Az SPI-hoz került a holland Film1 csatornacsoport

Az SPI International megvásárolta a Sony Pictures Televisiontől a holland prémium kategóriás csatorna, a Film1 televíziós és video-on-demand szolgáltatásának jogait. A megállapodás értelmében a teljes Film1 márkacsalád az SPI-hoz kerül, a vállalat pedig folytatja annak digitális platformjainak üzemeltetését is.

A Sony Pictures Televison (SPT) és az SPI International között létrejött megállapodás értelmében augusztus 1-től már az SPI-hoz tartozik a teljes Film1 márkacsalád, így a négy fizetős televíziós csatorna, a Film1 Premiere, Film1 Drama, a Film1 Action és a Film1 Family üzemeltetési joga is. Az SPI a csatornák lineáris és digitális sugárzását is folytatni fogja. A Film1 jelenlegi kínálatában holland és nemzetközi produkciók egyaránt megtalálhatók, a csatorna pedig különböző kábel, DTH és IPTV felületeken is elérhető.

“Nagy örömmel jelentjük be a holland Film1 márkák megvásárlását. Az SPI több mint 20 éve kínál prémium filmes szolgáltatást 45 ország több száz szolgáltatójának. Az SPI folyamatosan arra törekszik, hogy a legjobb és legizgalmasabb tartalmakat hozza el nézőinek világszerte. A Film1 márkák kínálatunkba emelésével boldogan osztjuk meg prémium tartalmainkat a holland filmkedvelőkkel” – mondta Berk Uziyel, az SPI International vezérigazgatója.

Ahogy a Film1 márkák megvásárlása is jelzi, a vállalat elkötelezett abban, hogy nagy sikerű és változatos európai hálózatát folyamatosan bővítse. A több területre kiterjedő, a legnagyobb produkciós és forgalmazó partnerekkel kötött szerződések értelmében a Film1 is minden igényt kielégítő, reklámmentes prémium tartalmakat kínál majd Hollandiában.