fbpx

0,02 eurós repülőjegy Budapestről Athénba

0,02 eurós repülőjegy Budapestről Athénba – ilyen is volt a Kiwi.com első 10 évében

0,02 eurós repülőjegy Budapestről Athénba, egy utas 36 feladott bőrönddel, 75 000 km 93 óra alatt, a Mariák és a Danielek a leggyakrabban foglalók – ízelítő a 10. születésnapját ünneplő Kiwi.com vezető utazástechnológia cég legérdekesebb adataiból. A cseh startup Magyarországon is ismert, a hazai utazók közel 200 millió km-rel járultak hozzá a 10 év alatt globálisan lerepült közel 30 milliárd kilométerhez, sőt, fővárosunk volt az, ahonnan innovációjával, a virtuális interlining segítségével az első repülőútjukra indultak Madridba, majd Lisszabonba. És ennek már 10 éve. Azóta a Kiwi.com algoritmusa segítségével bárki kereshet a különböző úti célok között, és összekapcsolhatja a hagyományos és fapados légitársaságokat is.

A Kiwi.com-on az elmúlt 10 évben 10 millió virtuálisan összekapcsolt útvonalat hoztak létre, több mint 1,2 millió utas repült át az utazástechnológiai startup leglátogatottabb barcelonai repülőterén. A Kiwi.com utasai közel 324 ezer repülőgépet töltöttek volna meg, ha egy repülőgépet átlagosan 150 férőhellyel számolunk. Íme a több mint 50 millió eladott ülőhely mögött rejlő legizgalmasabb adatok és történetek:

10 év alatt 102 repülőút; 11 nap 9 óra utazás; a Mariák és Danielek az élen

Az elmúlt 10 évben a legtöbb foglalást leadó címet az az illető nyerte el, aki 102-szer szállt repülőre csak a Kiwi.com-on keresztül leadott foglalásokat nézve, így ő egy évben átlagosan egészen biztosan legalább 10-szer repült. Egyébként a valaha lefoglalt leghosszabb útvonal közel 75 ezer km volt többszöri be-és kicsekkolással. Ennek az összes repülési ideje 93 órát vett igénybe, amit 11 nap 9 óra alatt tett meg ezen másik rekorder. A Kiwi.com azt is megnézte, hogy melyek a leggyakoribb keresztnevek a foglalóik között. Nőknél Maria, Laura és Elena; férfiaknál pedig Daniel, David és Michael nevű utazók adták le a legtöbb foglalást az utóbbi évtizedben.

Egyszerre 36 feladott csomag; 93 ezren hátizsákkal Thaiföldre; közel 5600 nászút egzotikus helyekre

Az egyszerre feladott poggyászok rekordja 36 db volt az elmúlt 10 évben az utazástechnológiai cégen keresztül leadott foglalások között; az illető a malajziai Penang-ból Vietnamba (Hanoi) repült. Jócskán akadtak olyanok is, akik feladott poggyász nélkül vágtak neki egészen messzi utaknak is. Thaiföldre pl. több mint 93 000 hátizsákos turista érkezett a Kiwi.com segítségével. Ha már egzotikus állomások: közel 5600 nászutas pár választotta a Maldív-szigeteket, a Seychelle-szigeteket, a Karib-szigeteket, a Bahamákat, a Galápagos-szigeteket, a Fidzsi-szigeteket vagy a Bora Bora-t az adataik szerint.

Egy ausztrál család világkörüli útja közvetlenül a világjárvány előtt

2019 januárjában közvetlenül a koronavírusjárvány kitörése előtt egy ausztrál család világkörüli útra indult. Sydney-ből a Fülöp-szigeteki Manilán keresztül Tokióba, majd onnan Moszkván keresztül az Egyesült Királyságba érkeztek. Miután egy hetet Londonban töltöttek, felkerekedtek Norvégiába, ahol egy hetet Oslóban turistáskodtak. Innen Svédország felé vették az irányt, és Stockholmból repültek New York-ba londoni átszállással. Négy nappal később már Los Angelesbe repültek, ahol két hetet töltöttek, majd Honolulu várt rájuk, ahonnan néhány nappal később közvetlenül visszarepültek Sydneybe.

A TOP 5 legnépszerűbb úti cél az elmúlt 10 évben a Kiwi.com-on keresztül foglalva:

  1. London, 2. Párizs, 3. Barcelona, 4. Isztambul, 5. Milánó

Budapest kiemelt szereplő a Kiwi.com első 10 évében: legolcsóbb repülőjegy, és a „virtuális interlining” rajtállomása

A legolcsóbb foglalás km-re vetítve az a Budapest – Athén járat volt, amire 0,02 euróért lehetett jegyet venni. A Budapest-Athénnál rövidebb távolságokra is elérhetőek voltak olcsó repülőjegyek: az elmúlt években közel 69 000 ember vásárolt 10 eurónál olcsóbban repülőjegyet a Kiwi.com-on. Budapestről startolt a cég innovációja, a „virtuális interlining”. Ez utóbbi teljesen átírta az utazásfoglalás lehetőségeket, hiszen lehetővé tette, hogy a legjobb útvonal és ár között válasszunk függetlenül attól, hogy a legjobb útvonal tartalmaz-e hagyományos és fapados légitársaságokat is. Így az első virtuális interlining segítségével eladott repülőjegy kombináció 2012 júliusában a Budapest-Madrid-Lisszabon desztinációtrió volt. A Kiwi.com algoritmusa valós időben több millió járatlehetőséget talál, az árellenőrzést a globális járattartalom 95%-án végzi. A Kiwi.com alapítója és vezérigazgatója, Oliver Dlouhy kifejtette: „Olyan repülőtereket és városokat kötöttünk össze, amelyek korábban nem voltak összeköttetésben. Ezzel lehetővé tettük ügyfeleink számára, hogy jelentős összeget takarítsanak meg a repülőjegyeiken, és sok olyan ügyfélnek is lehetővé tettük a repülést, akik korábban nem tudtak ilyen útvonalakon utazni.”

Április 17-én lesz 10 éve, hogy a Kiwi.com utazástechnológiai cég egyedülálló helyet foglal el az utazási iparágban. A start-up a virtuális interlining, azaz az egyéni útvonaltervezés lehetőségét hozta el a világnak.

Korábbi sajtóközlemények