fbpx

Elsőként vezet be fogyasztók számára is elérhető raklapos házhozszállítást a Palletways

A hazai működésének második évfordulóját ünneplő Palletways Magyarország októbertől indítja el az iparágban első, kifejezetten házhozszállításhoz kínált raklapos szállítmányozási szolgáltatását. Az utóbbi időben szignifikánsan megnövekedett online vásárlási trendekre reagáló P2C szolgáltatás célja, hogy a kiskereskedők nagyobb méretű termékek esetén is automatikusan biztosítani tudják a rendelések házhozszállítását.

A Palletways Magyarország, Európa legnagyobb és leggyorsabban növekedő raklapos szállítmányozási hálózata – a dél-afrikai központú Imperial Logistics vállalatcsoport tagja –elindítja az iparágban első, kifejezetten házhozszállításhoz kínált raklapos szállítmányozási szolgáltatását. A vállalati ügyfeleknek kínált új, Pallets to Consumers (Raklapok a Fogyasztóig, P2C) szolgáltatás célja a szállítások hatékonyságának javítása és a végfogyasztó által igényelt rugalmasság biztosítása. A kiskereskedők beépíthetik rendszereiket és weboldalukat a Palletways platformjaiba, hogy zökkenőmentes szolgáltatást kínáljanak vásárlóiknak, és többféle szállítási lehetőséget ajánljanak, beleértve a Prémium AM és az economy opciót.

„A B2C kiszállítások elsődleges motorja az elektronikus kereskedelem, ez tisztán látszik az online vásárlások növekvő számból és a háztartásokhoz kiszállított raklapos termékek jelentős mennyiségi emelkedéséből. Vagyis egyre erősebb az a fogyasztói igény, hogy a külső helyszíni átvétel helyett a házhozszállítás a termék átfogó vásárlói élményének részévé váljon. Azt gondolom, hogy stabil, jól működő folyamatainkkal és kiemelkedő szolgáltatási színvonalunkkal biztosítani tudjuk a kiskereskedőknek, hogy P2C szolgáltatásunk igénybevételével biztonságosan juttassák el a termékeiket vásárlóik otthonába, legyen szó a barkácscikkektől kezdve a kerti felszereléseken, háztartási termékeken át a bútorokig bármilyen termékről” – mondta Kovács Péter, a Palletways Magyarország ügyvezetője.

A vállalat 2018. októberében kezdte meg a munkát a hazai piacon, így az új szolgáltatás bevezetésével egy időben a Palletways Magyarország éppen most ünnepi második évfordulóját is. Az elmúlt két év növekedéséről röviden:

  • 16 tagvállalat – Az induláskor felálló kezdőcsapat mostanra 16 független magyarországi logisztikai szolgáltatóra bővült, akik gyűjtő-szállító hálózatot alkotva, az ország külön régióiban biztosítják a Palletways szolgáltatásait.
  • 180 ezer raklap – Az elmúlt két évben összesen több mint 180 ezer raklapot mozgatott a hálózat, beleértve a belföldi és külföldi küldeményeket is.
  • Románia és Bulgária – A teljes európai hálózat számára jelentős mérföldkő, hogy a magyar tagvállalatok 2020 őszétől már a román és bolgár piacokat is kiszolgálják

Korábbi sajtóközlemények