fbpx

A Panasonic bemutatta MZ2000 zászlóshajó televízióját, amely új OLED-korszakot nyitott fényerejével és képmegjelenítésével

A Panasonic bemutatta MZ2000 zászlóshajó televízióját, amely új OLED-korszakot nyitott fényerejével és képmegjelenítésével

 

  • A Panasonic új fejlesztése korszakalkotó az OLED-képmegjelenítés terén, hiszen a legmodernebb, Micro Lens Array-jel ellátott panelt és egy egyedi, többrétegű hőelvezető rendszert alkalmazza.[1]
  • A HCX Pro AI processzor és a hollywoodi hangolás elképesztően pontos HDR képminőséget biztosít.
  • A továbbfejlesztett Filmmaker Mode-dal bármilyen környezetben olyan formában tárulnak a nézők elé a tartalmak, ahogyan azt a művész megálmodta.
  • Az új játékfunkciók közé tartozik az NVIDIA G-Sync kompatibilitás, a True Game Mode, a forrásorientált hangleképezés és a Game Sound Modes.
  • A Panasonic saját 360°Soundscape hangzását most továbbfejlesztett Bass Booster algoritmus fokozza mélyebb basszusokkal.
  • 55, 65 és 77 hüvelykes méretben elérhető

A Panasonic ma jelentette be 2023-as OLED TV zászlóshajóját, az MZ2000-et, amely 55, 65 és 77 hüvelykes méretben kapható.

Hollywoodi hangolásuknak és kiváló színpontosságuknak köszönhetően a Panasonic OLED televíziókat már régóta a legkiválóbbakként méltatják filmek, tévéműsorok és játékok megjelenítésénél. Most a Panasonic legújabb zászlóshajó modellje a legmodernebb új panellel és figyelemre méltó hőelvezető rendszerrel érkezik1, valamint számos saját fejlesztésű képfeldolgozási, játék- és hangtechnikai fejlesztést vonultat fel. Az eredmény a Panasonic legjobb és legfényesebb televíziós képe, ezért az MZ2000 a 2023-as év kihagyhatatlan televíziója.

 

A PANASONIC EDDIGI LEGJOBB HDR KÉPE

A tökéletes HDR-képalkotásnál a fényerő a legfontosabb, és az MZ2000 egy teljesen új korszakot vezet be az OLED-képmegjelenítés és -fényerő világában.1

Az MZ2000 a Panasonic új, egyedi, “Master OLED Ultimate” nevű modulját alkalmazza, amely a legkorszerűbb, Micro Lens Array-jel ellátott panelra épül, és ehhez társul a Panasonic mérnökei által kifejlesztett új, többrétegű hőelvezető rendszer. Ennek köszönhető a fényerő jelentős növekedése: a csúcsfényerő mintegy 150%-kal nőtt, és az átlagos fényerőt is növelték a tavalyi modellekhez képest. Az új modul és a Panasonic HCX Pro AI processzor együtt biztosítja, hogy minden részlet tisztán, valósághűen és lenyűgöző színpontossággal jelenjen meg.1

A korábbi modellekhez hasonlóan az MZ2000 is támogatja a HDR-formátumok széles skáláját, beleértve a Dolby Vision IQ™[2]-t, a HDR10+ Adaptive-ot és a HLG Photot, amellyel a fotókat is HDR-minőségben élvezheti.

 

 MOZIMINŐSÉGŰ LEJÁTSZÁS

Az új MZ2000 OLED-ben egy vadonatúj panel és modul társul a Panasonic japán tudásból és mérnöki képességből származó műszaki precizitásához egy olyan televízióban, amely Stefan Sonnenfeld fényelési szakértelmével készült.

Stefan Sonnenfeld, a Company 3 alapítója és vezérigazgatója, a világ leghíresebb filmkészítőivel dolgozik együtt. Sonnenfeld a legnevesebb művészek azon maroknyi csapatához tartozik, akik a fényelés segítségével új szintre emelték a történetmesélést és az érzelmek kommunikálását.

Az NPR által a „filmezés Da Vincijeként” emlegetett Sonnenfeld fényelő képességeit a legnagyobb mozifilmekben csillogtatta meg az elmúlt évtizedben. Top Gun: Maverick, Csillag születik, Wonder Woman, Az acélember, A Szépség és a Szörnyeteg, Star Wars: Az ébredő erő, Jurassic World és 300, csak, hogy egy párat említsünk. Más élvonalbeli fényelést végző szakemberekhez hasonlóan Sonnenfeld is a Panasonic nagyméretű OLED képernyőin mutatja meg ügyfeleinek munkája eredményét. A Panasonic OLED televíziókat széles körben használják a stúdiókban és az utómunkálatok során.

Ezenkívül az MZ2000 továbbfejlesztett Filmmaker Mode funkcióval rendelkezik, amely biztosítja, hogy a nézők előtt pontosan úgy jelenjenek meg a tartalmak, ahogyan azt az alkotójuk elképzelte, akár erre a célra kialakított moziteremben, vagy egy tágas családi nappaliban nézik.

A Filmmaker Mode-ban továbbfejlesztették a környezeti színhőmérséklet-érzékelést, így bármilyen fényviszony mellett pontos képmegjelenítést biztosít; például meleg fényű megvilágítás esetén csökkenti a színhőmérsékletet, vagy rendkívül világos környezetben világosabbá teszi a sötét tónusokat.

 

GÖRDÜLÉKENY STREAMING

Az MZ2000 nem csak a képet optimalizálja a környezet alapján, hanem a legtöbb forrás esetében fokozza a streaming élményét is.

A streaming 4K Remaster algoritmus fontos különbséget jelent a HD vagy annál nagyobb felbontású streaming tartalmaknál, mivel az adaptív, fejlett képfeldolgozás révén azonosítja a felbontást és területenként elemzi a textúrákat, hogy részletesebb, tisztább képeket nyújtson. Ennek köszönhető az élesebb és természetesebb megjelenésű streamelt tartalom.

 

HIHETETLEN JÁTÉKÉLMÉNY

 A videojátékok gyorsan fejlődtek az elmúlt években. A cselekmények a hollywoodi kasszasikerek forgatókönyveivel vetekszenek, a 3D-s világok nagyobbak és valósághűbbek, mint valaha, és számtalan játékuniverzumot fedezhetünk fel.

Régebben a gamerek monitort használtak ahhoz, hogy teljes mértékben elmerülhessenek ebben a táguló szórakoztató világban, és a legtöbbet hozhassák ki a legújabb konzolokból és PC-kből, amelyek fejlett renderelési technológiákat és szupergyors betöltési időket kínálnak.

Mindez azonban most már elérhető az új MZ2000 televízióval is, amely támogatja a HDMI 2.1 legfontosabb funkcióit, teljes 4K felbontással, akár 120 Hz-es képfrissítéssel, ultraalacsony késleltetéssel és bemeneti késleltetéssel, VRR-rel és AMD Freesync Premiummal rendelkezik, így tökéletes megoldás a gamerek számára.

Az MZ2000 kompatibilis az NVIDIA G-SYNC-kel is. NVIDIA RTX grafikus kártyát használó rendszerhez csatlakoztatva[3], a televízió automatikusan optimalizálja a bemeneti késleltetést és a VRR-beállításokat a szaggatás- és akadozásmentes játékmenethez, az NVIDIA által hitelesített és elismert televízión.

Annak érdekében, hogy minden játék a lehető legjobban jelenjen meg, az új True Game Mode a filmekhez elérhető összes színpontossági funkciót átülteti a játékok világába, a továbbfejlesztett HDR Tone Mapping pedig a játékeszközök forrásalapú képalkotását biztosítja. A True Game Mode ráadásul kalibrálható, és a Portrait Displays Calman® Color kalibráló szoftverrel történő beállítás után megjeleníti a Calman Calibrated logót, amelyet gyakorlatilag szabványként alkalmaznak a tartalomkészítés, -terjesztés és -lejátszás világában. Ez azt jelenti, hogy a True Game Mode az alkotók eredeti elképzeléséhez hűen jeleníti meg a játékokat. Eközben a Dolby Vision®2 a legélethűbb vizuális megjelenítést hozza ki az egyes játékokból[4].

Természetesen a nagyszerű játékélmény nem csak a tökéletes képről szól. Az új játékhang-módok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy teljesen belefeledkezzenek a még intenzívebb, feszültebb és valósághűbb játékmenetbe.

Az MZ2000 továbbfejlesztett játékvezérlőpultján beállítható RPG (Role-Playing Game) hangmóddala felhasználók a játék virtuális világába csöppennek, míg az FPS (First-Person Shooter) mód pontosan beazonosítható hangirányokat biztosít, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a taktikai előny érdekében hallják a finom hangokat, például a lépéseket.

 

KIVÁLÓ HANGZÁS

A Bass Booster algoritmusa már 2023-as továbbfejlesztéseket tartalmaz. A menüből kiválasztható funkció mély, gyorsan reagáló basszust biztosít, amivel a felhasználók igazán dinamikus hangzást élvezhetnek a Panasonic 360° Soundscape teljes körű televíziós audio csomagjának köszönhetően. A Technics által hangolt, beépített, felfelé, oldalra és előre sugárzó hangszóróegységek magával ragadó térbeli hangzásvilágot alkotnak a Dolby Atmos® segítségével2, amely életre kelti a filmeket és a játékokat.

A televízió elülső hangszórórácsa mögött teljes szélességben elhelyezkedő hangszórók szélesebb és pontosabb hangzásvilágot tesznek lehetővé, és a szoba különböző részein egyedileg módosítható relatív hangerőbeállítást biztosítanak.

Az MZ2000 három Sound Focus üzemmóddal rendelkezik: “Pinpoint” mód, amely lehetővé teszi, hogy a hangot egy adott pontra irányítsák; “Area” mód, amely a szoba egy adott területén lévő nézők csoportjára irányítja a hangot; és egy “Spot” mód, amely egy adott ponton megnöveli a hangerőt, miközben a többiek változatlanul hallják a hangot.

Az irányított hangzás rengeteg felhasználási lehetőséget kínál. Ha kisgyermek alszik a szomszéd szobában, a szülők a szomszédos faltól távolabbra irányíthatják a hangot, így a gyerekek nyugodtan alhatnak, miközben a szülők továbbra is élvezhetik a nagyszerű hangzást. Egy másik gyakorlati alkalmazás, hogy egy hallássérült néző számára úgy lehet felerősíteni a hangot, hogy a többi néző számára ne növekedjen a hangerő.

 

MY HOME SCREEN 8.0 FEJLESZTÉSEK

Az MZ2000 a Panasonic méltán népszerű okostelevíziós operációs rendszerének legújabb verzióját, a My Home Screen 8.0-t tartalmazza, amely támogatja a főbb videó streaming szolgáltatást, és néhány új fejlesztést biztosít a Bass Booster funkció, a hozzáférhetőségi opciók és a myScenery alkalmazás tekintetében.

A Panasonic a Vakok és Gyengénlátók Németországi Szövetségével együttműködve fejlesztette tovább a látássérültek számára kifejlesztett hozzáférhetőségi lehetőségeket. Az MZ2000 a beüzemelési beállítás során különböző lehetőségeket kínál mind a hallás-, mind a látássérült felhasználók számára. Utóbbiakat hangutasítással tudja végigvezetni a televízió a kezdeti beállításokon, hogy megkönnyítse a Panasonic televízió első alkalommal történő használatát. Emellett a látássérült felhasználók hangos visszajelzéssel tanulhatják meg a távvezérlő gombok funkcióit.[5]

Az MZ2000 az említett fontos hozzáférhetőségi fejlesztések mellett segít a pihenésben is. A pihentető képeket és videókat[6] tartalmazó myScenery funkció a Joy Foundation, Inc.[7] által a világ minden tájáról gyűjtött, és Dolby Atmos®2 formátumban kódolt, új természeti hangokat kínál.

 

[1]55 és 65 hüvelykes modellekben elérhető

[2]A Dolby, a Dolby Vision, a Dolby Atmos és a dupla „D” szimbólum a Dolby Laboratories Licensing Corporation bejegyzett védjegyei. A Dolby Vision IQ a Dolby Laboratories Licensing Corporation védjegye.

[3]Az SPD Auto Game Mode (NVIDIA videokártya-érzékelés) csak NVIDIA GeForce RTX 30 sorozatú vagy annál magasabb videokártyák esetében működik.

[4]Csak 60 Hz-es frekvencián érhető el.

[5]Csak Európában és az Egyesült Királyságban.

[6] A LoungeV Studioval együttműködve (www.loungev.com)

[7]Gyártás/szerkesztés: Healing Garden / Joy Foundation, Inc.; Kreatív producer: Keicsiro Kita; Helyszíni felvételek: Satoru Nakada, Takuya Mori; Szerkesztőségi felügyelet: The Society for Harmonic Science (https://www.sound-healing.jp/)

Korábbi sajtóközlemények