fbpx

A spanyol melegrekord hírére megugrottak a repülőjegykeresések a mediterrán országba

A spanyol melegrekord hírére megugrottak a repülőjegykeresések a mediterrán országba

Közel másfélszerannyian kerestek rá spanyol úti célokra a mediterrán ország melegrekordjának hírére a Kiwi.com-on keresztül, és a ténylegesen foglalók többsége a következő 1-2 hétben útra is kel, hogy feltöltse D-vitamin raktárait. Az átlagos jegyárnál (142 euró) olcsóbban lehetett repülőjegyet venni a vizsgált időszakban a keresési és a foglalási listán is élen szereplő Barcelonába (122 euró). A legolcsóbban (120 euró) az új januári európai melegrekordként emlegetett városhoz, Gavardához közel eső Alicantéba repülhettünk.

A hitelesítést még várják, de úgy néz ki, hogy új januári melegrekord született Európában; a spanyolországi Gavardában 30,7 Celsius-fokot mértek. A Kiwi.com belenézett az adataiba, hogy kiderítse, az amúgy is népszerű úti cél vonzóbb lett-e és ha igen, mennyivel.

Barcelona a keresési és a foglalási listák élén

Idén január 23. és 31. között közel másfélszerannyian kerestek rá spanyol úti célokra, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A keresések alapján messze a legtöbb magyar Barcelonába utazna. Katalónia fővárosára többször kerestek rá, mint a 2. helyen végzett Madridra és a 3. helyen szereplő Tenerifére összesen. A keresési lista dobogójáról épp csak lecsúszott Alicante és Malaga.

A 2024. január 23. és 30. között Spanyolországba leadott foglalási lista élén Barcelona áll, amit Tenerife, Madrid, Alicante, majd Malaga követnek. A vizsgált időszakban a repülőjegyek átlagosan 142 euróba kerültek a spanyol desztinációkra, és a Kiwi.com adatai alapján a legolcsóbban Alicantéba (átlagosan 120 euró), majd Barcelonába (átlagosan 122 euró) foglalhattunk. Alicante mintegy 80 perces autóútra található Gavardától, ahol az előzetes mérések 30,7 fokos hőmérsékletet mutattak januárban.

A Kiwi.com-on keresztül a vizsgált időszakban foglalók legnagyobb része az elkövetkező hetekben utazik is a melegebb spanyol úti céljára, a legtöbben most pénteken (február 2.) repülhetnek el.

 

Korábbi sajtóközlemények