fbpx

Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

Budapestről Bázel a legnépszerűbb – lássuk, mit ne hagyjon ki az, aki ide látogat

2024. 04. 16

Idén kiemelt érdeklődés övezi Svájcot, ráadásul olcsóbban lehet repülőjegyet foglalni, mint tavaly a Kiwi.com foglalási adatai alapján. A magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti. A cseh utazási technológiai vállalat válogatásában 3 kihagyhatatlan bázeli látnivaló található, és természetesen a gasztronómia sem maradhat ki.

Madame Web – a póknők kivetik hálójukat az otthoni képernyőkre

2024. 04. 02

A Marvel univerzum mindig tartogat újdonságokat. Most például rejtélyes szuperhősnőjük története elevenedik meg a Madame Web c. filmben Dakota Johnsonnal a főszerepben, ami már nézhető, megvásárolható vagy kölcsönözhető az Apple TV, a Google TV, a Rakuten TV és a Telekom FilmPremier kínálatában. Prémium VoD premier.

Újabb HVO100 bioüzemanyag-töltőállomással bővül az Eurowag hálózata A biodízellel akár 90 %-kal csökkenthető a CO2-kibocsátás

2024. 03. 28

A HVO100 legnagyobb előnye – amellett, hogy jelentős mértékben csökkenti a CO2-kibocsátást – teljes mértékben kompatibilis a meglévő üzemanyag-ellátási infrastruktúrával, a dízel járművekbe mindenféle átalakítás nélkül, változatlan módon tankolható. Az Eurowag HVO100 bioüzemanyagtöltő-állomást jelenleg Ausztriában, Szlovákiában és március eleje óta immár Csehországban is üzemeltet. A hazai bevezetés jelenleg engedélyezési fázisnál tart.

Vége az iskolának és másnap már repülnek is a magyarok

2024. 03. 22

Bázel a legnépszerűbb repülős úti cél a tavaszi szünetben Budapestről a Kiwi.com foglalási adatai alapján. Svájc mellett kiugróan megnőttek a Törökországba és a Fülöp-szigetekre szóló foglalások. Ugyan a rövid, azaz az 1500 km-en belüli járatok teszik a foglalások jelentős részét, de egyre többen utaznak tengerentúlra a húsvét környéki időszakban is. Úgy fest, hogy a meghosszabbított tavaszi szünet az utazási kedvre is jó hatással van.

Artisjus logó

Infláció értéke alatt tudtak csak nőni a szerzői jogdíjak

2024. 03. 20

2023-ban közel 12 milliárd forint jogdíjat fizetett ki a dalok, zeneművek szerzőinek az Artisjus. Ez nominális növekedést jelent csupán, az elmúlt évek jelentős inflációja miatt a reálérték nem éri el a pandémia előtti felhasználások után keletkezett, 2020-ban kifizetett jogdíjakét. Azzal együtt sem, hogy újabb jelentős növekedés volt a digitális jogdíjakban, amelyek 2023-ban már az 1,2 milliárd forintot is meghaladták.

Most akkor mégis él a romkom?

2024. 03. 18

A romantikus vígjátékok a 90-es években, valamint a 2000-es évek elején rendkívüli népszerűségnek örvendtek, aztán a streaming előre törésével a műfaj a mozikban háttérbe szorult. Mi változott? A legújabb romantikus komédia, az Imádlak utálni valamit nagyon eltalált; a magyar és a nemzetközi mozikban is sikeres, a premier óta több, mint 200 millió dollár bevételt hozott. Vajon mit tud ez a film?

Szlovákia is csatlakozik az európai útdíjrendszerhez

2024. 03. 18

Március 18-tól Szlovákia is csatlakozik az egységes Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatáshoz (EETS), így immár kilenc EU-s országában válik elérhetővé az Eurowag EVA útdíj szolgáltatása, amely lehetővé teszi az országokon átívelő útdíjfizetést.

Dubaj idén még népszerűbb lesz, mint tavaly

2024. 03. 13

Dubaj a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, ahol a sivatag és az ősi beduin kultúra keveredik a modern városi életmóddal. A legek városában a fém- és üvegtornyok mellett óvárost és tengerpartot is találunk – mindez olyannyira vonzó, hogy a Kiwi.com friss adatai alapján már eddig 34%-kal több foglalást adtak le honfitársaink idénre Dubajba, mint amennyien a tavalyi évben utaztak ide.

MPRSZ PR ügynökség

Újabb PR ügynökség, a Próbakő Kommunikáció szerzett nemzetközi akkreditációt

2024. 03. 06

Az ICCO (International Communications Consultancy Organisation) akkreditációját a budapesti Próbakő Kommunikáció kapta meg másodikként Magyarországon. A világszerte használt, nemzetközi kritériumok alapján kialakított tanúsítvány az ügynökségek magas szintű szolgáltatásnyújtás és minőség melletti elkötelezettségének legfontosabb szakmai elismerése

Nőnap kreatívan: Életre szóló élmény egy csokor virág áráért

2024. 03. 05

Nőnap közeledtével a Kiwi.com összegyűjtött öt olyan európai várost, ahova a retúr repülőjegy nem került többe idén tavasszal, mint egy nagy csokor virág, egy parfüm vagy egy éttermi vacsora. Hiszen mi lehetne klasszabb, mint kávézni a milánói dóm szomszédságában, kézen fogva andalogni a berlini állatkertben vagy az aktívabb pároknak akár részt venni egy albán bunkertúrán?

Síbaleset esetén akár 9 millió forint is lehet a kórházi számla

2024. 02. 22

Télen jellemzőbbek a síeléssel kapcsolatos balesetek, míg nyáron főképp hasmenés, allergiás reakciók ronthatják el a nyaralást az AXA Partners CEE adatai szerint. Az ambuláns ellátás és a kórházi kezelés is az USÁ-ban lehet a legköltségesebb, de a járóbeteg ellátásért az EU-s országokban is 100 és 250 euró közötti összeggel kell kalkulálni, ha nincs utasbiztosításunk.

Gyilkos típus – misztikus krimisorozat rázza fel a hazai nézőket

2024. 02. 22

Mit érdemel az, aki megaláz egy áldozatot, majd maga is áldozattá válik egy hasonló zaklatási ügyben? Megtalálja az igazságot és vajon odaítélik neki? A Gyilkos típus című krimisorozatban egy ügyvédnő története elevenedik meg, aki saját védence csapdájába esett. A sorozat összes epizódja megtekinthető február 22-től az HBO Max felületén, március 17-től pedig heti epizódpremierekkel lesz látható az HBO Max 3 csatornán.

Partnerséget kötött az AXA Partners CEE és a Kiwi.com a biztonságos utazás érdekében

2024. 02. 16

Az esetleges orvosi költségek fedezésére, valamint a járattörlések és a poggyász biztosítására kötnek a legtöbben szerződést – mutatják az AXA Partners CEE adatai, aki partnerségre lépett a vezető cseh utazási technológiai szolgáltatóval, a Kiwi.com-mal. A Kiwi.com célja, hogy az utazás a lehető legegyszerűbb és legbiztonságosabb legyen.

Vége a matricázásnak

2024. 02. 13

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti autóbuszok 2024. április 1-jétől a megtett úttal arányosan, az e-útdíj-rendszerben kell, hogy díjat fizessenek az úthasználatuk után. A korábbi gyakorlat szerinti e-matrica ezekre a járművekre a jövőben már nem váltható. Az új rendszerre való átállás kihívás elé állítja a sofőröket és az üzemeltetőket, de lesz, akik számára előnyös lesz a kilóméter alapú útdíjszámítás.

A spanyol melegrekord hírére megugrottak a repülőjegykeresések a mediterrán országba

2024. 02. 01

Közel másfélszerannyian kerestek rá spanyol úti célokra a mediterrán ország melegrekordjának hírére a Kiwi.com-on keresztül, és a ténylegesen foglalók többsége a következő 1-2 hétben útra is kel, hogy feltöltse D-vitamin raktárait.

Artisjus logó

Németh Alajos Lojzi az Artisjus újraválasztott elnöke

2024. 01. 31

Újabb két évre Németh Alajos Lojzit választották a szerzői egyesület elnökének. A Bikiniből ismert dalszerző-előadó második alkalommal tölti be ezt a tisztséget, és sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését.

A Lucart csatlakozik a Tudományos Alapú Célkitűzések kezdeményezéshez

2024. 01. 18

A hazánkban Nyergesújfalun jelen lévő Lucart 2022-ben 2021-hez képest 11, 2014-hez képest pedig 22%-kal csökkentette a fajlagos CO2-kibocsátását. A papíripari vállalat a  fenntartható jövő iránti elkötelezettsége jegyében csatlakozik a  Tudományos Alapú Célkitűzések kezdeményezéshez.

Ázsia népszerűsége nő

2024. 01. 18

Nagyobb az érdeklődés az ázsiai úti célok iránt a Kiwi.com foglalási adatai alapján, és sokkal több magyar repülhet idén távolabbi desztinációkra, mint tavaly. A cég adataiból kiderül az is, hogy nemcsak messzebbre utazunk, hanem több napot is töltünk a választott desztináción, valamint átlagosan korábban veszünk repülőjegyet, mint tavaly. 

A gulyásleves és a mákos guba a kedvencünk

2024. 01. 17

Sok magyar igazán kreatívan veszi fel a kesztyűt az ételpazarlás ellen, ahogy ez kiderül a Kometa játékából is, amelyben Facebook és Instagram követőiket kérdezték kedvenc maradékmentő receptjeikről. A válaszadók remek ötleteket osztottak meg, a favorit egyértelműen a gulyásleves és a mákos guba.

Így utazhatsz olcsón – Tippek profi utazóktól

2024. 01. 15

Minden vágyad, hogy 2024 klassz kiruccanásokkal teli legyen, de fontos, hogy spórolj az utazáson, hogy több maradhasson élményekre? Állítottál már be azért hajnali órákra ébresztőt, hogy olcsóbb repülőjegyet találj? Ha nem, akkor vélhetően hasznosak lesznek neked a Kiwi.com World Travel Hacker egyik nyertes párosának, Orsinak és Priyeshnek a tippjei.

Fedezze fel, élje át: A Panasonic bemutatta a Fire TV funkciót is felvonultató Z95A és Z93A készülékeket

2024. 01. 11

A Panasonic két új zászlóshajó OLED TV-vel a Z95A (65″ és 55″) és a Z93A (77″) tévékkel bővítette 2024-es kínálatát. Ezek a televíziók a Fire TV integrációnak köszönhetően a streaming szolgáltatásokat, az alkalmazásokat, az élő csatornákat és a személyre szabott ajánlásokat egyesítő, egyéni igényekhez alakítható kezdőképernyővel forradalmasítják a tartalmak felfedezését és élvezetét.

A FilmBox Hungary együttműködési megállapodást kötött az RTL Saleshouse-szal

2024. 01. 11

Az SPI International – amely a CANAL+ csoport tagja és többek közt a FilmBox tulajdonosa – együttműködési megállapodást kötött az RTL Saleshouse-szal.

A ChatGPT szerint Napóleon a leghíresebb

2024. 01. 10

2024. január elején azt a kérdést tettük fel a ChatGPT-nek magyarul, hogy „Kik a leghíresebb történelmi személyek?”. Válaszában a mesterséges intelligencia első helyen Napóleont jelölte meg. Lássuk, hogy a ChatGPT a kérdésre adott válaszában mely történelmi személyeket jelölte meg az első 5 helyen, és hogy velük milyen kulturális alkotásokban találkozhatunk.

Íme London, Varsó és Stockholm hangulatos korcsolyapályái, ha átsiklanánk a határon

2023. 12. 20

A Kiwi.com összegyűjtött három olyan európai fővárost, ahol a belvárosi kalandozást teljesebbé tehetjük egy kis jégen siklással. Lássuk, mikre érdemes figyelni, ha London, Varsó vagy Stockholm felé vesszük az irányt, hol mennyi a belépő (ha van), és mennyibe kerül a korcsolyabérlés.

A karácsonyi zokni a legnépszerűbb ünnepi kiegészítő

2023. 12. 20

Minél fiatalabb valaki, annál inkább ölti magára a karácsonyt – derül ki a Klarna reprezentatív felmérésének* adataiból. Tízből hat Z generációs tervezi, hogy az ünnepi témát beépíti a karácsonyi outfitjébe, és a milleniálok körében is több lesz az, aki karácsonyi zoknit húz, csúnya pulcsit ölt magára vagy épp tematikus pizsamában díszít fát. Minden 8. nő készít karácsonyi témájú manikűrt.

Kiwi.com – Így repültünk idén: hétfő este 7-kor vettünk legtöbbször repülőjegyet

2023. 12. 15

821 különböző városba repültek a magyarok az év első 11 hónapjában a Kiwi.com-on keresztül, és közel 168 millió km-t tettek meg így. Országok közül Olaszország, városok közül pedig London volt a kedvenc.

Tudatosabb ünnepvárás

2023. 12. 13

A Klarna 15 országban összesen több mint 15 000 embert kérdezett meg egy felmérésben* arról, hogyan készülnek a karácsonyra. Az emberek 85%-a hetekkel karácsony előtt elkezdi az ajándékok beszerzését, aminek legfőbb oka az, hogy elkerüljék az utolsó pillanatos ajándékbeszerzéssel járó stresszt.

A kis herceg az Erkel Színházban  

2023. 12. 11

Antoine de Saint-Exupéry klasszikus művéből a Broadway Entertainment Group készített színházi produkciót, mely 2024. február 14-től Budapesten is megtekinthető az Erkel Színházban

Artisjus logó

Ami a világnak az All I want for Xmas, az nálunk az Ajándék 

2023. 12. 08

Ajándék, Legyen ünnep vagy A szürke patás? Melyek a legnépszerűbb hazai karácsonyi dalok, és kik azok a hazai dalszerzők, akiknek Magyarország kedvenc ünnepi slágereit köszönhetjük? A legnagyobb szerzői és lejátszási zeneadatbázissal rendelkező Artisjus először készítette el és tette közzé a legnépszerűbb hazai karácsonyi dalok toplistáját.  

A KER Toki Power már végfelhasználóknak is kínál zöld áramot Magyarországon

2023. 12. 05

A magyar vállalatoknak is egyre fontosabb a karbonsemlegesség. Éppen ezért az eddig hazánkban nagykereskedelemmel foglalkozó KER Toki Power AD már végfelhasználóknak is kínál származási garanciával rendelkező zöld áramot.

Párizs ünnepi fényei vonzzák a legtöbb magyart

2023. 12. 05

A magyaroknak a külföldi városok közül Párizs kapcsolódhat össze leginkább a karácsonnyal, hiszen a Kiwi.com foglalási adatai alapján ahogy tavaly, úgy idén is a francia fővárosba repülhet a legtöbb honfitársunk a közelgő ünnepi időszakban.

Artisjus logó

ŐK KAPJÁK A 2023-AS DÉRY-DÍJAKAT

2023. 12. 01

A magyar irodalmi élet egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szakmai elismerésében részesül Ladik Katalin, Mohácsi István, Mohácsi János, Nagy Gabriella és Ilma Rakusa.

Így lehet az átszállás várakozás helyett tartalmas városnézés

2023. 11. 30

A vezető cseh utazási technológiai vállalat, a Kiwi.com 2023. november közepéig összesítette adatait, és megnézte, hogy a magyaroknak hol állt rendelkezésre 9-nél is több óra a reptéri átszálláskor.

Már a nyergesújfalui Lucart üzem is tanúsított

2023. 11. 28

Az idén 70. születésnapját ünneplő Lucart két újabb gyára, köztük a hazánkban Nyergesújfalun 75 munkavállalót foglalkoztató is ISO 45001:2018 tanúsítványt kapott.

Így készül az FM piac a 2024-es évre

2023. 11. 27

Az idén 10 éves Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO FM) közzétette idei utolsó negyedévi hangulatindexének eredményeit is

Kacérkodsz a digitális nomád életformával? – Kulisszatitkok profiktól

2023. 11. 22

Kertész Orsolya és Priyesh Gounder olyan huszonéves digitális nomád pár, akik azért dolgoznak, hogy utazhassanak, és szinte mindig úton is vannak. Három év alatt 25 országot jártak be együtt. Interjúnk időpontjában épp a Machu Picchu meghódítására készültek.

Az ABOUT YOU is a Klarna partnere: mostantól a divatmárka vásárlói Magyarországon is élvezhetik a rugalmas fizetési lehetőségeket

2023. 11. 20

A Klarna, az AI-alapú globális fizetési és vásárlási szolgáltató, valamint az ABOUT YOU, Európa egyik leggyorsabban növekvő online divatáruháza ma bejelentette, hogy partnerségüket immár Magyarországra is kiterjesztették.

A Kiwi.com bevezette a Price Lock szolgáltatást: a vásárlók rögzíthetik a repülőjegy árát és fizethetnek később

2023. 11. 17

A Kiwi.com, az egyik vezető utazási technológiával foglalkozó vállalat új árrögzítési funkciót vezetett be, amely lehetővé teszi, hogy ügyfelei akár 72 órára befagyasszák a repülőjegy árát anélkül, hogy azonnal ki kellene fizetniük a teljes összeget.

A SONY PICTURES ENTERTAINMENT 2024-BEN ÜNNEPLI A COLUMBIA PICTURES ALAPÍTÁSÁNAK 100. ÉVFORDULÓJÁT

2023. 11. 16

A Sony Pictures Entertainment bemutatta a Columbia Pictures centenáriumi logóját, amely a 2024. január 10-én esedékes 100 éves évforduló alkalmából készült.

Bemutatkozik a Team Polti Kometa 

2023. 11. 07

A Magyarországról Fetter Eriket foglalkoztató profi kerékpároscsapat jövőre nevet vált, és új szponzor érkezésével Team Polti Kometa néven folytatja a versenyzést ProTeam kategóriában.

Páfoszra, Szófiába és Palermóba repítene minket a ChatGPT az őszi szünetben

2023. 10. 26

A ChatGPT sok mindenre képes, de vajon használhatnánk-e idegenvezetőként? A Kiwi.com megkérdezte tőle, hogy hová repülhetünk az őszi szünet alatt nagyon olcsón és megkérte arra is, hogy javasoljon ott három pénztárcabarát programot.

Minden harmadik magyar Black Friday akcióban szerzi be a karácsonyi ajándékot 

2023. 10. 26

A magyarok fele azt gondolja, hogy az akciós időszakokban mindenki vásárol olyan terméket is, amire nincs szüksége, ezzel szemben csupán a válaszadók hetede nyilatkozott úgy, hogy a Black Friday rendkívüli kedvezményei miatt elcsábul – derül ki a Reacty Digital és a Shoptet által készített reprezentatív felmérésből

Konzolról a mozivászonra

2023. 10. 24

A Sony Pictures Television a teljesség igénye nélkül összegyűjtött 5 + 1 olyan film- és sorozatadaptációt a Gran Turismo című film televíziós premierje kapcsán, amelyek először játékként voltak közönségkedvencek.

Csak tízből három magyar fújja ki helyesen az orrát 

2023. 10. 20

A helyes orrfújást ugyanúgy tanítani kellene, mint a fogmosást a Sterimar friss kutatási eredményei alapján, hiszen csak tízből három (32%) magyar fúj rendesen orrot. Honfitársaink 64%-át kimondottan zavarja a szipogás, sokkal jobban, mintha valaki kifújja az orrát. Minden 10. magyar pedig egyenes kimondja: aki náthás, az maradjon otthon.

5 remek program és helyszín Spanyolországban, amire elsőre nem gondolnál

2023. 10. 19

Séta 105 méterrel a folyó felett, az ibériai sonka és űrhajós freskó nyomában Salamanca városában, biciklizés a rizsföldekre Valenciában vagy egy izgis hullámlovaglás – egy spanyol utazáson mindezek részesei lehetünk. A Kiwi.com összegyűjtött 5 olyan programlehetőséget Spanyolországban, amiket nem biztos, hogy megtalálunk az útikönyvekben.

Helló Magyarország! – A Klarna kamatmentes Fizetés 3 részletben szolgáltatással és vásárlási alkalmazással lép be a magyar piacra

2023. 10. 17

A vásárlók következő generációja készen áll az AI, az AR és a robotok használatára – derül ki a Klarna, az AI-alapú globális fizetési és vásárlási szolgáltató kutatásából. Október 17-én a Klarna kamatmentes Fizetés 3 részletben szolgáltatással és vásárlási alkalmazással lép a magyar piacra.

5 csodás európai hely, ahol fizetnének azért, hogy ott élj és ott dolgozz

2023. 10. 12

A home office sokak számára lehetőséget nyújt arra, hogy akár tartósan más országból dolgozzanak – a Kiwi.com reprezentatív kutatás alapján* a magyarok mintegy 8%-a dolgozik kizárólag távmunkában és 3% rendszeresen dolgozik különböző országokból. A Kiwi.com szeptemberben megkérdezte az Instagram-követőit, hogy álmodoztak-e már arról, hogy más országba költözzenek; 88%-uk igennel válaszolt.

Artisjus logó

Felismerjük, ha van ember a dal mögött, de azt már nehezen, ha MI-t is használtak hozzá

2023. 10. 09

A közönség többsége a mesterséges intelligencia segítségével írt dalokat az ember művének véli, de magabiztosan felismeri, ha igazi dalszerző egyáltalán nem vett részt az alkotásban   – derült ki az Artisjus Dalszerzők napi kísérletéből.

Minden 20. éjjeliszekrényen van orrspray

2023. 10. 03

Minden 20. magyar táskájában, éjjeliszekrényén van ún. érszűkítő, nyálkahártya lohasztó hatóanyagot tartalmazó orrspray, amit, ha nem használna rendszeresen, akkor nem kapna rendesen levegőt – mutatják a Sterimar reprezentatív kutatásának adatai*. A mindennapi függőségeink lehetnek egészen veszélytelenek, de kimondottan károsak is.

Friss kutatás: Minden 2. magyar előfizetne wc-papírra vagy borotvára

2023. 09. 28

A magyarok háromnegyedének van online előfizetése valamilyen termékre vagy szolgáltatásra, esetleg ezek ötvözetére, és a többség kimondottan hasznosnak tartja ezeket – mutatják a Shoptet friss reprezentatív felmérésének adatai. A streaming tarol ezen a területen, de a magyarok 5%-a előfizet olyan tartalomért is, mellyel számára fontos embert vagy ügyet támogat.