A Palletways Csoport az olasz hálózat elindításának 20. évfordulóját ünnepli

A Palletways Group, Európa legnagyobb és leggyorsabban növekvő raklapos expressz fuvarozási hálózata 20 éve indította el olaszországi hálózatát. Az olasz piac a magyar fuvarozók számára is fontos, ezért van különös jelentősége annak, hogy a Palletways mindkét országban sikeresen működik.

A Palletways Italy volt a csoport első hálózata az Egyesült Királyságon kívül. Az olaszországi működés 2002 elején indult az Isola Rizzában lévő központban, és az első napon mindössze 69 raklapot mozgattak meg. Alig két évvel később a vállalkozás Funo di Argelatóba költözött, majd 2007-ben Calderara di Renóban alakította ki székhelyét. Ma a hálózat három gyűjtőpontot működtet Bolognában, Milánóban és Avellinóban, és a 130 tagvállalat együttesen átlagosan napi 11 000 raklapot kezel.

Massimiliano Peres, a Palletways Italy vezérigazgatója elmondta: „Két évtizedes üzleti tevékenységünk figyelemre méltó eredmény. Ez az évforduló lehetőséget ad arra, hogy megünnepeljük a sikereket, és mindenekelőtt kifejezzük hálánkat a hálózat tagjainak – a régóta, akár a kezdetektől velünk lévő tagoknak és a nemrég csatlakozott új vállalatoknak egyaránt.

Hihetetlen ütemben növekedtünk – több mint 190 fős személyzetünk és erős taghálózatunk egyre több ügyfelet szolgál ki belföldön és nemzetközi szinten a Palletways Group brit és európai hálózatain keresztül.

Hosszú utat tettünk meg az elmúlt 20 évben. Szeretnénk még továbblépni azáltal, hogy a folyamatosan változó piac élvonalában maradunk, és ezt az évfordulót hamarosan egy fontos bejelentéssel fogjuk megkoronázni. Megújult optimizmussal tekintünk a jövőbe, a szolgáltatás minőségére, a gyors tájékoztatásra, a nemzetközi szolgáltatásaink fejlesztésére és a technológiai innovációra összpontosítva az egyre szélesebb körű európai hálózaton keresztül.”

Luis Zubialde, a Palletways csoport vezérigazgatója hozzátette: „A Palletways Italy elindításával kezdődött páneurópai hálózatunk útja. A vállalkozás az elmúlt két évtizedben olyan kihívásokkal nézett szembe – és győzte le azokat –, mint például a digitális átállás és az e-kereskedelem fellendülése. A sikerünk annak köszönhető, hogy túlléptünk a B2B fókuszú alaptevékenységen, és kiterjesztettük szolgáltatásainkat a B2C-re is, valamint piaci lehetőségeket nyitottunk meg a Csoport brit és európai tagjai számára.”

Balatonyi Balázs, a Palletways magyarországi hálózatának értékesítési vezetője kiemelte: „Olaszország a földrajzi közelsége miatt is fontos piac a magyarországi szállítók számára. A rendelkezésre álló hivatalos adatok is ezt támasztják alá. A két ország áruforgalma az utóbbi években rendre meghaladta a 10 milliárd dollárt. A Palletways olaszországi jelenléte a hazai partnerek és ügyfelek számára is fontos, hiszen házhozszállítási szolgáltatásunkkal a hazánkból indított áruk bármilyen olasz címre könnyedén eljuttathatók.”

Az 1994-ben az Egyesült Királyságban alapított, 2016 óta az Imperial Logistics (Imperial) részét képező Palletways Group 2002-ben kezdte meg európai hálózatának fejlesztését Olaszországban, és ma 24 piacon működik több mint 450 hálózati taggal és több mint 20 gyűjtőponttal.