fbpx

Think globally, act locally

#WYM2018

23 lelkes fiatal, 15 kommunikációs ügynökség, 10 különböző ország – ezek jellemezték az idei WorldCom Youth Meeting-et, amelynek a különleges Szófia, a rózsák országának fővárosa adott otthont.

 

St. Alexander Nevsky Cathedral

 

 „Idén ünnepli 30. születésnapját a globális partnerhálózat, a WorldCom PR Group, amelynek több mint 10 éve a Próbakő Kommunikáció is tagja.” – tudtuk meg ügyvezetőnktől, Andrástól. A Próbakő munkatársaként gyakran hallunk a WorldCom-ról, mégis, sosem sikerült valódi arcokat társítanom a hálózat többi ügynökségéhez, egészen idáig.

Idén én lettem a szerencsés kiválasztott, hogy Magyarországot képviselve kiutazhassak a balkán nagyvárosba, Szófiába. Németország, az Egyesült Királyság, Hollandia, Csehország, Írország, Dánia, Törökország, Spanyolország, Olaszország és Bulgária hasonló érdeklődésű, motivált fiataljaival tölthettem el csaknem 3 intenzív napot, amely alatt a digitális transzformációtól és a robotizációtól kezdve az izgalmas esettanulmányokon át Szófia történelméig minden izgalmas témára sor került. A Youth Meeting végkifejlete pedig egy közös projekt volt, ahol a különböző látásmódokból merítve és tapasztalatokból építkezve hoztunk ötleteket a WorldCom külső és belső kommunikációs stratégiájára. Levezetésként nyakunkba vettük a bolgár fővárost, felfedeztük annak legnevesebb épületeit és kulturális értékeit, miközben mélyen belélegeztük a város különleges atmoszféráját. Azt hiszem, a találkozó legemlékezetesebb pillanataira mégiscsak a közös vacsorák és az önfeledt beszélgetések alkalmával került sor. Hiszen ritkán ül egy asztalnál egy ennyire színes társaság, ahol amennyire hasonlóan, olyannyira különbözően gondolkodik mindenki.

Jövőre találkozunk Budapesten!

 

Kukeri: emlék Szófiából, a bolgár “busójárás” miniatúrái

A szerző

Szabó-Batancs Cintia

Szövegíró