fbpx

Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

A karácsonyi zenét és a csúnya pulcsikat is szeretjük utazás közben

2023. 01. 04

Leginkább a fiatalok mennek külföldre télen: míg közülük minden 3., addig összességében a magyarok 28%-a szeli át az országhatárt a Kiwi.com friss reprezentatív felmérése alapján.

A Panasonic nagy örömmel jelenti be a LUMIX S tükör nélküli fényképezőgép-sorozat két úttörő tagját

2023. 01. 04

A Panasonic bemutatja a hibrid fázisérzékelő autofókusz rendszerrel, továbbfejlesztett aktív képstabilizátorral és újonnan kifejlesztett 24 megapixeles full-frame CMOS érzékelővel rendelkező LUMIX S5IIX és LUMIX S5II tükör nélküli fényképezőgépeket.

A Panasonic bemutatta MZ2000 zászlóshajó televízióját, amely új OLED-korszakot nyitott fényerejével és képmegjelenítésével

2023. 01. 04

A Panasonic bejelentette 2023-as OLED TV zászlóshajóját, az MZ2000-et, amely 55, 65 és 77 hüvelykes méretben kapható.

Ahol a folyami rákok énekelnek: sikerkönyvből sikerfilm?

2022. 12. 19

Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című 2018-ban kiadott regénye világszerte elnyerte az olvasók tetszését, 15 milliónál is több példányt adtak el belőle. Az észak-karolinai lápvidéken játszódó történet idén nyáron a mozivászonra költözött.

Repülési trendek 2022: A Kiwi.com globális, európai és hazai összesítője

2022. 12. 16

Globálisan és európai szinten is nőtt az utazási kedv, de hazánkból extrémen megnövekedett a repülőjegyfoglalások száma a Kiwi.com-on keresztül.

A nők és a huszonévesek szétstresszelik magukat

2022. 12. 15

Minden 3. magyar lesújtóan nyilatkozott saját egészségügyi állapotáról a Pilulka friss reprezentatív kutatásában. A stressz lehet az egyik legnagyobb rizikófaktor, de azért beszédes az is, hogy mennyire nem vesszük komolyan a dohányzás és az elhízás egészségkárosító hatásait. Sőt, a magyarok háromnegyede úgy gondolja, hogy egészséges lehet az is, aki nem mozog rendszeresen.

Artisjus logó

Ők kapják az idei Artisjus előadói és pedagógusi díjakat

2022. 12. 14

Tizenegy pedagógus és tizenegy előadóművész részesül idén az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2022. december 14-én került sor.

ÍGY KÉSZÜL AZ FM PIAC A 2023-AS ÉVRE

2022. 12. 07

Az energiaválság és a drasztikus áremelések komoly takarékosságra ösztönzik a megrendelő cégeket, miközben épphogy felocsúdtak a Covid-helyzet kihívásaiból. A fő kihívás jövőre az energiaárrobbanás negatív hatásainak ellensúlyozása és a létfontosságú, de a hatékonyságot alapjaiban nem hátráltató megoldások megtalálása lesz. Szolgáltatói oldalról mindemellett a szakképzett munkaerő hiánya és az üzemeltetésben alkalmazott alapanyagok folyamatos árnövekedése okozza a legnagyobb fejtörést.

Próbakő Kommunikáció

A Pilulka.hu magyar piacra lépését támogatja a Próbakő

2022. 12. 02

A cseh alapítású e-kereskedelmi vállalat, a Pilulka Csoport a Próbakő Kommunikációt bízta meg online patikája magyarországi piacra lépését támogató sajtókapcsolati munkájával. Az együttműködés 2022 novemberében indult.

A mozikból az otthoni képernyőkre költözik a Bullet Train

2022. 12. 02

David Leitch 127 perces száguldós filmje, A gyilkos járat a mozivászonról az otthoni képernyőkre költözik. Azok, akik lemaradtak Brad Pitt legújabb dobásáról december 2-ától többek közt a Magyar Telekom, a Vodafone, az Apple TV és a Google Play kínálatában nézhetik meg a Sony Pictures filmjét.

Különleges karácsonyi hagyományok a világ 10 országában

2022. 12. 02

Ahogy a Mikulás is kultúrkörönként, sőt, még azon belül is eltérő módon érkezik (sok helyen nem is Mikulásnak hívják), úgy a karácsony megünneplésének is megannyi eltérő hagyománya van. A vezető utazási technológiai vállalat, a Kiwi.com a világ 10 különböző országába repít a karácsonyra hangolódás időszakában.

Kiwi.com felmérés: Spórolni is hajlandóak vagyunk azért, hogy utazhassunk

2022. 11. 30

Inkább nem vennénk új okoseszközöket és lejjebb tekernénk a fűtést, hogy utazhassunk, de a streamingszolgáltatásról legkevésbé mi mondanánk le a régióban vizsgált országok közül – mutatják a Kiwi.com friss reprezentatív kutatásának adatai.

Elstartolt a Pilulka.hu

2022. 11. 23

Pilulka.hu néven debütált Magyarországon a Pilulka Csoporthoz tartozó e-shop, amelyen minden olyan termék megtalálható, ami az egészséges életvitelhez szükséges.

Artisjus logó

Madarász Iván az Artisjus tiszteletbeli elnöke

2022. 11. 22

Madarász Iván zeneszerzőt választották az Artisjus tiszteletbeli elnökének. A művész 2014-től 2022-ig töltötte be az egyesület elnöki posztját, melyen Németh Alajos „Lojzi” váltotta őt februárban.

Webshopozik a Próbakő

2022. 11. 02

Az utóbbi időszak több új ügyfelet is hozott a Próbakő Kommunikáció számára. Az új megbízások a kommunikációs munka egészen különböző szakterületeit érintik a sajtókapcsolatoktól kezdve a TikTok kampányig.

Pékáru végzi leginkább a kukában, tartós élelmiszer és hús legkevésbé

2022. 10. 19

A magyarok döntő többsége tudatos vásárlónak tartja magát, ennek ellenére honfitársaink 59%-a dob ki élelmiszert, ráadásul 23% kifejezetten sokat – mutatják az HonestFood reprezentatív felmérésének adatai, amit az október 16-i Élelmezési világnap alkalmából készítettek.

Így csinál, avagy nem csinál a hobbijával pénzt a magyar

2022. 10. 19

Minden tizedik magyarnak származik bevétele a hobbijából. Jelenleg az értékesítés legfőképp helyi csoportokban és közösségi csatornákon zajlik. Él bennünk a vágy a profizmusra, hiszen azok körében, akik még nem árulnak, kifejezetten vonzó, hogy saját webshopjuk legyen – mutatják a Shoptet reprezentatív felmérésének adatai.

Tényleg a stressz miatt nem élhetünk addig, ameddig szeretnénk?

2022. 10. 19

A magyarok több mint fele heti 3 órát sem mozog, és csak minden 5. gondolja úgy, hogy tudatosan táplálkozik – derül ki az HonestFood reprezentatív felméréséből. Sokkal magasabb a vágyott életkor, mint amennyit a jelenlegi statisztikák szerint élhetünk.

Minden 10. magyar keres pénzt a hobbijával

2022. 10. 19

A magyarok többségének (53%) van olyan hobbija, amivel alkot, és közülük minden ötödiknek bevételt is hoz ez a tevékenység – mutatják a Shoptet reprezentatív felmérésének adatai*. Leginkább a férfiak mondhatják el magukról, hogy a hobbijukkal pénzt keresnek. Ez azonban változhat, mert jelen gazdasági helyzetben nagyobb arányban a nők gondolkoznak azon, hogy milyen hobbiba kezdhetnének, amit aztán pénzre válthatnak.

Magyarországra is megérkezett a Supreva, a késleltetett fizetési lehetőséget biztosító nagykereskedelmi online piactér

2022. 10. 19

Az új digitális platform, a Supreva, egy olyan online piactér, amely lehetővé teszi a kisvállalkozások tulajdonosainak és a független márkáknak, hogy gyártói áron egy helyen adjanak el és vásároljanak

A palletways group új szolgáltatással könnyíti meg a nemzetközi szállításokat

2022. 10. 11

A központi áruterítési Hubdrop szolgáltatás környezetbarátabb, gyorsabb és költséghatékonyabb a szállítmányozók számára.

Artisjus logó

Új hazai rekord született: megjelent a dal, amit 37 magyar szerző közösen írt

2022. 10. 05

Ez a dal mindenkié címmel megjelent az a dal, amely 37 ismert magyar dalszerző közös munkájának gyümölcse. Soha ennyien nem írtak még együtt dalt Magyarországon, a szerzemény az október 8-i Dalszerzők Napja alkalmából az Artisjus Egyesület felkérésére készült.

Artisjus logó

Rekordkísérlet: soha ennyi magyar dalszerző nem írt még közösen dalt

2022. 09. 23

37 ismert magyar dalszerző (köztük Müller Péter Sziámi, Sebestyén Áron, Bródy János, Bérczesi Róbert, Deva, Gerendás Dániel, Hien, Pajor Tamás, Sena, Tarján Zsófia) fogott össze az Artisjus felkérésére, hogy az eddig jegyzett legnagyobb hazai kollaborációban írjanak dalt az október 8-i Dalszerzők Napjára.

A közép-kelet-európai régió utazási trendje: különbségek és hasonlóságok

2022. 09. 13

A Kiwi.com adatai alapján az idei nyáron a magyarok és a románok repültek a legtöbbet Londonba. A hazánkból októberben induló repülőjáratokra a jegyek átlagosan több mint 20%-kal olcsóbbak, mint nyáron, míg novemberben tovább csökken az ár.

Artisjus logó

Songwriting HUB: új platformot indít az Artisjus

2022. 09. 06

Songwriting HUB néven indított online gyűjtőoldalt dalszerzői témákban az Artisjus. Az új felület célja, hogy egy helyen elérhetővé tegye a dalírással kapcsolatos összes hazai szakmai eseményt, programot, pályázatot, kiadványt, tartalmat – beleértve a saját és más zeneipari szereplők kezdeményezéseit is.

Így repülünk mi – kutatás

2022. 07. 25

Ha olvasás, akkor magazin, ha filmnézés, akkor vígjáték; a zaj és a helyhiány miatt bosszankodunk leginkább a repülőn, és kb. minden második magyar utál idegenekkel beszélgetni utazás közben – mutatják a Kiwi.com reprezentatív felmérésének adatai.

Artisjus logó

Átadták az Artisjus-díjakat

2022. 06. 13

Zsoldos Béla életműdíjat, Sárik Péter az év zeneszerzője címet, Szepesi Mátyás pedig az év szövegírójának járó díjat kapja. A 2021-as év produkciójának Müller Péter Sziámi Napidal Sziámival elnevezésű projektjét választották. Junior Artisjus-díjjal ismerték el Sallai Dénes Bálintot (Dé:Nash), Kőrös Mimit (Saya Noé) és a Carson Coma zenekart. A komolyzene területéről Dragony Tímea, Lázár Dániel, Pintér Gyula és Vajda Gergely kap elismerést. Az év nótaszerzője Matusik Sándor lett.

Artisjus logó

Bereményi Géza az Artisjus irodalmi nagydíjasa

2022. 06. 08

Azóta is élek című összegyűjtött novelláskötetéért, valamint teljes írói életművéért Bereményi Géza kapja idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. A fődíjas mellett G. István László, Fenyő D. György, Keresztury Tibor és Gyimesi Emese vehet át elismerést egy-egy kötetükért, négy kategóriában.

Tombol az utazási vágy

2022. 06. 02

Az év első öt hónapjában közel háromszor annyi repülőjegyet foglaltak a nyári időszakra a magyarok, mint 2019-ben – mutatják a Kiwi.com adatai. És ez a tendencia vélhetően csak fokozódik, hiszen egyre többen adnak le foglalást akár pár nappal az utazás előtt is.

Artisjus logó

Kilenc országból érkeznek alkotók a budapesti nemzetközi dalszerző táborba

2022. 05. 31

Az Artisjus Songwriting Campre kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, ösztönözze a hazai és a külföldi szerzők közötti együttműködést.

Szeretünk utazni, de félünk a repüléstől?

2022. 05. 19

Míg sokaknak kellemes izgalmat okoz a repülés és az előtte való várakozás, addig másoknak megkeseríti az életét az aviofóbia, azaz a repülésiszony. Honfitársaink 45%-a igyekszik valamilyen módon leküzdeni a repülés okozta stresszt, pl. alvással, alkohollal vagy gyógyszerrel – mutatják a Kiwi.com reprezentatív kutatásának adatai.

Ellentmondásosan gondolkozunk az állatjólétről

2022. 05. 19

Tisztában vagyunk ugyan az állatjólét alapfogalmaival, de önmagunknak ellentmondóak az állításaink, ha pl. a szabadtartás-ketreces tartás, kisgazdaságok-nagygazdaságok összehasonlításáról van szó – derül ki a KOMETA felméréséből, aki a húsipari vállalatok közül elsőként csatlakozott az Állatvédelmi Kódexhez.

A Palletways Csoport az olasz hálózat elindításának 20. évfordulóját ünnepli

2022. 05. 17

A Palletways olaszországi jelenléte a hazai partnerek és ügyfelek számára is fontos, hiszen házhozszállítási szolgáltatásunkkal a hazánkból indított áruk bármilyen olasz címre könnyedén eljuttathatók.

Artisjus logó

Négy tematikus nappal és minden eddiginél több workshoppal jön a Dalszerző Expo

2022. 05. 13

2022. május 23. és 26. között a Dalszerző Expo (DEX) a Muzikum klubban vár mindenkit, aki tudni szeretné, hogyan lehet igazán jó dalokat írni. A programokon külföldi szakemberekkel és hazai szerzőkkel is lehet majd találkozni – többek között Palya Beával, Rácz Gergővel, Müller Péter Sziámival, Hiennel vagy a Dalfutár producereivel.

0,02 eurós repülőjegy Budapestről Athénba

2022. 04. 21

0,02 eurós repülőjegy Budapestről Athénba, egy utas 36 feladott bőrönddel, 75 000 km 93 óra alatt – ízelítő a 10. születésnapját ünneplő Kiwi.com vezető utazástechnológia cég legérdekesebb adataiból. A cseh startup Magyarországon is ismert, a hazai utazók közel 200 millió km-rel járultak hozzá a 10 év alatt globálisan lerepült közel 30 milliárd kilométerhez.

Idén is Spanyolország lesz a sláger?

2022. 04. 04

Hazánk népszerű úti cél a Kiwi.com globális foglalási adatai szerint: a tavalyi évhez hasonlóan idén is a 21. helyen áll a foglalások számát tekintve, 11 helyet javítva 2019-hez képest. A kontinensen belüli utazók körében népszerűbb, mint tavaly, idén Magyarország a 12. helyen áll. A mediterrán országok a nyári kedvencek a régióban, legtöbb honfitársunk a korábbi évekhez hasonlóan idén is Spanyolországba utazik.

Artisjus logó

Soha nem részesültek még jogdíjból olyan sokan, mint tavaly

2022. 03. 31

A pandémia okozta drasztikus visszaesés 2021-ben éreztette igazán a hatását az Artisjus által kifizetett jogdíjakban. A jogkezelő tavaly 6,7 milliárd forintot tudott kifizetni magyar és külföldi alkotóknak, ugyanakkor minden korábbinál több hazai szerző részesült az összegből.  Az Artisjus közzétette 2021-es statisztikáit.

Megkezdődött a KOMETA bővítése

2022. 03. 17

Lerakták a KOMETA 99 Zrt. új üzemrészének alapköveit, ezzel hazánk vezető sertésfeldolgozója elindult a kapacitás megduplázásának útján. A 30,81 milliárd forint értékű fejlesztéshez a magyar kormány 10,88 milliárd forinttal járul hozzá. A környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyező beruházással több mint 280 új munkahelyet teremtenek.

Artisjus logó

Segélyakciót indít az Artisjus az ukrán művészekért

2022. 03. 09

Songs for Ukraine néven segélyakciót indít az Artisjus az ukrán dalszerzők megsegítésére. A kezdeményezés keretében arra kérik a rádiós-televíziós szerkesztőket és más zeneszolgáltatókat, hogy válogassanak be ukrán dalokat csatornáik zenei kínálatába. Az akció mögé az alkotók globális szervezete, a CISAC is beállt.

Drasztikusan kevesebbet repülünk üzleti célból a járvány hatására

2022. 02. 22

A koronavírusjárvány megjelenése előtt üzleti utakon gyakran résztvevők egy része már csak alkalmanként repül, az alkalmi utazások gyakorisága pedig a felére csökkent a COVID-19 miatt – mutatják a Kiwi.com reprezentatív felmérésének adatai.

GH6: A LUMIX fényképezőgépek következő generációja

2022. 02. 22

A Panasonic büszkén mutatja be az új LUMIX GH6-ot – a mikro négyharmad szabványon alapuló tükör nélküli LUMIX fényképezőgépek legújabb zászlóshajó modelljét

Spanyolország volt a legkedveltebb úti cél tavaly

2022. 02. 21

Bátrabban utaztunk 2021-ben, mint mások: a foglalások nálunk meghaladták a járvány előtti érték háromnegyedét szemben a globális 69%-os adattal – mutatják a Kiwi.com statisztikái.

A Revolut és a Kiwi.com egyesíti erőit

2022. 02. 21

Partnerséget kötött a Revolut és a Kiwi.com, a globális utazási technológiai vállalat az utazás ösztönzése érdekében.

A legtöbb magyar Európán belüli úti célt választ idén

2022. 02. 17

Az Y generációnál az ár dönt, a harmincasok vágynak leginkább nyugalomra – mutatják a Kiwi.com reprezentatív felmérésének adatai, amely a magyarok 2022-es utazási céljait, motivációit vizsgálta.

KOMETA: zöld kötvénnyel a kapacitás megduplázásáért

2022. 02. 17

Hazánk vezető sertésfeldolgozója, a KOMETA 99 Zrt. zöld kötvényt bocsátott ki 12 milliárd forint névértékben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjának (NKP) keretében.

Szalámi kisokos

2022. 02. 16

A KOMETA Tudatos húsevő hírlevele a szalámik világába kalauzol, és a pontos definíció, eredet, tárolási tippek mellett 3 könnyen elkészíthető receptet is rejt.

Az SPI International továbbfejlesztett FilmBox+ streaming szolgáltatása Magyarországon már Vodafone TV médiaboxon keresztül is elérhető

2022. 02. 10

Az SPI/FilmBox örömmel jelenti be, hogy továbbfejlesztett streaming szolgáltatása, a FilmBox+ már elérhető a Vodafone TV médiaboxon is.

Artisjus logó

Új elnököt választott az Artisjus

2022. 02. 04

2022. 02. 04. – Az Artisjus Németh Alajost választotta meg az egyesület új elnökének. A Bikini alapítója, dalszerzője a tizenötödik elnöke a szerzői egyesületnek és Madarász Iván zeneszerzőt váltja a poszton

A Próbakő Kommunikáció a Kiwi.com fedélzetén

2022. 02. 02

Újabb nemzetközi ügyfél a Próbakőnél: 2021 szeptemberétől a vezető utazási technológiai vállalat, a cseh Kiwi.com sajtókommunikációját, illetve tartalommenedzsment feladatait is ellátják.

Koronavírus: A férfiak jobban aggódnak az egészségük miatt, mint a nők

2022. 01. 27

Összességében leginkább az egészségük miatt oltakoztak a magyarok, amit a szabad mozgás és utazás lehetősége követ, amikor a vakcina felvételének indokairól kérdezték őket – mutatják a Kiwi.com reprezentatív kutatásának adatai.