fbpx

Adam Driver családi szerepei

Adam Driver családi szerepei

A család mindannyiunk életében meghatározó szerepet tölt be. Így nem csoda, ha a filmkészítőket is időről-időre megihletik a családi viszonyaink. A szülő-gyerek kapcsolatok, a testvéri szeretet és rivalizálás, a házasság, a válás mindig is izgalmas keretet adtak a történetmesélőknek. A 65 című film televíziós premierje kapcsán a Sony Pictures Television összegyűjtött pár izgalmas tényt a főszereplő, Adam Driver családi szerepeiről.

Adam Driver a kortárs színésztársadalom sokoldalú személyisége. A hollywoodi csúcsokig elég rögös volt az útja, nem is tipikus sztáralkat. Magánéletét féltő gonddal őrzi, filmjeiben azonban számtalan családi szerepet magára húzott.

A fiú

Driver édesanyja jogi asszisztens, édesapja protestáns lelkész volt. Szülei válása után az Indiana állambeli Mishawaka városba költözött anyjával és nővérével, ahol nem éppen eminens diákéveit töltötte, és ahonnan aztán mielőbb szeretett volna kitörni. Tizenévesen autóba pattant, hogy Los Angelesben új életet kezdjen, és berobbanjon a legnagyobbak közé – azonban csak az autója robbant le, félretett pénzének nagy részét annak javíttatására szánta, majd két nappal később visszatért otthonába, a nem éppen meleg családi fészekbe.

Filmbéli fiúszerepei közül kiemelkedik a 2014-ben készült Itthon, édes otthon. Ebben a könnyed, mégis szívmelengető vígjátékban a legkisebb fiút, Philip Altmant alakítja. Az édesapa halála miatt a négy testvér visszatér a szülői házba egy hétre az édesanyjukhoz. Már mindannyian a saját életüket élik, a saját örömeikkel és bánatukkal, problémáikkal. A viszontlátás annak ellenére vidám, hogy fájdalmas esemény idézi elő, a család örül az újbóli egyesülésnek. Azonban ahogy telnek a napok, ismét kiéleződnek a régi konfliktusok, sérelmek, és a karakterek különbözősége – ahogy megannyi családban.

A férj

A színészi pályáig vezető útja meglehetősen kanyargós volt. Tengerészgyalogosból lett színész, előtte kipróbálta magát porszívóügynökként és biztonsági őrként is. A Juilliard színiakadémiára második próbálkozásra vették fel, ahol aztán megismerte jövőbeli feleségét, Joanne Tuckert, akivel azóta is boldogan élnek.

Filmbéli házasságai nem mindig ilyen jól sikerültek. Driver számára számtalan elismerést és díjat hozott a Házassági történet (2019), amelyben partnere Scarlett Johansson volt. Noah Baumbach filmjében a Driver és Johansson által alakított karakterek (Charlie és Nicole) megmutatják, hogyan lehet méltósággal kilépni egy házasságból úgy, hogy mindeközben a család se hulljon teljesen szét. A filmet egyébként maga a rendező 2013-as válása ihlette. Hogy hat egy gyermekre a szülei válása? Hogyan élik meg a felek az egykor lángoló szerelem elmúlását, ami hideg közönnyé alakul át a másik iránt? Baumbach karakterei remekül körbejárják a témát.

Az apa  

Driver és felesége két kisfiút nevelnek, azonban még egyik gyermeket sem mutatták meg a nyilvánosságnak. Sőt, a házaspár első gyermeke már kétéves volt, amikor Driver megerősítette létezését a sajtónak.

Legújabb sci-fi filmjében Driver apát alakít, a 65 középpontjában a dinoszauruszokon túl a családi kötelékek állnak. Mills űrhajós kapitány elvállalja egy kutatóexpedíció csapat fuvarozását, hogy finanszírozni tudja beteg kislánya gyógykezelését. Egy baleset következtében azonban a 65 millió évvel ezelőtti Földön landol. A bolygón nincs egyedül, számtalan dinoszaurusz tör az életére, de közben rábukkan egy fiatal lányra is, az egyetlen túlélőre, Koára (Ariana Gleenblatt), akivel ugyan nem beszélnek közös nyelvet, a céljuk közös: visszatérni a családjukhoz. A színész azért is vállalta el a szerepet, mivel kisfia is a dinók szerelmese.

A mozikban már nem látható a film, de július 14-től a 65 elérhető többek között a Magyar Telekom FilmPremier, a Vodafone Filmtár szolgáltatásában, valamint az Apple TV és a Google Play kínálatában.

Korábbi sajtóközlemények