fbpx

Jön a legendás német háborús dráma folytatása

A tengeralattjáró – sorozatpremier kizárólag az Epic Drama csatornán!

 

Mintegy 9 milliárd forintnak megfelelő összegből forgatták azt a sorozatot, amely minden idők egyik legjobb német háborús drámájának a folytatása. A tengeralattjáró első két epizódját november 26-án, hétfőn este láthatják a tévénézők az Epic Drama csatornán, először Magyarországon!

 

A többszörösen Oscar-díjra és Golden Globe-ra jelölt 1981-es legendássá vált Das Boot című német film nyolcrészes sorozatként folytatódik idén novemberben, amely szintén A tengeralattjáró címet kapta. A sorozatot mintegy 9 milliárd forintnak megfelelő összegből forgatták olyan helyszíneken, mint München, La Rochelle, Prága és Málta. A stábot többek között német, francia, brit és amerikai színészek alkotják. Olyan színészekkel találkozhatunk a sorozatban, mint a Trónok harca Jaqen H’ghar-jaként ismert Tom Wlaschiha, Vincent Kartheiser a Reklámőrültek (Mad Men) című amerikai drámasorozatból, valamint a szintén II. világháborús Dunkirk-ben szereplő James D’Arcy.

Az eredeti film sikeréhez hozzájárult, hogy megtörtént események alapján készült. A 2018-as sorozat szintén hű a történelemhez, amelynek cselekménye pontosan ott kezdődik, ahol az eredeti film több mint 35 évvel ezelőtt véget ért. A sorozat a második világháború idején játszódik és bemutatja az akkori élet gyötrelmeit és a háború kegyetlen valóját. A történet két szálon fut: a középpontban egy német tengeralattjáró fiatal legénységének fizikai és lelki hadviselése áll, amely mellett a francia ellenállás tevékenysége, valamint a szövetségesek tagjai is feltűnnek.

1942 őszén az U-612 tengeralattjáró felkészül első útjára a lerohant Franciaországból, hogy egy minden eddiginél komolyabb kihívással nézzen szembe. A tengeralattjáró 40 fős fiatal és lelkes legénységével – köztük az új kapitánnyal, Klaus Hoffmannal – elindul első bevetésére a kikötőből, hogy megtapasztalják, milyen az élet összezárva egy vízalatti acélóriásban. A bezártság és az idegőrlő életkörülmények egyre nagyobb kihívást jelentenek a legénység számára, így egyre nehezebb lojálisnak maradniuk. Eközben La Rochelle kikötőjében Simone Strasser veszélyes viszonyba kezd, végül tiltott szerelembe esik, ezáltal pedig az ő hite is meginog Németországban és a korábbi nézeteiben: lehetséges, hogy minden, amit igaznak vélt, hazugság volt?

A tengeralattjáró című háborús drámasorozat első két epizódját november 26-án (hétfőn) 21:00 és 21:45 órakor láthatják a tévénézők kizárólag az Epic Drama csatornán, az új részekkel pedig az ezt követő hétfőkön találkozhatnak ugyanebben az időpontban.

Korábbi sajtóközlemények