják a szebbnél szebb csokrokat. Csodaszép ajándék, minden nő szeret virágot kapni. De a kreativitást is nagyra értékelik. A Valentin-nap, a nőnap, a születés- és névnapok remek alkalmak arra, hogy megmutassuk kreativitásunkat és olyan ajándékkal lepjük meg párunkat, amiről ő talán még álmodni sem mert. A Kiwi.com szerint az egyik legnagyobb szabadság az, ha felfedezhetjük a világot. Több országban végzett felmérésük* alapján az emberek többségét már a nyaralás megtervezése is boldoggá teszi. A magyar nők kiemelkedően nagy része, 72%-a vélekedik így. Egy miniszabi tehát kiváló meglepetés lehet nőnap alkalmából. A vezető cseh utazási technológiai vállalat Európa olyan városaiba kalauzol, ahová a következő hetekben, hónapokban ráadásul meglehetősen olcsó repülőjegyeket találhatunk.

Csodáljuk közösen a naplementét Milánóban!

Ha szeretjük a romantikát, válasszuk Olaszországot, például Milánót! Igyunk egy kávét a dóm szomszédságában, andalogjunk szerelmesen a luxusmárkák főutcáján a Quadrilatero d’Oron, majd másszuk meg dóm kupoláját és 70 méteres magasságból csodáljuk meg párunkkal a naplementét. A dóm környékén mindig nagy a nyüzsgés. Aki nyugalomra vágyik, keresse fel a Giardini di Villa Reale park meghitt zöldjét, ahol még egy kis templomot is találhat, melyet a szerelem istenéről, Cupidóról neveztek el. És ha a romantikából még mindig nem elég, a szépen kivilágított kanálisok (Naviglio Grande) mentén andalogjunk bele az éjszakába. Milánóba már 12 708 forinttól találunk retúr repülőjegyeket idén áprilisra a Kiwi.com-on.

Szerelmes programok Tiranában a balkán életérzés kedvelőinek

A kalandvágyó romantikusok írják fel a bakancslistájukra Albániát is! Budapestről indulva a fővárosban, Tiranában landolhatunk, ahol az egykori kommunista épületek mára sokféle színben pompáznak – hangolódjunk a tavaszra ebben a színkavalkádban! Tirana belvárosát könnyedén bejárhatjuk; kezdjük a Szkander bég téren található látványosságokkal, de ha picit kijjebb merészkednénk, nevezzünk be egy ikonikus bunkertúrára. Pihenésképpen igyunk egy finom kávét vagy kóstoljuk meg a helyi gasztronómiai különlegességeket a Blloku negyedben, amit ma már mi is megtehetünk, egykor azonban csak a katonai és politikai elit tagjai tartózkodhattak itt. Ha pedig a természetet választjuk, ugorjunk le a gyönyörű Adriai-tengerhez, ami csupán 35 kilométerre fekszik a fővárostól. A Kiwi.com-on idén tavasszal már 11 406 forinttól találunk retúrjegyeket Tiranába.

Nem kell az USA-ig mennünk a Niagarához – Montenegró tavasszal is jó választás

Montenegrót nem csak nyáron érdemes célba venni a tengerparti nyaraláskor, hiszen számos egyéb felfedeznivalót is tartogat a balkáni ország! Nézzünk körbe a fővárosban, Podgoricában, ahol Tiranához hasonlóan a fejlődő balkáni romantika fogad bennünket új életet kapott épületekkel és rendkívül kellemes gasztronómiai fogásokkal – csodálatos helyszínt nyújthatnak egy szerelmes vacsorához. Merészkedjünk ki Podgoricából és látogassuk meg a mesés Cemovsko Polje borvidéket, ahol több pincesoron is megkóstolhatjuk a helyi finomságokat. Szintén a környéken található a helyi Niagara-vízesés is, amit a Civejna folyó táplál. A csodálatos panoráma garantált, a madárcsicsergés pedig csak még meghittebbé teszi a kiruccanást. Budapestről Podgoricába idén tavasszal már 13 404 forinttól foglalhatunk retúrjegyeket a Kiwi.com-on.

Ünnepeljünk a tél után ébredező Stockholmban

Svédország fővárosa remek választás egy páros kirándulásra. Stockholm belvárosa igazi aranybánya programok tekintetében. A főváros másik nagy előnye, hogy könnyedén bebarangolható gyalog is. Induljunk az óvárosból, keressük meg a Gamla stan teret gyönyörű házikóival és megannyi híres múzeumjával, amelyek közül többet ingyen is meglátogathatunk! Stockholm nagy terekben és parkokban is bővelkedik. A belváros szívében található a Rosendals park, ami csodálatos üvegházaival és a benne található villákkal igazán meghitt randihelyszínnek bizonyul a tél után ébredező Stockholmban. Levezetésképpen pedig igyunk egy finom habos kávét, és ne hagyjuk ki semmiképpen sem a svédek világot meghódító klasszikus ételét, a húsgolyót sem! A Kiwi.com-on már 19 165 forinttól találunk retúr repülőjegyeket Stockholmba, így több pénzünk maradhat a helyi programokra!

Randiztál már állatkertben? Ha nem, Berlinben pótold be!

Ha a német fővárosra gondolunk, akkor a Berlini fal (azon belül is talán a híres csókjelenet), a féktelen techno bulik és a kortárs művészet juthatnak eszünkbe. Fogadjunk, hogy állatkerti randira nem gondoltál! Pedig itt a lehetőség! A berlini állatkertben (Berlin Zoo) 1844 óta andaloghatnak a szerelmesek, elképesztően aranyos (és persze néhol félelmetes) állatok mellett. Az ébredő tavasz kihagyhatatlan elemei a parkok – a Schlossgarten Charlottenburg igazi monarchiabeli hangulatba kalauzol bennünket, de Berlin első közösségi parkjának, a Friedrichshain parknak a kávézójában, a Schönbrunn Caféban is remek ötlet felfrissülni. Emellett nagyokat sétálhatunk a városban. Fedezzük fel a szobrokat – keressük meg, hol bújnak meg a romantikus kőalakok a történelmi személyiségek mellett! Berlin gasztronómiai szempontból is igazi fellegvár, de ha hagyományos élményre vágyunk, a sörkertekben sem fogunk csalódni. Oda-vissza 19 363 forinttól foglalhatunk jegyet Budapestről a Kiwi.com-on.

*A felmérést a STEM/MARK végezte a Kiwi.com megbízásából 18 és 41 év közötti cseh, szlovák, magyar, lengyel és román állampolgárok körében, akik az elmúlt 6 évben legalább kétszer utaztak külföldre nyaralni. Az adatokat 2023 márciusának első hetében gyűjtötték össze országonként 500 válaszadótól.

** Az árak 2024. március-áprilisi indulás és 1-3 napos tartózkodás esetén értendőek.

Korábbi sajtóközlemények