fbpx

A jobb eredményekhez korszerűbb tartalommarketing dukál

Világszerte a cégek és márkák beépítették kommunikációjukba a tartalommarketinget, hiszen ez az egyik legfontosabb alapköve a kommunikációnak. Ma már nem kérdés, hogy a jó tartalom lenyűgöző eredményeket produkál.

A tartalommarketing stratégia közelebb hozza a márkádhoz a felhasználókat és amikor elérkezik a vásárlás pillanata, akkor segít a megfelelő döntés meghozásában. Azonban nem könnyű kihasználni a tartalommarketingben rejlő lehetőségeket, sok esetben az erőfeszítések valódi nyomonkövetese is elmarad, ami tovább rontja a helyzetet. De akkor hogyan csináljuk hatékonyan?

 

Kezd a már meglévő tartalommal

Az a feltételezés, hogy nulláról kell indulnod és minden tartalmat most kell elkezdened felépíteni, szerintem téves. Valószínűleg akad rengeteg olyan értékes már meglévő tartalmad, amit egyszerűen csak újra kell gondolnod, új nézőpontokból megvizsgálva újra fel fogod tudni használni. Elengedhetetlen a tartalmaid rendszerezése, érdemes fontolóra venned egy „tartalom központ” kialakítását is, amiben ezeket a meglévő és az új tartalmakat összegyűjtöd – egy varázs kalap, amiből bármikor előhúzható a megfelelő témához passzoló fotók, leírások, esettanulmányok, blogposztok, videók, kutatási eredmények, animációk, grafikák.

A weboldalad esetében jó súgó lehet a Google Analytics is számodra. Vess egy pillantást a korábbi bejegyzéseid eredményeire. Vizsgáld meg, hogy korábban melyik típusú tartalom működött a legjobban. Ami egyszer hozta a számokat, az valószínűleg újra hozni fogja. Tehát érdemes az új tartalmak kialakításánál is szem előtt tartani ezt az információt. Készíts még több tartalmat azok köré a témák köré, amikre a célközönséged amúgy is fogékony.

Átláthatatlan a statisztikád? Itt egy kapcsolódó cikk arról, hogy hogyan gyomláld ki a FBCLID azonosítót Google Analyticsban az URL-ekből.

Azonosítsd a számodra legmegfelelőbb csatornákat

A célközönséged és a témáid meghatározzák azt is, hogy milyen csatornákra érdemes leginkább koncentrálnod. Javasolt csatornák a tartalom alapján:

  • Utazás és kreativitás: Instagram és Instagram történetek
  • Edukációs tartalom: Facebook, YouTube és blogok
  • Esettanulmányok és kutatások: Weboldalak és hírlevelek
  • Az iparág legjobb gyakorlatai és szakmai hírek: LinkedIn és blogok

Ezután ki kell dolgoznod a megfelelő üzeneteket, úgy, hogy azok érdekesek legyenek a közönséged számára is. Korábbi bejegyzéseinkből további ötleteket meríthetsz a tartalommarketing stratégiádhoz és üzeneteid megfelelő célba juttatásához. Itt egy bejegyzés, amiben összegyűjtöttük a videókészítéshez legfontosabb pontokat, ebben a bejegyzésben pedig a hatékony üzenetátadási technikákról olvashatsz.

További hasznos gondolatokért keresd fel az Ideabankot.

A szerző

Mucsi Márton

Digitális média szakértő