fbpx

Díjazott ügynökségek

Vannak, akik sok pénzt, energiát és munkaórát ölnek különböző kommunikációs szakmai díjak pályázati anyagainak elkészítésébe. Mások azonban alapjaiban kérdőjelezik meg ezek értelmét és jelentőségét. A vitát nehéz eldönteni, hiszen mint annyi minden, ez is szinte hitvitává fajult. Néhány érvet azonban fel tudunk sorakoztatni amellett, hogy milyen jelentősége lehet egy ügynökség életében a szakmai díjaknak.

B2B márkaépítés

A kommunikációs ügynökségi világban nagyon nehéz márkát építeni, hiszen sok-sok nagyjából hasonló méretű és kategóriájú piaci szereplő kínál nagyjából hasonló szolgáltatásokat. A különféle szakmai díjak és elismerések segíthetik a céges márka kiemelkedését a tömegből. Egyre gyakrabban találkozunk ügyfelekkel, akik kifejezetten díjnyertes ügynökségekkel szeretnének dolgozni.

Munkáltatói márkázás

Díjnyertes ügynökségnél dolgozni menő. Ráadásul itt nagyobb az esély, hogy én is részt vehetek majd egy-egy díjazott kampány tervezésében, kivitelezésében, ami jól mutat a CV-mben. Egyre többször találkozunk ilyen jellegű véleményekkel a munkavállalói oldalon. Ráadásul a jelenlegi kollégák számára is fontos visszaigazolás lehet egy-egy szakma elismerés. Egyértelmű, hogy a díjak fontos employer branding erővel is bírnak.

Vállalati kultúra

Az általános teljesítményre is rányomja a bélyegét, ha ilyen szemléletű az ügynökség; mert így nem csak a házi feladatot akarjuk majd jól megcsinálni, hanem a szorgalmit is, meg a tanulmányi versenyen is mi akarunk lenni a legjobbak. Szóval az egészséges versenyszellem része lesz a vállalati kultúrának, ami hozza magával a kiemelkedő teljesítményt.

Díjeső sorozat

A nemzetközi perspektíva erősítése érdekében új sorozatunkban időről-időre bemutatjuk hálózatunk, a Worldcom PR Group egy-egy díjnyertes ügynökségét, illetve esettanulmányát.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, és akár megbízóként, akár munkavállalóként szívesen dolgoznál velünk, keress minket az info@probako.hu e-mail címen.

A szerző

R. Nagy András

Ügyvezető partner