fbpx

LEO – Szeretem a szakmám pályázat

A kihívás

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) az égető munkaerőhiány miatt 2018-ban edukációs és figyelemfelkeltő kampányt indított a szakképzésben résztvevő diákok körében. A célja az volt, hogy eljussanak a szakgimnáziumokba, szakiskolákba, megismertessék a szervezetet a fiatalokkal, bemutassák azokat a lehetőségeket, amik a végzett szakemberek előtt Magyarországon állnak általában a létesítménygazdálkodás belül és a tagszervezeteiknél.

A megoldás

A több évre tervezett komplex program egyik eleme egy iskolai pályázat, amely során tanulókból álló csapatok mutatják be a tanult szakmájukkal kapcsolatos elképzeléseiket, terveiket.

A Szeretem a szakmám pályázat részben a szaktanárokon keresztül jut el a diákokhoz, őket egy Facebook kampánnyal toboroztuk a LEO Szaktanári Tanácsadó Testületébe. Azon túl, hogy őket motiváljuk a pályázaton való részvételre, rendszeresen kikérjük a véleményüket, igyekszünk támogatni a munkájukat.

A diákokat közvetlenül is megszólítottuk, a YouTube-ra készített kisfilm segítségével, amely egy landing oldalára terelte őket, ahol a pályázattal kapcsolatos minden fontos információt megtaláltak, természetesen a LEO-ról és a létesítménygazdálkodási szakmáról szóló alapinformációk mellett. A pályázaton részt vevő csapatoknak egy rövid filmben kellett bemutatniuk, mit szeretnek a tanult szakmájukban. A nyertes csapat iskolája műhelykorszerűsítést nyert, a második helyeztt csapat pedig egy szakmai kirándulást.

Az eredmények

A program első hullámában mintegy 10 szakiskola csapatai vettek részt, a pályázók száma évről-évre nő, a 2020-21-es tanévben már 36 csapat indult a versenyen. A limitált büdzsé ellenére a program híre kb 40 000 emberhez eljutott.

A szerző

Fülöp Edit

Vezető tanácsadó