fbpx

A kis herceg az Erkel Színházban  

A kis herceg az Erkel Színházban  

80 éves klasszikusból modern táncshow

 Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regénye idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. 250 nyelvre fordították le, 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált. A klasszikus műből a Broadway Entertainment Group készített színházi produkciót, mely 2024. február 14-től Budapesten is megtekinthető. A legújabb – színházi látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli – színpadi adaptáció a még kevesek által ismert videomapping technológiát is alkalmazza, és szó szerint életre kelti a több generáció által kedvelt klasszikus kalandtörténetet.

A kis herceg produkció kreatív csapatát Anne Tournié rendező és koreográfus vezeti, a szöveget Chris Mouron társrendező írta, az eredeti zenét Terry Truck szerezte. A csapat további tagjai: Noellie Bordelet segédkoreográfus, Marie Jumelin videodizájner, Peggy Housset jelmeztervező, Stéphane Fritsch fénydizájner, Tristan Viscogliosi hangdizájner, Etienne Beaussart projekciódizájner, Carmen Arbues Miro fodrász- és sminkmester, valamint Aurélie Gandilhon kellékes.

Az előadás műfaját tekintve koreográfiai adaptáció, kortárs tánc és újcirkusz. A narrátor az egyetlen szereplő, aki beszél az előadás során. Az összes többi művész, akik a világ minden tájáról – Kínából, Indiából, Lengyelországból, Franciaországból, Olaszországból – érkeztek, cirkuszi vagy kortárs táncos háttérrel rendelkeznek, koreográfiával és akrobatikával fejezik ki magukat.

Az előadás nemzetközi színészgárdájának főbb tagjai: Lionel Zalachas (A kis herceg), Chris Mouron (a narrátor), Aurélien Bednarek (a pilóta), Helena De Graeve (a rózsa), Romeo Langlios (a hiú), Marcin Janiak (a lámpagyújtogató), Joän Bertrand (a király).

A kis herceg világpremierje 2019-ben Párizsban volt, innen indult világkörüli turnéra. 2020-ban Dubajban mutatták be, 2021-ben Sydneyben játszották és 2022-ben egy egész évadot töltött a new yorki Broadwayn. Jelenleg a lisszaboni közönség láthatja, majd 2024 januárjában újra Dubajban látható a show, februárban érkeznek Budapestre, ahonnan Prágába utazik majd a produkció.

“Izgatottan várjuk a budapesti folytatást. Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti. A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé” – nyilatkozta Anne Tournié rendező az előadásról.

A kis herceg című előadás a budapesti Erkel Színházban látható majd francia nyelven, magyar feliratozással. További információk a www.thelittleprincetour.eu oldalon.

 

Korábbi sajtóközlemények