A SES-14 jó állapotban van, és az indítás során fellépő anomália ellenére rendben halad a pályája felé

Az Ariane-5 indítása során keletkezett anomáliát követően a SES sikeresen kapcsolatba lépett SES-14 műholdjával.

A SES bejelentette, hogy az Ariane 5 hordozórakéta indítása során fellépő anomália ellenére a távirányítású telemetrikus rendszer segítségével sikeresen kapcsolatba lépett a SES-14 műholddal, és már dolgozik az új pályára állítási terven. A SES-14 így a tervezettnél csupán alig négy héttel később áll majd geostacionárius Föld körüli pályára. A vállalat megerősítette, hogy a műhold jó állapotban van és minden fedélzeti alrendszer terv szerint működik, továbbá hozzátette, hogy a SES-14 várható élettartama nem változik.

A SES-14 műhold a nyugati 47,5 fokos orbitális pozícióban foglal majd helyet, hogy C-, illetve Ku-sávos széles sugárnyalábú lefedettséggel, valamint nagy átviteli sebességű Ku-sávos felszereltségével szolgálja Latin- és Észak-Amerikát, valamint a Karib- és az észak-atlanti térséget.