fbpx

Sajtóközlemények

Sajtóközlemények

A könyvadaptációk nem mind rosszak – Tom Hanks rá a bizonyíték

2023. 05. 12

Tom Hanks Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb színésze, hosszú és változatos filmográfiája van, így nem meglepő, hogy számos filmje valamilyen irodalmi mű alapján készült. A legnagyobb klasszikusai, mint a Forrest Gump, a Kapj el, ha tudsz, A Da Vinci-kód mind-mind könyves adaptációk, de ki gondolta volna, hogy A szerelem hálójában egy 1937-es magyar színdarabon alapul? Lássuk tehát, a legfrissebbtől visszafelé haladva, melyek voltak a legfontosabb könyves adaptációk Tom Hanks karrierjében.

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek: már nálunk is elérhető a Shoptet Pay

2023. 05. 10

A prágai központú Shoptet 2021 közepén kezdte el magyarországi működését. Saját fizetési kapuja, a Shoptet Pay most debütált hazánkban. Egyszerű fizetési folyamatot tesz lehetővé az online kereskedőknek. Minimálisra szűkítették benne a vásárlás befejezéséhez szükséges kattintások számát, mindez jótékony hatással van a konverzióra. A régióban már több mint 6000 vállalkozás használja, a kifizetések 99%-a hibamentes.

Artisjus logó

Nőttek a tavaly kifizetett szerzői jogdíjak, de a pandémia előtti szintet csak 2023-ban érhetik el újra

2023. 04. 27

Az Artisjus 2022-ben 8,67 milliárd forint jogdíjat fizetett ki a dalok szerzőinek.  Ez 29%-os növekedést jelent 2021-hez képest, de még nem éri el a koronavírusjárvány előtti szintet. A nemzetközi zenei streaming elhangzásokra tavaly már 273 millió forintot fizetett a hazai szerzőknek, ami több mint háromszoros növekedés 2021-hez képest. Az Artisjus közzétette 2022-es statisztikáit.

TOP5 hely digitális nomádoknak: Toronto, Madrid, Auckland, Madeira, Helsinki

2023. 04. 26

A Kiwi.com összeállításában olyan városok szerepelnek, ahol a legjobb élni, ha távmunkában dolgozol. Közös bennük, hogy a gyors interneten túl pezsgő a kultúrájuk, éjszakai életük és egy klassz kirándulásra is bármikor felpattanhatunk, ha épp ihletet szeretnénk nyerni. 

Naomi Ackie: TV-sorozatok és Star Wars után Amerika pophercegnője

2023. 04. 21

Hogyan lesz egy londoni színésznőből Amerika kedvenc pophercegnője? Whitney Houstonon kívül tud-e bárki Whitney Houstont énekelni? A Whitney Houston: I wanna dance with somebody, az énekesnő életét bemutató film nagy sikerrel futott a hazai mozikban, és április 21-től már az otthoni képernyőkön is látható.

Artisjus logó

Dalszerzőknek segít a korábbi X-faktoros mentor

2023. 04. 14

A zene a szívnek, az észnek vagy a testnek szól? A dalszövegnek mennyire kell az igazságról szólnia? Hogyan indítsd be funkcionális zeneszerzői karriered? – tavasszal ilyen és ehhez hasonló témák lesznek terítéken a DEX Songwriting Expo idei első alkalmain. A 2023. április 27-én induló eseményen a résztvevők ifj. Malek Miklós, Beck Zoli, Faltay Csaba, valamint a Svédországból érkező Niclas Lundin mesterképzésein bővíthetik tudásukat.

A magyar nők ötöde, a férfiak negyede nem hisz az egészségmegőrzésben

2023. 04. 04

A magyarok nagy része (78%) fontosnak tartja az egészségmegőrzést, ugyanakkor a megkérdezettek csaknem felének csak akkor jut eszébe, hogy az egészségért tenni is kell, amikor már beteg – mutatják a Pilulka.hu reprezentatív felmérésének adatai, amit az április 7-ei, egészségügyi világnap alkalmából tettek közzé.

Easter egg-ek nyomában Cipruson

2023. 03. 30

Utazási gyöngyszemeket keres? – A Kiwi.com húsvéti tojásvadászata Ciprusra kalauzol

A magyarokra különösen igaz, hogy már az utazás tervezésétől is boldogabbak

2023. 03. 20

A magyarok 64%-át már az utazás tervezése is boldoggá teszi – derül ki a Kiwi.com felméréséből, amit a boldogság világnapja alkalmából publikáltak. A régióban vizsgált országokhoz hasonlóan mi is a tengerparton éljük át a legnagyobb boldogságot, de minket sokkal inkább feldob egy végigtombolt koncert, mint egy fine dining élmény.

Március 18.: Újrahasznosítási Világnap. A használtcikk, mint termék a világhálón is hasít

2023. 03. 16

A magyarok 77%-a nyitott arra, hogy használt terméket vásároljon, és 64%-uk már vett is ilyen terméket a világhálón – mutatják a Shoptet friss reprezentatív kutatásának adatai, amelyet a március 18-ai Újrahasznosítási Világnap alkalmából készített.

5 ázsiai metropolisz, amikre a legjobban rákattantunk

2023. 03. 10

A foglalási és keresések listákon is az ázsiai desztinációk népszerűsége nőtt leginkább tavalyhoz képest a magyarok körében a Kiwi.com adatai alapján.

A barátaink ajánlása többet dob latba, mint a pénztárcánk vastagsága amikor úticélt választunk

2023. 03. 01

A költségvetés fontos, de nem a legfontosabb faktor, amikor a következő úticélunkról döntünk – mutatják a Kiwi.com friss reprezentatív kutatásának adatai*.

A FilmBox+ újítása az innovatív Smart Channels

2023. 02. 28

Smart Channels néven új terméket indít az SPI. A kizárólag a FilmBox+-on elérhető szolgáltatás olyan digitális streaming csatornákat foglal magában, amelyek a legkülönfélébb ízlések kiszolgálását célozza

Amikor a fikcióról kiderül, hogy valóság

2023. 02. 22

Egy-egy trauma feldolgozását sok esetben segítheti az irodalom vagy a filmek. Louise Penny, kanadai írónővel pont a fordított helyzet történt.

Könyv, film és sorozat: 3 kém lebilincselő, igaz története

2023. 02. 07

Kémfilmek, kémregények, kémsorozatok – megannyi elképesztő sztorit láttunk, olvastunk már. Amikor ezekről kiderül, hogy nem a képzelet művei, még inkább meglepődünk. Hősök voltak, vagy árulók?

A Panama országos premierjével új akció-thriller érkezik Mel Gibsonnal a Filmbox-ra

2023. 02. 07

A Crank társalkotója Mel Gibsont és Cole Hausert hozza el a Filmbox képernyőjére egy akció thriller hőseiként. A SPI/Filmbox kínálatát Filmbox Original-ként erősítő Panama országos tévépremiere február 12-én 21 órakor lesz látható a FilmBox Premium és Filmbox+ csatornákon.

Kiwi.com: A home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén

2023. 02. 01

Egy friss kutatás szerint a magyarok többsége úgy gondolja, hogy az utazás alatti munkavégzés pozitív hatással lenne a mentális egészségére és a munkára is.

A karácsonyi zenét és a csúnya pulcsikat is szeretjük utazás közben

2023. 01. 04

Leginkább a fiatalok mennek külföldre télen: míg közülük minden 3., addig összességében a magyarok 28%-a szeli át az országhatárt a Kiwi.com friss reprezentatív felmérése alapján.

A Panasonic nagy örömmel jelenti be a LUMIX S tükör nélküli fényképezőgép-sorozat két úttörő tagját

2023. 01. 04

A Panasonic bemutatja a hibrid fázisérzékelő autofókusz rendszerrel, továbbfejlesztett aktív képstabilizátorral és újonnan kifejlesztett 24 megapixeles full-frame CMOS érzékelővel rendelkező LUMIX S5IIX és LUMIX S5II tükör nélküli fényképezőgépeket.

A Panasonic bemutatta MZ2000 zászlóshajó televízióját, amely új OLED-korszakot nyitott fényerejével és képmegjelenítésével

2023. 01. 04

A Panasonic bejelentette 2023-as OLED TV zászlóshajóját, az MZ2000-et, amely 55, 65 és 77 hüvelykes méretben kapható.

Ahol a folyami rákok énekelnek: sikerkönyvből sikerfilm?

2022. 12. 19

Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című 2018-ban kiadott regénye világszerte elnyerte az olvasók tetszését, 15 milliónál is több példányt adtak el belőle. Az észak-karolinai lápvidéken játszódó történet idén nyáron a mozivászonra költözött.

Repülési trendek 2022: A Kiwi.com globális, európai és hazai összesítője

2022. 12. 16

Globálisan és európai szinten is nőtt az utazási kedv, de hazánkból extrémen megnövekedett a repülőjegyfoglalások száma a Kiwi.com-on keresztül.

A nők és a huszonévesek szétstresszelik magukat

2022. 12. 15

Minden 3. magyar lesújtóan nyilatkozott saját egészségügyi állapotáról a Pilulka friss reprezentatív kutatásában. A stressz lehet az egyik legnagyobb rizikófaktor, de azért beszédes az is, hogy mennyire nem vesszük komolyan a dohányzás és az elhízás egészségkárosító hatásait. Sőt, a magyarok háromnegyede úgy gondolja, hogy egészséges lehet az is, aki nem mozog rendszeresen.

Artisjus logó

Ők kapják az idei Artisjus előadói és pedagógusi díjakat

2022. 12. 14

Tizenegy pedagógus és tizenegy előadóművész részesül idén az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2022. december 14-én került sor.

ÍGY KÉSZÜL AZ FM PIAC A 2023-AS ÉVRE

2022. 12. 07

Az energiaválság és a drasztikus áremelések komoly takarékosságra ösztönzik a megrendelő cégeket, miközben épphogy felocsúdtak a Covid-helyzet kihívásaiból. A fő kihívás jövőre az energiaárrobbanás negatív hatásainak ellensúlyozása és a létfontosságú, de a hatékonyságot alapjaiban nem hátráltató megoldások megtalálása lesz. Szolgáltatói oldalról mindemellett a szakképzett munkaerő hiánya és az üzemeltetésben alkalmazott alapanyagok folyamatos árnövekedése okozza a legnagyobb fejtörést.

Próbakő Kommunikáció

A Pilulka.hu magyar piacra lépését támogatja a Próbakő

2022. 12. 02

A cseh alapítású e-kereskedelmi vállalat, a Pilulka Csoport a Próbakő Kommunikációt bízta meg online patikája magyarországi piacra lépését támogató sajtókapcsolati munkájával. Az együttműködés 2022 novemberében indult.

A mozikból az otthoni képernyőkre költözik a Bullet Train

2022. 12. 02

David Leitch 127 perces száguldós filmje, A gyilkos járat a mozivászonról az otthoni képernyőkre költözik. Azok, akik lemaradtak Brad Pitt legújabb dobásáról december 2-ától többek közt a Magyar Telekom, a Vodafone, az Apple TV és a Google Play kínálatában nézhetik meg a Sony Pictures filmjét.

Különleges karácsonyi hagyományok a világ 10 országában

2022. 12. 02

Ahogy a Mikulás is kultúrkörönként, sőt, még azon belül is eltérő módon érkezik (sok helyen nem is Mikulásnak hívják), úgy a karácsony megünneplésének is megannyi eltérő hagyománya van. A vezető utazási technológiai vállalat, a Kiwi.com a világ 10 különböző országába repít a karácsonyra hangolódás időszakában.

Kiwi.com felmérés: Spórolni is hajlandóak vagyunk azért, hogy utazhassunk

2022. 11. 30

Inkább nem vennénk új okoseszközöket és lejjebb tekernénk a fűtést, hogy utazhassunk, de a streamingszolgáltatásról legkevésbé mi mondanánk le a régióban vizsgált országok közül – mutatják a Kiwi.com friss reprezentatív kutatásának adatai.

Elstartolt a Pilulka.hu

2022. 11. 23

Pilulka.hu néven debütált Magyarországon a Pilulka Csoporthoz tartozó e-shop, amelyen minden olyan termék megtalálható, ami az egészséges életvitelhez szükséges.

Artisjus logó

Madarász Iván az Artisjus tiszteletbeli elnöke

2022. 11. 22

Madarász Iván zeneszerzőt választották az Artisjus tiszteletbeli elnökének. A művész 2014-től 2022-ig töltötte be az egyesület elnöki posztját, melyen Németh Alajos „Lojzi” váltotta őt februárban.

Webshopozik a Próbakő

2022. 11. 02

Az utóbbi időszak több új ügyfelet is hozott a Próbakő Kommunikáció számára. Az új megbízások a kommunikációs munka egészen különböző szakterületeit érintik a sajtókapcsolatoktól kezdve a TikTok kampányig.

Pékáru végzi leginkább a kukában, tartós élelmiszer és hús legkevésbé

2022. 10. 19

A magyarok döntő többsége tudatos vásárlónak tartja magát, ennek ellenére honfitársaink 59%-a dob ki élelmiszert, ráadásul 23% kifejezetten sokat – mutatják az HonestFood reprezentatív felmérésének adatai, amit az október 16-i Élelmezési világnap alkalmából készítettek.

Így csinál, avagy nem csinál a hobbijával pénzt a magyar

2022. 10. 19

Minden tizedik magyarnak származik bevétele a hobbijából. Jelenleg az értékesítés legfőképp helyi csoportokban és közösségi csatornákon zajlik. Él bennünk a vágy a profizmusra, hiszen azok körében, akik még nem árulnak, kifejezetten vonzó, hogy saját webshopjuk legyen – mutatják a Shoptet reprezentatív felmérésének adatai.

Tényleg a stressz miatt nem élhetünk addig, ameddig szeretnénk?

2022. 10. 19

A magyarok több mint fele heti 3 órát sem mozog, és csak minden 5. gondolja úgy, hogy tudatosan táplálkozik – derül ki az HonestFood reprezentatív felméréséből. Sokkal magasabb a vágyott életkor, mint amennyit a jelenlegi statisztikák szerint élhetünk.

Minden 10. magyar keres pénzt a hobbijával

2022. 10. 19

A magyarok többségének (53%) van olyan hobbija, amivel alkot, és közülük minden ötödiknek bevételt is hoz ez a tevékenység – mutatják a Shoptet reprezentatív felmérésének adatai*. Leginkább a férfiak mondhatják el magukról, hogy a hobbijukkal pénzt keresnek. Ez azonban változhat, mert jelen gazdasági helyzetben nagyobb arányban a nők gondolkoznak azon, hogy milyen hobbiba kezdhetnének, amit aztán pénzre válthatnak.

Magyarországra is megérkezett a Supreva, a késleltetett fizetési lehetőséget biztosító nagykereskedelmi online piactér

2022. 10. 19

Az új digitális platform, a Supreva, egy olyan online piactér, amely lehetővé teszi a kisvállalkozások tulajdonosainak és a független márkáknak, hogy gyártói áron egy helyen adjanak el és vásároljanak

A palletways group új szolgáltatással könnyíti meg a nemzetközi szállításokat

2022. 10. 11

A központi áruterítési Hubdrop szolgáltatás környezetbarátabb, gyorsabb és költséghatékonyabb a szállítmányozók számára.

Artisjus logó

Új hazai rekord született: megjelent a dal, amit 37 magyar szerző közösen írt

2022. 10. 05

Ez a dal mindenkié címmel megjelent az a dal, amely 37 ismert magyar dalszerző közös munkájának gyümölcse. Soha ennyien nem írtak még együtt dalt Magyarországon, a szerzemény az október 8-i Dalszerzők Napja alkalmából az Artisjus Egyesület felkérésére készült.

Artisjus logó

Rekordkísérlet: soha ennyi magyar dalszerző nem írt még közösen dalt

2022. 09. 23

37 ismert magyar dalszerző (köztük Müller Péter Sziámi, Sebestyén Áron, Bródy János, Bérczesi Róbert, Deva, Gerendás Dániel, Hien, Pajor Tamás, Sena, Tarján Zsófia) fogott össze az Artisjus felkérésére, hogy az eddig jegyzett legnagyobb hazai kollaborációban írjanak dalt az október 8-i Dalszerzők Napjára.

A közép-kelet-európai régió utazási trendje: különbségek és hasonlóságok

2022. 09. 13

A Kiwi.com adatai alapján az idei nyáron a magyarok és a románok repültek a legtöbbet Londonba. A hazánkból októberben induló repülőjáratokra a jegyek átlagosan több mint 20%-kal olcsóbbak, mint nyáron, míg novemberben tovább csökken az ár.

Artisjus logó

Songwriting HUB: új platformot indít az Artisjus

2022. 09. 06

Songwriting HUB néven indított online gyűjtőoldalt dalszerzői témákban az Artisjus. Az új felület célja, hogy egy helyen elérhetővé tegye a dalírással kapcsolatos összes hazai szakmai eseményt, programot, pályázatot, kiadványt, tartalmat – beleértve a saját és más zeneipari szereplők kezdeményezéseit is.

Így repülünk mi – kutatás

2022. 07. 25

Ha olvasás, akkor magazin, ha filmnézés, akkor vígjáték; a zaj és a helyhiány miatt bosszankodunk leginkább a repülőn, és kb. minden második magyar utál idegenekkel beszélgetni utazás közben – mutatják a Kiwi.com reprezentatív felmérésének adatai.

Artisjus logó

Átadták az Artisjus-díjakat

2022. 06. 13

Zsoldos Béla életműdíjat, Sárik Péter az év zeneszerzője címet, Szepesi Mátyás pedig az év szövegírójának járó díjat kapja. A 2021-as év produkciójának Müller Péter Sziámi Napidal Sziámival elnevezésű projektjét választották. Junior Artisjus-díjjal ismerték el Sallai Dénes Bálintot (Dé:Nash), Kőrös Mimit (Saya Noé) és a Carson Coma zenekart. A komolyzene területéről Dragony Tímea, Lázár Dániel, Pintér Gyula és Vajda Gergely kap elismerést. Az év nótaszerzője Matusik Sándor lett.

Artisjus logó

Bereményi Géza az Artisjus irodalmi nagydíjasa

2022. 06. 08

Azóta is élek című összegyűjtött novelláskötetéért, valamint teljes írói életművéért Bereményi Géza kapja idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat. A fődíjas mellett G. István László, Fenyő D. György, Keresztury Tibor és Gyimesi Emese vehet át elismerést egy-egy kötetükért, négy kategóriában.

Tombol az utazási vágy

2022. 06. 02

Az év első öt hónapjában közel háromszor annyi repülőjegyet foglaltak a nyári időszakra a magyarok, mint 2019-ben – mutatják a Kiwi.com adatai. És ez a tendencia vélhetően csak fokozódik, hiszen egyre többen adnak le foglalást akár pár nappal az utazás előtt is.

Artisjus logó

Kilenc országból érkeznek alkotók a budapesti nemzetközi dalszerző táborba

2022. 05. 31

Az Artisjus Songwriting Campre kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, ösztönözze a hazai és a külföldi szerzők közötti együttműködést.

Szeretünk utazni, de félünk a repüléstől?

2022. 05. 19

Míg sokaknak kellemes izgalmat okoz a repülés és az előtte való várakozás, addig másoknak megkeseríti az életét az aviofóbia, azaz a repülésiszony. Honfitársaink 45%-a igyekszik valamilyen módon leküzdeni a repülés okozta stresszt, pl. alvással, alkohollal vagy gyógyszerrel – mutatják a Kiwi.com reprezentatív kutatásának adatai.

Ellentmondásosan gondolkozunk az állatjólétről

2022. 05. 19

Tisztában vagyunk ugyan az állatjólét alapfogalmaival, de önmagunknak ellentmondóak az állításaink, ha pl. a szabadtartás-ketreces tartás, kisgazdaságok-nagygazdaságok összehasonlításáról van szó – derül ki a KOMETA felméréséből, aki a húsipari vállalatok közül elsőként csatlakozott az Állatvédelmi Kódexhez.

A Palletways Csoport az olasz hálózat elindításának 20. évfordulóját ünnepli

2022. 05. 17

A Palletways olaszországi jelenléte a hazai partnerek és ügyfelek számára is fontos, hiszen házhozszállítási szolgáltatásunkkal a hazánkból indított áruk bármilyen olasz címre könnyedén eljuttathatók.