fbpx

Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

Így lehet az átszállás várakozás helyett tartalmas városnézés

2023. 11. 30

A vezető cseh utazási technológiai vállalat, a Kiwi.com 2023. november közepéig összesítette adatait, és megnézte, hogy a magyaroknak hol állt rendelkezésre 9-nél is több óra a reptéri átszálláskor.

Már a nyergesújfalui Lucart üzem is tanúsított

2023. 11. 28

Az idén 70. születésnapját ünneplő Lucart két újabb gyára, köztük a hazánkban Nyergesújfalun 75 munkavállalót foglalkoztató is ISO 45001:2018 tanúsítványt kapott.

Így készül az FM piac a 2024-es évre

2023. 11. 27

Az idén 10 éves Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO FM) közzétette idei utolsó negyedévi hangulatindexének eredményeit is

Kacérkodsz a digitális nomád életformával? – Kulisszatitkok profiktól

2023. 11. 22

Kertész Orsolya és Priyesh Gounder olyan huszonéves digitális nomád pár, akik azért dolgoznak, hogy utazhassanak, és szinte mindig úton is vannak. Három év alatt 25 országot jártak be együtt. Interjúnk időpontjában épp a Machu Picchu meghódítására készültek.

Az ABOUT YOU is a Klarna partnere: mostantól a divatmárka vásárlói Magyarországon is élvezhetik a rugalmas fizetési lehetőségeket

2023. 11. 20

A Klarna, az AI-alapú globális fizetési és vásárlási szolgáltató, valamint az ABOUT YOU, Európa egyik leggyorsabban növekvő online divatáruháza ma bejelentette, hogy partnerségüket immár Magyarországra is kiterjesztették.

A Kiwi.com bevezette a Price Lock szolgáltatást: a vásárlók rögzíthetik a repülőjegy árát és fizethetnek később

2023. 11. 17

A Kiwi.com, az egyik vezető utazási technológiával foglalkozó vállalat új árrögzítési funkciót vezetett be, amely lehetővé teszi, hogy ügyfelei akár 72 órára befagyasszák a repülőjegy árát anélkül, hogy azonnal ki kellene fizetniük a teljes összeget.

A SONY PICTURES ENTERTAINMENT 2024-BEN ÜNNEPLI A COLUMBIA PICTURES ALAPÍTÁSÁNAK 100. ÉVFORDULÓJÁT

2023. 11. 16

A Sony Pictures Entertainment bemutatta a Columbia Pictures centenáriumi logóját, amely a 2024. január 10-én esedékes 100 éves évforduló alkalmából készült.

Bemutatkozik a Team Polti Kometa 

2023. 11. 07

A Magyarországról Fetter Eriket foglalkoztató profi kerékpároscsapat jövőre nevet vált, és új szponzor érkezésével Team Polti Kometa néven folytatja a versenyzést ProTeam kategóriában.

Páfoszra, Szófiába és Palermóba repítene minket a ChatGPT az őszi szünetben

2023. 10. 26

A ChatGPT sok mindenre képes, de vajon használhatnánk-e idegenvezetőként? A Kiwi.com megkérdezte tőle, hogy hová repülhetünk az őszi szünet alatt nagyon olcsón és megkérte arra is, hogy javasoljon ott három pénztárcabarát programot.

Minden harmadik magyar Black Friday akcióban szerzi be a karácsonyi ajándékot 

2023. 10. 26

A magyarok fele azt gondolja, hogy az akciós időszakokban mindenki vásárol olyan terméket is, amire nincs szüksége, ezzel szemben csupán a válaszadók hetede nyilatkozott úgy, hogy a Black Friday rendkívüli kedvezményei miatt elcsábul – derül ki a Reacty Digital és a Shoptet által készített reprezentatív felmérésből

Konzolról a mozivászonra

2023. 10. 24

A Sony Pictures Television a teljesség igénye nélkül összegyűjtött 5 + 1 olyan film- és sorozatadaptációt a Gran Turismo című film televíziós premierje kapcsán, amelyek először játékként voltak közönségkedvencek.

Csak tízből három magyar fújja ki helyesen az orrát 

2023. 10. 20

A helyes orrfújást ugyanúgy tanítani kellene, mint a fogmosást a Sterimar friss kutatási eredményei alapján, hiszen csak tízből három (32%) magyar fúj rendesen orrot. Honfitársaink 64%-át kimondottan zavarja a szipogás, sokkal jobban, mintha valaki kifújja az orrát. Minden 10. magyar pedig egyenes kimondja: aki náthás, az maradjon otthon.

5 remek program és helyszín Spanyolországban, amire elsőre nem gondolnál

2023. 10. 19

Séta 105 méterrel a folyó felett, az ibériai sonka és űrhajós freskó nyomában Salamanca városában, biciklizés a rizsföldekre Valenciában vagy egy izgis hullámlovaglás – egy spanyol utazáson mindezek részesei lehetünk. A Kiwi.com összegyűjtött 5 olyan programlehetőséget Spanyolországban, amiket nem biztos, hogy megtalálunk az útikönyvekben.

Helló Magyarország! – A Klarna kamatmentes Fizetés 3 részletben szolgáltatással és vásárlási alkalmazással lép be a magyar piacra

2023. 10. 17

A vásárlók következő generációja készen áll az AI, az AR és a robotok használatára – derül ki a Klarna, az AI-alapú globális fizetési és vásárlási szolgáltató kutatásából. Október 17-én a Klarna kamatmentes Fizetés 3 részletben szolgáltatással és vásárlási alkalmazással lép a magyar piacra.

5 csodás európai hely, ahol fizetnének azért, hogy ott élj és ott dolgozz

2023. 10. 12

A home office sokak számára lehetőséget nyújt arra, hogy akár tartósan más országból dolgozzanak – a Kiwi.com reprezentatív kutatás alapján* a magyarok mintegy 8%-a dolgozik kizárólag távmunkában és 3% rendszeresen dolgozik különböző országokból. A Kiwi.com szeptemberben megkérdezte az Instagram-követőit, hogy álmodoztak-e már arról, hogy más országba költözzenek; 88%-uk igennel válaszolt.

Artisjus logó

Felismerjük, ha van ember a dal mögött, de azt már nehezen, ha MI-t is használtak hozzá

2023. 10. 09

A közönség többsége a mesterséges intelligencia segítségével írt dalokat az ember művének véli, de magabiztosan felismeri, ha igazi dalszerző egyáltalán nem vett részt az alkotásban   – derült ki az Artisjus Dalszerzők napi kísérletéből.

Minden 20. éjjeliszekrényen van orrspray

2023. 10. 03

Minden 20. magyar táskájában, éjjeliszekrényén van ún. érszűkítő, nyálkahártya lohasztó hatóanyagot tartalmazó orrspray, amit, ha nem használna rendszeresen, akkor nem kapna rendesen levegőt – mutatják a Sterimar reprezentatív kutatásának adatai*. A mindennapi függőségeink lehetnek egészen veszélytelenek, de kimondottan károsak is.

Friss kutatás: Minden 2. magyar előfizetne wc-papírra vagy borotvára

2023. 09. 28

A magyarok háromnegyedének van online előfizetése valamilyen termékre vagy szolgáltatásra, esetleg ezek ötvözetére, és a többség kimondottan hasznosnak tartja ezeket – mutatják a Shoptet friss reprezentatív felmérésének adatai. A streaming tarol ezen a területen, de a magyarok 5%-a előfizet olyan tartalomért is, mellyel számára fontos embert vagy ügyet támogat.

Így utazik az Y generáció

2023. 09. 28

Az Y generáció fiatalabbjai egészen másként és másért utaznak, mint ugyanezen generáció idősebb tagjai. A Kiwi.com felmérése alapján a 26-33 évesek vágynak leginkább múzeumba, amikor utaznak, míg a 34-42 év köztiek a festői tájat az autójukból szeretnék szemlélni. A cseh utazási technológiai cég adatai szerint a millenniumi generáció leginkább Londonba repül, körükben a globális foglalási listán Budapest a 17.

Artisjus logó

A magyar dalszerzők nem félnek a mesterséges intelligenciától, a közönség kíváncsi, de bizalmatlan is az MI-dalokkal szemben

2023. 09. 27

Vajon még képesek vagyunk megkülönböztetni a mesterséges intelligencia és az igazi dalszerzők által írt dalokat? Erre a kérdésre keresi a választ az Artisjus kísérlete, melyben bárki részt vehet október 8-ig, a Dalszerzők napjáig a kösziadalt.hu oldalon.

Lumix G9II: Örökítse meg az egyedi pillanatot!

2023. 09. 13

Új képérzékelő és képfeldolgozó kiemelkedő fotográfiai teljesítménnyel Bemutatkozik a PDAF technológia a LUMIX G sorozatban Zászlóshajó mikró négyharmados modell fényképkészítéshez, továbbfejlesztett ergonómiával és nagy sebességű teljesítménnyel A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép […]

Útikalauz a magyarok kedvenc keleti városába – irány Isztambul!

2023. 09. 12

Isztambul lüktető metropolisz, ahol az európai és az ázsiai kultúra együtt alkotják a város igazi arcát. A 10 legnépszerűbb repülős célpont listáján a magyarok körében idén nyáron először szerepelt, és ekkor London után rögtön a 2. helyet foglalta el. A Kiwi.com foglalási adatai alapján az érdeklődés ősszel sem lankad a keleti célpont felé.

Artisjus logó

Taste The Freedom – Ilyen volt az idei Artisjus Songwriting Camp

2023. 08. 30

12 ország művészei gyűltek össze az idei Artisjus Songwriting Camp három napjára, akik ez idő alatt 31 új dalt alkottak. A tábor 2023. május 24-27. között került megrendezésre a Songbook Songwriting Camp csapatával.

Online oktatási központot hoz létre a Palletways

2023. 08. 30

A Palletways Csoport olyan fejlesztéseket hajt végre, amelyekkel tovább javítja az ügyfelek kiszolgálását, növeli az elégedettségi szintjüket és tovább erősíti a szolgáltatásminőséget.

Utazás készpénz nélkül?

2023. 08. 23

Bőven vannak olyanok, akik elindulnak nyaralni készpénz nélkül, és akadnak olyanok is, akiknek akadt már kellemetlenségük amiatt, hogy nem tudtak kártyával fizetni utazásuk során – mutatják a Kiwi.com Instagram sztorijának válaszai

Jennifer Lawrence filmes arcai – az utóbbi vajon az igazi?

2023. 08. 22

Jennifer Lawrence 10 éve robbant be a köztudatba, Hollywood azóta rajong érte. A harcos amazon óta alakított már többek közt kötött pulóveres tudóst, vadító kémnőt, de melankolikus karaktert is, amiért Oscar-díjjal is jutalmazták. Amit át is vett természetesen, de nem akárhogy! Vörös szőnyeges esésére mindannyian emlékezünk. Ebből és egyéb megnyilatkozásaiból is sejtettük, hogy igazi komika rejtőzik benne, és csak vártuk, vártuk, hogy végre filmben is megmutassa ezt az (igazi?) arcát. Idén nyáron végre mozikba került a Barátnőt felveszünk c. vígjáték, amit már otthon is megnézhetünk. A Sony Pictures Television a teljesség igénye nélkül ad ízelítőt Jennifer Lawrence munkásságáról. A sokoldalú tehetség filmjeiből néhol spoileres válogatás következik.

Multiverzum sztorik nem csak geekeknek

2023. 08. 22

A filmkészítőket már régóta foglalkoztatja a párhuzamos univerzumok, időhurkok és alternatív dimenziók világa, manapság már szinte tobzódunk az ilyen sorozatokban és filmekben, de már a hatvanas években is készültek ilyen alkotások. Nagyot tévedsz, ha azt hiszed, hogy ezek szimplán sci-fik, és csak kockáknak valók, hiszen kimondottan humorosak, romantikusak, de még körömrágósan izgalmasak is készültek. A Sony Pictures Television válogatásának közös pontja a multiverzum, minden műfaj kedvelői megtalálhatják benne a nekik tetszőt. Csak aztán nehogy azt vegyük észre, hogy kimondottan rákattantunk a multiverzumos filmekre. Mi szóltunk!

Ősszel is nyaralunk, szeptember első fele különösen népszerű

2023. 08. 17

Szeptember elsején nemcsak becsengetnek, de ekkor száll repülőre a legtöbb magyar a Kiwi.com szeptemberre és októberre leadott foglalásai alapján. Szeptemberben Londonban, októberben Rómában találkozhatunk a legtöbb honfitársunkkal, míg az országokat tekintve Olaszország lehet az abszolút favorit ősszel.

Tombol a pollenallergia: minden 4. magyar nyarát megkeserítheti 

2023. 08. 08

A magyarok 49%-a saját bevallása szerint allergiás valamire: a lakosság 11%-a kizárólag különböző virágporokra, kb. minden ötödik honfitársunk pedig a pollenek mellett másra is allergiás – derül ki a Sterimar reprezentatív kutatásából, amelyet 1292 fő megkérdezésével az Opinio Kft. végzett számukra 2023 júliusában. 

A Sziget hetében repülnek hozzánk a legtöbben 

2023. 08. 03

Ahogy már évek óta megszokhattuk, idén augusztusban is a Sziget Fesztivál hetében repülnek a legtöbben hazánkba, mutatják a Kiwi.com-on keresztül leadott foglalási adatok.

70 éves lett a Lucart Csoport, a kerek évforduló megünneplésekor kiadták 18. Fenntarthatósági jelentésüket

2023. 07. 20

A hazánkban Nyergesújfalun jelen lévő olasz Lucart Csoport Luccában ünnepelte alapításának 70. évfordulóját, és egyúttal közzétette legfrissebb, független fél által tanúsított Fenntarthatósági jelentését.

Adam Driver családi szerepei

2023. 07. 13

A család mindannyiunk életében meghatározó szerepet tölt be. Így nem csoda, ha a filmkészítőket is időről-időre megihletik a családi viszonyaink. A szülő-gyerek kapcsolatok, a testvéri szeretet és rivalizálás, a házasság, a válás mindig is izgalmas keretet adtak a történetmesélőknek. A 65 című film televíziós premierje kapcsán a Sony Pictures Television összegyűjtött pár izgalmas tényt a főszereplő, Adam Driver családi szerepeiről.

Trükközik, és így kevesebbet költ repülőjegyre egy Z generációs

2023. 07. 13

Rugalmasan és a lehető legolcsóbban – így utazik a Z generáció. A tengerpart mindenekfelett, de idegen helyről a napfelkelte és a naplemente is nagyon vonzó a fiatal felnőttek számára. A csendes kisvárosok egy hajszálnyival érdekesebbek számukra, mint a nyüzsgő nagyvárosok, és a túrázás többüket feltölti, mint egy koncerten tombolás. A magyar fiatalok idén leginkább Olaszországba és Spanyolországba repülnek a Kiwi.com eddigi foglalási adatai alapján, fővárosunk pedig a spanyol fiatalok körében a legvonzóbb.

Magyar tagja is lesz a Kiwi.com World Travel Hacker csapatának

2023. 06. 27

Indulhat a nyári álommeló: az 1200 jelentkezőből lett magyar kiválasztott is 

A vízparti bringázás a nyári favorit

2023. 06. 22

Imádjuk a tavak körüli túrákat, de az emelkedők sem riasztanak vissza bennünket. A Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó mellett rajongunk a Duna-parti kerékpározásért és szívesen tekerünk a Margitszigeten is – derül ki a KOMETA social média csatornáján adott válaszokból.

4+1 jógás hely a világ körül

2023. 06. 21

Szeretsz jógázni, és kipróbálnád valami új helyszínen vagy szívesen tanulnál a világ legjobb jógatanáraitól? A jóga világnapja (június 21.) alkalmából a Kiwi.com olyan központokba repít, amelyekben a komfortzónádból kilépve merülhetsz el az ászanák gyakorlásában csodás helyszíneken.

Kiakadunk, ha egy webshopon helyesírási hibák vannak, de a GDPR-rel nem foglalkozunk

2023. 06. 14

Közép-Európa piacvezető webáruház üzemeltető rendszere, a Shoptet reprezentatív kutatásában arra kereste a választ, hogy miért szavazunk bizalmat egy ismeretlen webshopnak, illetve, hogy mik azok, amik eltántorítanak minket attól, hogy rendeljünk egy webáruházból.

Trükkös magyarok: Nem ragaszkodunk egy dátumhoz, így spórolunk az utazáson

2023. 06. 08

A Kiwi.com utazási technológiai vállalat megkérdezte a magyarok mellett a cseheket, szlovákokat, lengyeleket és románokat, hogy bevetnek-e, és ha igen milyen trükköket azért, hogy utazhassanak. A válaszadók többsége (63%) a szállásárak miatt aggódik leginkább, közel minden 2. megkérdezettet a megemelkedett éttermi költségek és a magas repülőjegyárak is aggasztják, de a konkrét utazási tervekben ez nem mutatkozik meg. Sőt, a többség elutazik idén legalább egy olyan helyre, ahol eddig nem járt.

Artisjus logó

Tátrai Tibor supergroupját választották az év produkciójának az Artisjus díjátadóján

2023. 06. 05

Idén is kiosztották könnyű- és komolyzenei kategóriákban az Artisjus-díjakat: összesen tizenkét zeneszerző, szövegíró, valamint alkotói közösség munkáját ismerték el. Menyhárt János életműdíjat, Török Ádám pedig posztumusz életműdíjat kapott a szerzői egyesülettől, a többi könnyűzenei kategóriában Szendőfi Péter, Molnár Tamás, Takács Dorina (Deva), Vörös Cintia (Sisi), valamint a godfater. és a Nagy Emma Quintet tagjai vehették át a díjat június 5-én a Magyar Zene Házában. A komolyzene területéről Balogh Máté, Kutrik Bence és Dobri Dániel részesült az elismerésben. Az év magyarnóta-szerzője Horváth Péter lett.

Idén nyáron az örök város lehet a magyarok kedvence

2023. 05. 31

Róma lehet az idei sláger a repülővel utazó magyarok körében a Kiwi.com foglalási adatai alapján. Egyre hosszabb időre utazunk; tízből hét honfitársunk négy napnál többet tölt választott úticélján. Továbbra is a kontinensen belül repülünk leginkább, de Ázsia egyre népszerűbb.

Artisjus logó

DARVASI LÁSZLÓ AZ ARTISJUS IRODALMI NAGYDÍJASA 2023-BAN

2023. 05. 31

Az év légiutas-kísérője című novelláskötetéért, valamint teljes írói életművéért Darvasi László kapja idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. A fődíjas mellett Visky András, Babics Imre, Herczog Noémi és Bene Sándor részesül elismerésben egy-egy kötetéért, négy különböző kategóriában. Az Artisjus-díjat alapítása óta eddig 84 költő és író vehette át.

Artisjus logó

Kaly Rolandnak, Juhos Zsófinak és az EFOTT fesztiválnak írnak dalt a nemzetközi dalszerző táborban

2023. 05. 24

Tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek az Artisjus Songwriting Campre, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel, idén először lesz svájci résztvevője a programnak. Az Artisjus évente szervezi meg Budapesten nemzetközi dalszerző táborát. Célja a magyar zenei export fellendítése, valamint a hazai és a külföldi szerzők közötti együttműködés ösztönzése.

Kapja el a ritmust a Technics vadonatúj és továbbfejlesztett valódi vezeték nélküli fülhallgatóival

2023. 05. 18

Bárhol, bármilyen igénynek megfelelnek a Technics magával ragadó hangzást és egyszerű működést biztosító, új generációs fülhallgatói, amelyek bámulatosan ötvözik a stílust és a funkcionalitást.

World Travel Hacker – Lehet, hogy ez a világ legjobb állása?

2023. 05. 16

A Kiwi.com hat új csapattagot keres 4 hetes nyári munkára, akik World Travel Hackerként választott társukkal beutazhatják a világot. Ez lehet a nyár legnépszerűbb állása, hiszen a sikeres pályázók utazásuk finanszírozására 10 000 eurós költségvetést kapnak, és amit megspórolnak a kihívások teljesítése során, azt megtarthatják.

A könyvadaptációk nem mind rosszak – Tom Hanks rá a bizonyíték

2023. 05. 12

Tom Hanks Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb színésze, hosszú és változatos filmográfiája van, így nem meglepő, hogy számos filmje valamilyen irodalmi mű alapján készült. A legnagyobb klasszikusai, mint a Forrest Gump, a Kapj el, ha tudsz, A Da Vinci-kód mind-mind könyves adaptációk, de ki gondolta volna, hogy A szerelem hálójában egy 1937-es magyar színdarabon alapul? Lássuk tehát, a legfrissebbtől visszafelé haladva, melyek voltak a legfontosabb könyves adaptációk Tom Hanks karrierjében.

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek: már nálunk is elérhető a Shoptet Pay

2023. 05. 10

A prágai központú Shoptet 2021 közepén kezdte el magyarországi működését. Saját fizetési kapuja, a Shoptet Pay most debütált hazánkban. Egyszerű fizetési folyamatot tesz lehetővé az online kereskedőknek. Minimálisra szűkítették benne a vásárlás befejezéséhez szükséges kattintások számát, mindez jótékony hatással van a konverzióra. A régióban már több mint 6000 vállalkozás használja, a kifizetések 99%-a hibamentes.

Artisjus logó

Nőttek a tavaly kifizetett szerzői jogdíjak, de a pandémia előtti szintet csak 2023-ban érhetik el újra

2023. 04. 27

Az Artisjus 2022-ben 8,67 milliárd forint jogdíjat fizetett ki a dalok szerzőinek.  Ez 29%-os növekedést jelent 2021-hez képest, de még nem éri el a koronavírusjárvány előtti szintet. A nemzetközi zenei streaming elhangzásokra tavaly már 273 millió forintot fizetett a hazai szerzőknek, ami több mint háromszoros növekedés 2021-hez képest. Az Artisjus közzétette 2022-es statisztikáit.

TOP5 hely digitális nomádoknak: Toronto, Madrid, Auckland, Madeira, Helsinki

2023. 04. 26

A Kiwi.com összeállításában olyan városok szerepelnek, ahol a legjobb élni, ha távmunkában dolgozol. Közös bennük, hogy a gyors interneten túl pezsgő a kultúrájuk, éjszakai életük és egy klassz kirándulásra is bármikor felpattanhatunk, ha épp ihletet szeretnénk nyerni. 

Naomi Ackie: TV-sorozatok és Star Wars után Amerika pophercegnője

2023. 04. 21

Hogyan lesz egy londoni színésznőből Amerika kedvenc pophercegnője? Whitney Houstonon kívül tud-e bárki Whitney Houstont énekelni? A Whitney Houston: I wanna dance with somebody, az énekesnő életét bemutató film nagy sikerrel futott a hazai mozikban, és április 21-től már az otthoni képernyőkön is látható.

Artisjus logó

Dalszerzőknek segít a korábbi X-faktoros mentor

2023. 04. 14

A zene a szívnek, az észnek vagy a testnek szól? A dalszövegnek mennyire kell az igazságról szólnia? Hogyan indítsd be funkcionális zeneszerzői karriered? – tavasszal ilyen és ehhez hasonló témák lesznek terítéken a DEX Songwriting Expo idei első alkalmain. A 2023. április 27-én induló eseményen a résztvevők ifj. Malek Miklós, Beck Zoli, Faltay Csaba, valamint a Svédországból érkező Niclas Lundin mesterképzésein bővíthetik tudásukat.