fbpx

Kométa és az adatvezérelt kommunikáció

Az adatvezérelt kommunikáció napjaink egyik varázsszava. A Kométa számára készített kampányunkban az adatokat a fogyasztói kommunikáció szolgálatába állítottuk.

A kihívás:

A Kometa 99 Zrt. hazánk egyik legnagyobb húsfeldolgozója, a magyar piac egyik kiemelkedő szereplője 1994 óta működik Kaposváron. Termékeit főként a hazai piacon értékesíti, de a világ több mint 40 országába is exportál. Egy olyan iparágban, ahol a termékfejlesztések, újítások nem mindennaposak, nehéz a sajtó figyelmét folyamatosan fenntartani, különösen, ha a lifestyle médiában is szeretne megjelenni a vállalat, nem kizárólag a B2B és/vagy trade sajtóban.

A megoldás:

Mit tehet a vállalat, ha az életmódos médiában szeretne megjelenni, de legfeljebb pénzügyi, gazdasági információi vannak, esetleg a trade számára érdekes hírei? Saját adatot állít elő. Az életmódos közlemények alapja kommunikációs célú online felmérés. Google formos kérdőíveket készítettünk, melyek kitöltésére a Facebookon buzdítottunk. A kész adathalmazt data scientist kollégánk elemezte, az elemzett adatokból pedig közlemény és infografika született. A tematika a vállalat alapértékeivel és legfontosabb üzeneteivel összhangban készült. Az eddigi témák: sócsökkentés, sport és kedvenc szendvics.

Az eredmények: 

Mivel a kampány előtt a Kométa hírei az életmódos és közéleti médiumokba nagyon ritkán jutottak el, fontos cél volt, hogy a márkanév ezeken a helyeken megjelenjen és a vállalat számára fontos üzenetek szórakoztató módon eljussanak a potenciális vásárlókhoz; ez megtörtént. A három közlemény összes bruttó elérése 20 240 000 fő, megjelenések száma: 182. Úgy véljük, a fentebb vázolt módszertannal zajló ún. Data Driven Consumer PR kiváló lehetőség lehet a vállalatok számára, hogy bekerüljenek a média agendájába.

A szerző

R. Nagy András

Ügyvezető partner