fbpx

A Technics bejelentette, hogy az új SL-1200MK7 modellel bővül a sikeres DJ-lemezjátszók kínálata

A Technics bemutatta új SL-1200MK7 közvetlen meghajtású lemezjátszóját. Az új modell a 2019 januárjában bemutatott és a világszerte nagy múlttal rendelkező vinyl lemezes DJ-közösségben gyorsan kedvenccé váló SL-1210MK7 funkcionalitását és egyszerű kezelhetőségét örökölte.

 

„Az elmúlt évtizedben jelentős igény jelentkezett a DJ-k, a nemzetközi zenei szervezők és az értékesítési partnereink részéről, hogy tovább-bővítsük és -fejlesszük a Technics lemezjátszó-kínálatát. Nagy kereslet volt a DJ-lemezjátszó ezüst színváltozatára is, amely sok felhasználó kedvence,” nyilatkozta Frank Balzuweit a Technics európai termékmenedzsere. „Ebből következően kötelességünknek éreztük megalkotni ezt az új színvariációt is, hogy a felhasználók a számukra vonzó külsővel használhassák szeretett munkaeszközüket,” tette hozzá Balzuweit.

 

Technológia és funkcionalitás terén az SL-1200MK7 fő termékjellemzői megegyeznek a fekete SL-1210MK7 modelléivel. Ezek közé tartozik:

 

  • A stabil forgás nyomatékingadozás nélkül és az erőteljes nyomaték a mag nélküli, közvetlen meghajtású motorral
  • A nagy érzékenységű, mégis masszív lejátszókar, amely pontosan olvassa a jeleket a lemez barázdáiból
  • A kétrétegű lemeztányér-összetétel továbbfejlesztett rezgéselnyeléssel
  • A nagy merevségű készülékház és a kiváló rezgéselnyelő szigetelés a vibráció alapos kiiktatásáért
  • Az indító nyomatékot/fékezési sebességet beállító funkció
  • A forgási sebességszabályozó funkció a pontos és stabil forgásbeállításhoz
  • A fordított lejátszás, amellyel a DJ-k még rugalmasabban választhatnak lejátszási stílust
  • A tűvilágítás nagy fényerejű és hosszú élettartamú LED-del

 

Az SL-1200MK7 2021 májusától lesz elérhető Európában.

 

A Technics 1200 sorozatról

A népszerű, közvetlen meghajtású SL-1200 lemezjátszót 1972-ben mutatták be, és hamar a legkeresettebb típus lett, összesen 3 500 000 darabot értékesítettek belőle. A készülék nagy nyomatékkal rendelkezett, egyszerű kezelést biztosított és rendkívül tartós volt. A zenerajongók és a DJ kultúrát az elektronikus zene világában is népszerűsítő DJ-k is nagyon megszerették a lemezjátszót. A sorozatot a mai napig nagy becsben tartják DJ-körökben.

Korábbi sajtóközlemények